|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj smem po krvavitvi v zg.nosečnosti?
1.11.2005 19:24:22   
FRAČAFELA
V 9.tednu sem krvavela. K sreči se je vse končalo srečno. Sedaj sem pa popolnoma prestrašena, saj imam kontrolo šele naslednji teden, jaz pa ne vem kja lahko in kaj ne!?!!
Tako da le ležim in čakam, na pregled. Je katera imala podobne izkušnje. Kja svetuje G?
Lahko hodim na sprehode? Gospodinjska dela, seveda v mejah normale in podobne aktivnosti?

Hvala za odgovore!!!

user posted image

Ljubi in boš ljubljen!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj smem po krvavitvi v zg.nosečnosti?
1.11.2005 19:29:46   
SANDRA
A si bila pri zdravniku ko si krvavela?Ti ni nič razložil?
Najbolje je da počivaš ne dviguješ nič težkega itd......

(odgovor članu FRAČAFELA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.11.2005 19:45:14   
Dejča
Ta teden še ne pretiravaj, bolj počivaj, čeprav samo ležati najbrž tudi ni treba - odvisno od krvavitve. Pokliči G in kar po telefonu vprašaj.

(odgovor članu SANDRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2005 20:13:03   
FRAČAFELA
Bila sem 3 dni v bolnišnici. Dobivala sem injekcije spasmex in tbl.Dabroston, te jemljem še sedaj. G mi ni nič povedal, ker je bil nadomestni in ni bil ne vem kako zgovoren, jaz sem pa tudi kar čakala do zadnjega, da mi bo mogoče na koncu kaj več povedaluser posted image Pa niuser posted image user posted image
Sedaj pa čakati 1 teden v strahuuser posted image

Ljubi in boš ljubljen!

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2005 20:14:28   
Anonimen
Jaz sem isto krvavela, čeprav samo pikice. Sem mela bolniško in je rekla G čim več počivat. Je rekla, da strogo ležanje ne bi preprečilo morebitnega spontanega splava. Čist odvisno je. Če maš bolniško, ti ne svetujem, da hodiš na sprehode, jaz tudi kuhala nisem, ker sem opazila, da če sem bla mal preveč pokonci, sem spet mal krvavela.
Moja nosečnost se je žal končala z ss, vendar ti moram povedati, da količina krvi ni pogojena z večjo verjetnostjo ss.
Ti pa vsekakor odsvetujem spolne odnose!!!! Vsaj do naslednjega pregleda, pol pa vpraši. Pa kr pazi se, pa čim več počivaj, da si ne boš kasneje kaj očitala.
Držim pesti!

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.11.2005 20:15:46   
Anonimen
Če želiš, me lahko kontaktiraš tud na zs!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.11.2005 21:31:36   
kati*
jaz sem krvavela v 7. tednu nosečnosti ... pa mi je G STROGO prepovedala vse aktivnosti - tudi sprehod in gospodinjska dela!

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2005 21:39:28   
Anonimen
spagetta, počivaj, počivaj.
Tudi sama sem bila lani v tem času zaradi enakih težav v bolnišnici. Po tistem sem bila 3 mesece v bolniški, potem pa do porodniške na 4-urnem delavniku. Resnično sem se izogibala vseh naporov. Nekaj časa po krvavitvi tudi spolni odnosi niso priporočljivi. Pri meni se je vse končalo srečno, morda tudi zato, ker sem se res pazila.
Torej - čuvaj se in srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.11.2005 21:42:51   
wallery
Ko sem sama v 1. nos. krvavela mi je gin. priporočila veliko počitka-ležanja nobenih sprehodov in ne dvigovanja težkih stvari ne več kot 5 kg

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2005 6:47:04   
anajmad
Jst sem bila dva dni v bolnišnici.Imela sem strogo ležanje.Tudi,ko sem prišla domov,sem enih 10 dni samo ležala,nmč delala(juhu),dvigovati pa že od prej nisem smela,zaradi operacije.Meni se je še ponovilo kljub temu,da sem se pazila,čez ena dva tedna.Na srečo se je dobro končalo.Meni je rekla g.,da te krvavitve so pri meni čisto normalne,ker sem že starejša in se hormoni sfrkajo.Zato počivaj,počivaj in še enkrat počivaj.
en lp D.

(BTW moderatorji,zakaj ne moremo vključiti smeškote??????)

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2005 9:31:05   
Nikita***
Sama sem krvavela kar tri tedne in sicer od 5. tedna do 8. tedna nosečnosti. Vmes sem bila v bolnici, vendar bi bilo vseeno, če bi bila doma, kajti jemala sem le Dabroston, ki sem si jih prinesla od doma. V bolnici sem imela strogo ležanje.
Doma sem veliko počivala, nisem sicer strogo ležala, vendar se nikakor nisem z ničemer naprezala. Ničesar nisem dvigovala, nič pospravljala, morda sem skuhala tu in tam kakšno kosilo (bolj od dolgčasa kot od nuje). Do 13. tedna sem se izogibala tudi spolnim odnosom, ker me je bilo strah ponovne krvavitve.
V 8. tednu je krvavitev sama od sebe ponehala, zdravniki še vedno ne vedo pojasnit, zakaj se je pojavila.
Je pa res, da marsikje preberem, da s strogim ležanjem ne moreš vplivat na razplet nosečnosti v prvem trimesečju.
Zato počivaj, ne naprezaj se, ni pa treba ležati kot keber. Srečno!

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2005 14:33:44   
Tina15
Jaz sem krvavela v 7. tednu. Sem od takrat na bolniški (en mesec). G mi je pa rekla,da naj probam čim več počivat (kolikor ob 27m punčki lahko), pa nič težkega delat, da normalno življenje morebitnega splava ne bo povzročilo, strogo ležanje pa ga tudi ne bo preprečilo.
Lp in veliko sreče.

Tina
PDP 26.5.

Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2005 16:02:22   
FRAČAFELA
Punce hvala vam vsem, da ste delile svoje izkušnje z mano!!!
Sicer sem bila na 1.pregledu seznanjena, da imam tako obliko maternice, da se lahko zgodi, da bom krvavela. Le da si tako obilne krvavitve nisem predstavljala.
No in vidim, da ste imele skoraj vse odsvetovane sprehode.Jaz sem predvidevala, da mi bodo koristiliuser posted image . No počivam pa kolikor le morem.Pa tudi paše mi. Kakor sem preveč dolgo pokonci, mi kar slabo postane.

HVALA še enkrat vsem!!!!

Ljubi in boš ljubljen!

(odgovor članu Tina15)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?