|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rodit v Avstrijo?
1.11.2005 9:41:31   
Anonimen
A mogoče katera ve, kako je s tem?

A se da iti rodit npr. v Avstrijo? A so kakšni problemi potem z zavarovalnicami, a rabiš kakšne papirje, se moraš prej zmeniti, ali enostavno, ko imaš dovolj močne popadke se odpelješ tja in rodiš?

A ve mogoče katera konkretno za Bad Radkerburg? Dajejo tam EA?

Prosim čim prej za odgovore, ker me že šraufa.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rodit v Avstrijo?
1.11.2005 10:02:43   
Marogica
Kolikor vem, je tako, da če greš rodit v Avstrijo, je vse samoplačniško. Vsaj tako je bilo. Računaj pa ca 35.000 jurjev na dan. To je bila dnevna oskrba bolnišnice. Če je porod vštet, pa ne vem.
Največji problem je, če se kaj zakomplicira in moraš ostati 10 dni ali pa več v bolnici. Te lahko kar drago pride.
Najbolje pa je, da pokličeš dr. Miglarja, na Smetanovi, Maribor (št, na žalost nimam)-on je v Avstriji Oberatzt (višji zdravnik) na ginekologiji oz. v porodnišnici. On ti bo lahko dal vse potrebne informacije.
Mogoče ti lahko druge kaj podrobneje povejo, kati te podatke imam iz leta 2000, pa še ti so okvirni. Medtem se je že marsikaj zgodilo in spremenilo, pa še v EU smo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.11.2005 12:42:12   
Anonimen
Sem še sama malo poizvedovala.

V Feldbachu je slovenski Oberartz, baje ful prijazen. Plačati ti ni treba ničesar. Rabiš samo evropsko zdravstveno, pa iti se moraš tja z njim zmenit. Še EA  in 3D UZ so zastonj.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.11.2005 12:58:59   
Marogica
Ah super, če ni potrebno nič plačati. Vidiš, kakšne so razlike, pri nas pa ti poleg zdravstvenega še vsako sranje extra zaračunajo.
Je pa to mislim, da dr. Miglar. super zdravnik-kot človek in strokovnjak. Čisto mimogrede-je bil pri porodu od Barbare Becker, ko je rodila prvega sina. Takrat je še delal v Muenchnu, na privat kliniki.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.11.2005 18:34:52   
Anonimen
Evo, če bo šla še katera rodit v Avstrijo.

Poleg mednarodne zdravstvene izkaznice še rabite potna lista od bodoče mamice in očeta in oba dva rojstna lista. Vse ostalo pa uredi zavarovalnica.

Telefonska št. od dr. Roberta Miglerja v MB na Smetanovi ul., ki je Oberarzt v Feldbachu je 02 252 50 16. V MB je samoplačniško.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.11.2005 19:16:48   
FRAČAFELA
URSKA dej prosim povej, zakaj si se odločila, da bi rodila v AUT???

Ljubi in boš ljubljen!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.11.2005 19:21:47   
soncece24
Kak je pa z državljanstvom otroka, če rodiš v avstriji?

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu FRAČAFELA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.11.2005 19:59:37   
Anonimen
Otrok bi imel dvojno državljanstvo.

Zakaj bi rodila v AUT?
1. ker me je strah nekaterih naših zdravnikov. Pri nas je malo anestezistov pa še od  teh mi je eden preluknjal pljuča.
2. Ker so mi določeni G. kljub temu, da sem jih opozorila na alergije, že parkrat predpisali ravno tiste tbl.
3. Ker ima celo nadstropje 1 kopalnico
4. Ker imam izrazito nizek prag bolečine in že ob malo močnejši mensi izgubim zavest, v naši porodnišnici pa ne delajo EA.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.11.2005 20:10:22   
FRAČAFELA
Aha. Ja uboga. Te čisto razumem.
Ja jaz če bi šla, bi šla edinole zaradi dvojnega državljanstvauser posted image Vse ostalo me pa ne bi zmamilo čez mejo rodit.
Vsekakor ti želim lep in čim manj boleč porod!user posted image

Ljubi in boš ljubljen!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.11.2005 21:26:04   
Anonimen
Malo bi popravila tale post.
Glede dvojnega državljanstva ni res: Avstrija ni Amerika!
Drugače pa ne rabiš nič plačati. Rabiš veljavno mednarodno izkaznico.
Dr. Miglar pa je res krasen zdravnik, sem bila že pri njemu v Avtriji na 3d UZ.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2005 21:27:51   
Anonimen

A si ti že zmenjena za Feldbah Urska?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.11.2005 18:47:32   
shooo
kako je pa z papirji za otroka?gres domov kar z rojstnim listim al kak?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2005 10:18:14   
nika
Urska!

Jaz sem pacientka dr. Miglarja v MB - o njem lahko govorim tako o strokovnjaku kot o cloveku v samih superlativih.
Sem v 20. tednu nosecnosti in sem skoraj 100% procentno prepricana, da grem rodit v Feldbach (pa se 24 ur na dan je mozna EA) - klinika je zelo dobro opremljena, pa se ful prijazni so. Prvic sem rodila v MB - pa nikoli vec!!!

Nika

Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2005 10:23:13   
Anonimen
Urška, moj nasvet pa je, da ne delaj take panike okoli poroda. Ali res misliš, da te bo v Avstriji manj bolelo? Porod je porod in dete ne bo nikjer kar padlo ven.

Bodi razumna! Tako doma kot na tujem boš naletela na dobre in slabe zdravnike.

(odgovor članu nika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2005 10:49:48   
nika
Meta, vsak clovek je drugacen in vsak ima svoje poglede in izkusnje glede poroda. Tako da prosim ne govori, da ni potrebno delati panike glede poroda - vsaka zenska rojeva lazje ali tezje, hitro ali pocasi, z vec ali manj bolecinami, z zapleti ali brez. In verjemi mi, da vem, da otrok ne pade kar ven. Moje izkusnje v MB so pac ekstremno slabe - in ne vem, zakaj ne bi sla rodit drugam, ce mi lahko omogocijo drugacen in bolj prijazen porod???

Pa brez zamere....

Nika

Nika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?