Anika_24
|
Najprej pohvala vsem pobudnikom tega foruma in seveda Vsem, ki ga pridno dopolnjujete. Vse življenje se učimo, zato je vsaka informacija še kako dobrodošla. Sploh, ko beseda teče o tako pomebnih dogodkih kot je materinstvo in vse v zvezi z njim. Jaz pravzaprav sploh nisem tako zelo "nova" na forumu, ampak Vas prebiram odkar se z dragim resno pogovarjava o naraščaju. In, ker zadnje tri mesece skušava besede prenesti v realnost, me vse tovrstne debate še toliko bolj zanimajo. Od avgusta skoraj ni dneva, da ne bi pokukala sem in prebrala tematike, ki me bolj ali manj čaka v praksi. Marsikatera zgodba me gane do solz, druga nauči, tretja nasmeji ... sploh pa vedno najdem odgovore na moja neskončna vprašanja. Mogoče sem na začetku vse skupaj jemala preveč zlahka v smislu, ko se bova za otroka odločila, pavza s tabletami, vitaminski dodatki, hopa-cupa in naslednji mesec že veselje ob pozitivnem testu. Seveda je to idealno, ampak šele ko prebiram toliko zgodb o težavah z zanositvijo in o spontanih splavih, se zavedam, da otrok ni le plod načrta. Narava se z mnogimi resnično kruto poigrava, vendar verjamem, da bo vsaka želja premagala še tako težavne poti do uresničitve. Je pa pogovor zagotovo vsaj eno od "zdravil" in nova vzpodbuda. K sreči imam partnerja, ki mi vedno stoji ob strani in s katerim se lahko o vsem (ampak res o vsem) odkrito pogovorim in posvetujem ... je pa Ringaraja pravo središče tistih, ki imamo podobne izkušnje in želje. Še na kratko moja zgodba: trimesečna pavza po kontracepcijskih tabletah, uživanje Tifol-a ... in ko je prišla menstruacija, iskanje odgovorov zakaj ni uspelo (ok, mogoče nisva ujela ovulacije). Drugič je bilo težje, razočaranje, žalost in solze. Vem, kaj sploh jamram tako zgodaj, ampak vse to je bilo močnejše od mene. Prav zato občudujem pogum in vztrajnost tistih, ki čakate na pozitiven test po leto in več. Torej, sedaj tretji mesec, (ko sva bila pridna vsak drug dan) ne čakam menstruacije zadnjega v tem mesecu. In upam skupaj z vsemi Vami. Uživajte v prekrasni jeseni in ne pozabite "Kjer je volja je moč".
|