|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanjski, gotovinski kredit, hipoteka, va...
26.10.2005 22:36:02   
Pilar
Stvar je taka, midva bi vzela cca 5 milijonov kredita. Baje je najbolj ugoden stanovanjski pod hipoteko....ampak meni hipoteka smrdi. No, strah me je besede hipoteka.
Zanima me, koliko denarja ti izplačajo pri vseh teh kreditih, ker nekaj ga ne dobiš takoj, al kako je to...pojma nimam, zato vas prosim za nasvete....
Pa kakšni so načini zavarovanja kredita...aha, midva nisva lastnika stanovanja, no, in zanima me koliko se v tem primeru stvar spremeni...

Saj vem, da sem zakomplicirala, ampak upam, da mi boste vseeno znali kaj svetovat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stanovanjski, gotovinski kredit, hipoteka...
26.10.2005 22:42:02   
Anonimen
Ne moreš vzeti hipotekarnega kredita, če nisi lastnik nepremičnine, na kateri bo hipoteka. To je prvo.
Pri hipotekarnem kreditu ti dajo kredit do 70% vrednosti nepremičnine, upoštevajoč seveda še druge pogoje (tvoja starost, način zaposlitve, višina in obremenitve plače, zavarovanje, poroki)...
Način izplačila je ponavadi po želji kreditojemalca - lahko je vse v gotovini, saj je banki vseeno, ko si enkrat podpisal, da jim boš dal nepremičnino, če ne boš kredita vrnil.

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2005 22:44:51   
piščanc
hm, midva sva vzela kredit in sicer vezan na EURO. ima zelo nizko obrestno mero, ni stroškov zavarovanja, pri NLB.

če se tečaj eura zviša, se tudi kredit poveča, zniža pa ne. se ga pa zelo malo preplača (no vse je preveč)

več ti pa ne morem svetovati

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2005 23:56:04   
snorlax
Je že Kerensa povedala bistvo. Drugače pa hipoteka ni en bau-bau. Tudi, če vzameš navaden gotovinski nenamenski kredit, ki je zavarovan pri zavarovalnici, nisi na boljšem, če ne plačuješ obrokov. Zavarovalnica sicer poplača banki kredit, se pa potem zavarovalnica vsede na tisto, kar imaš, ne mislit, da te častijo z denarjem.

Od 4 mio naprej se splača vzeti hipotekarni kredit, je pa res, da ga ne moreš vzeti, če nisi lastnik nepremičnine, ki jo zastavljaš.

Drugače pa pot pod noge, pa od banke do banke. Vsem povej iste podatke, koliko kredita rabiš, potem pa primerjaj podatke. Pa dobro preštudiraj, včasih je tudi manjši obrok varljiv na prvi pogled. Vprašaj, na kaj je obrok vezan, ali se višina obroka z leti spreminja in podobno.

Veliko uspeha!user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2005 0:19:31   
Anonimen
Žal, Kerensa in Snorlax, ni res!!!! Ravno danes sem dobila izplačan hipotekarni kredit, pa nisem lastnik nepremičnine.

Tako je: moja mami je lastnik, midva z možem živiva v isti hiši v zg. nadstropju. Jaz sem morala izpolniti vse kreditne pole glede plače, zaposlitve itd. Mami pa je morala izpolniti le osnovne podatke o sebi. S tem je postala ona kreditojemalec, jaz pa plačnik kredita. Brez kakršnihkoli težav. Vzela sem 9 mil. kredita na 15 let, vezan na švicarski frank, ki je trenutno najugodnejši. V kolikor se bo izkazalo, da bi bil kredit ugodnejši v €, ko bomo prešli na to valuto, mi bodo kredit spremenili v €.
Do 5 mil. lahko dobiš kredit brez hipoteke, od 5 mil. naprej žal več ne. Midva sva se zelo pozanimala, kako je s tem, ker sva se tudi ful bala hipoteke. Je pač tako, da je nekak zasidrano v naših glavah, da je to bav-bav. Pa ni res. Kredit, zavarovan preko zavarovalnice, je žal še hujši, pa se tega večina niti ne zaveda. Če ne plačaš 2 obrokov, zavarovalnica pokrije celoten kredit banki, še v istem mesecu pa ti odvzame premičnino oz. če nimaš nič vrednega, razen stanovanja ali hiše, ti pošljejo odločbo, da se moraš v 3 tednih izseliti in jo prodajo. Preostali znesek od prodaje ti vrnejo, si pa žal na cesti. To mi je povedal g. na banki, ki je rekel, da niti sam ne bi verjel, če ne bi ena gospa, ki je ravno ovdovela in ostala brez prihodkov, prijokala k njemu s to novico. Žal ji on pri tem več ni mogel pomagati.
Pri hipoteki pa je tako, da je banka "kao" lastnik tvoje nepremičnine, vendar oni nimajo nobenega interesa na tej hiši. Njim je v interesu, da ti najdeš kakršenkoli način, da izplačaš kredit, pustijo te 2 meseca, potem se lahko z njimi pogovoriš o situaciji, ti zamrznejo kredit za 6 mesecev, da nekak poskusiš rešit zadevo, potem privolijo, da sam prodaš hišo, da čim bolje iztržiš. Njim ni v interesu zasegati hiše, jo dajati na dražbo, ker imajo s tem prevelike stroške. Poleg tega, preden pridejo na sodišče s tožbo proti tebi, mine najmanj 5 let, v tem času pa nekak že najdeš način, da kredit odplačaš. In zato sva se odločila za hipoteko. Mami pa bo sedaj prepisala hišo na naju, kar se tudi da, čeprav je na hiši hipoteka.
Kredit sem vzela pri Novi Kreditni banki Maribor. Izplačano sem dobila 100% gotovino, kar je skoraj edina banka. Vse ostale (in bila sva v vseh bankah v MB) ti izplačajo v povprečju 60-70% gotovine. Za preostali znesek moraš predložiti original predračune in se denar avtomatsko prenakaže na ta podjetja.

Upam, da sem ti kaj pomagala.user posted image

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2005 8:33:31   
MALA 26
Pozdravljene!
Tudi midva z partnerjem sva se odločila za kredit na hipoteko ker sva našla primerno hiško in jo seveda tudi kupila. user posted image  In ker sva bila prej podnajemnika in to seveda pomeni nič prišparanega denarja sva rabila celotno kupnino. Tako sva vzela kredit pri Sparkasse in dobila celotno zaprošeno vsoto kredita 100% v  gotovini. Kupnino dobi prodajalec na njegov račun ostalo pa banka nakaže na moj račun. Brez kakršnihkoli predračunov, samo zahtevane dokumente o hiši ki so potrebne.  In sedaj sva že drugi teden v najini hiški in nama je še lepše. Ostalo je pa podobno kot ti je napisala  Blacky.
Pa najugodnejšo rešitev ti želim

mala26

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.10.2005 1:57:31   
Anonimen
Tudi midva sva vzela kredit pri Sparkasse in denar dobila 100% izplačan na osebni račun. Jaz sem kreditojemalka, moj mož je moj porok, pa še moj brat je pristopil za pomoč kot neke sorte porok s tem, da je svoje stanovanje zastavil s hipoteko, ki pa jo bova prenesla na svoje stanovanje takoj, ko bova imela uradno urejeno lastništvo.

(odgovor članu MALA 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.10.2005 2:05:14   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky

Žal, Kerensa in Snorlax, ni res!!!! Ravno danes sem dobila izplačan hipotekarni kredit, pa nisem lastnik nepremičnine. 

Blacky, tega pa nisem vedela. No, super, še boljše, a ne? user posted image  Midva sva vzela pri Bank Austria, sedaj imajo tudi na 25 let in 100% gotovine, pred parimi meseci, ko sva midva jemala, pa žal samo 50 % gotovine. Malo bi še morala počakat. user posted image

Veliko uspeha vsem graditeljem! user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.10.2005 9:40:18   
Sulfinija
Ojla!

Kako si tole misila,da vidva nista lastnika stanovanja.Veš kaj midva sva tufdi kupila stanovanje in mož ima kredit pri crediainstalnt no upam,da razumeš in je dobil stanovanjski kredit v višini 4.500.000 in ni na hipoteko.Je navaden stanovanjski kredit le to je bilo da midva nič denarja nisma videla je šlo vse k prodajalcu,mož je dobil le papir da je bilo nakazano,...Čec pa rabiš kak 1.000.000 veš pa lepo lahko greš v avstirjo in tam en milijonček ni problem obrok mesečno pa znaša cc.150€ tako sva midva naredila.No zavarovala sva pa z življensko polico smo jo dali vinkulirati je je cca 15.let kako dolgo bo jkredit tako dolgo ven ne morema dvignit.Drugače je pa še takole jaz in ati sva mojemu možu poroka.jaz in pa moj mož pa očetu tako da je vse  v družini nam so takole šli na roko.Najbolj udodni so tele krediti kot sem ti jaz napisala.Če te še kaj zanima me pa samo vprašaj lahko tudi na privat,ok?

LP Mojca

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2005 10:03:12   
Kranjčanka
živjo,

na bankah tako lepo svetujejo kaj in kako, naredijo informativne izračune tako da so informacije od njih najbolj točne.user posted image user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2005 12:51:06   
zoya_
Če nisi lastnik stanovanja ali nepremičnike, katero bi želela zastaviti, potem rabiš od lastnika podpis, da se strinja, da bo na njegovi nepremičnini hipoteka... To je vse.
Midva sva tudi vzela hipoteko, da bova lahko gradila in se mi ne zdi noben bav bav in nič tle ne smrdi, to so samo predsotki nekaterih, ker so slišali to in ono, kako se je nekdo zašpekuliral. Nihče pa na velik zvon ne obša tistih, ki so pa s hipoteko uspešno prišli do svojega stanovanja ali hiše. Vedno se samo slabo govori... Jaz sem šla enostavno na banko in o vsem povprašala, pa še to.. ne se samo na eno banko osredotočit. Midva sva bila na NLB, Volksbank, Austrijska banka in Sparkasse... in pri slednjih so bili pogoji najboljši in tudi ZELOOOOOO ti gredo na roke. Vse se da zmenit z njim. Izredno so prilagodljivi.
Pa tudi ni tako, da če pa sedaj kakšen obrok ne plačaš točno tisti dan, ti bodo pa kar bajto prodal jutri. Mau se je treba pozanimat o stvareh pri ljudeh, ki se s tem bavijo, ne pri sosedih.
Sicer pa vsak kredit in vsako neplačevanje potegne za seboj posledice... izterjal te tako ali tako vsak slej kot prej. Tako da... tudi če položnic ne plačuješ, lahko zaradi prevelikega dolga ostaneš brez avta ali kakšne druge premičnine.

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.10.2005 12:22:18   
Nikita***
Ker tudi meni ni dišal hipotekarni kredit, pa odobrijo ti ga le okrog 70% cene nepremičnine (jaz sem rabila pa več), sem se odločila za zavarovanje kredita s poroki. Če jaz ne plačam obroka (itak da ga, ampak s tem se banka zavaruje), potem moj dolg "obesi" porokom. Kredit sem vzela pri Hypo Alpe Adria, vezan na eure.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Kranjčanka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2005 13:17:59   
baguSka
Še LB Leasing!!! Ne vem če si predstavljaš kako to zgleda.. Ti bom na hitrco razložila, ker sta ravno prjatla v tem in sta super zadovoljna!!! Torej papirna vojna itak, kredit na določeno št.let, neki preplačila, stanovanja je pač solastnik LB, dokler ne izplačata leasinga, kar pomen, da ga komot kupta od banke in sta lastnika sama. Ojoj mau sm zakomplicirala, ampak šibam.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.10.2005 10:14:14   
Anonimen
Ja, tud lizing je varianta, samo obupno dražja od kredita. Če si lahko zrihtata kredit, si ga dajta. Jaz sem dala takrat, ko sem iskala ponudbe za stanovanjski kredit, informativno izračunat tudi lizing, pa me je fršlok! Samo se ne spomnim več zneskov, ker je že skoraj dve leti od tega. Vem pa da je bila gromozanska razlika v preplačilu.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?