|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MISLIM... PA KAJ SE ZDAJ GREJO????
26.10.2005 12:02:44   
tanaja*
TV zelo redko gledam, sem si pa prebrala spodnjo temo o županu iz Lenarta in pogledala prispevek...user posted image

OK, da začnem od začetka...
Marca letos sem rodila in že aprila vpisala tamalo v vrtec, ker so mi tako svetovale vzgojiteljice. Dobila sem zavrnjeno za leto 2005/2006, čeprav sem dala vlogo za 2006/2007. Kličem v vrtec in mi rečejo, da je pač taka procedura in naj dam še enkrat vlogo. OK, rečeno- storjeno. Potem sem vprašala vzgojiteljico kakšne možnosti ima hči, da jo sprejmejo marca (pri nas sprejemajo julija in septembra), pa je rekla, da bo pogledala koliko jih je pred našo vpisanih. Mi pove, da je naša 11 po vrsti, da imam možnost sprejema v vrtec marca edino, če vsi pred njo odpovejo. OK razumem. Rekla je, da z julijem bo pa sigurno sprejeta v vrtec, ker sem pravočasno vložila prošnjo.
Iskala sem varstvo pač za te 4 mesece in ugotovila, da si privat varstva ne morem privoščiti. Moževi starši hodijo v službo, moji starši so precej v letih (mami čez 70, oči blizu 70) in imata precej zdravstvenih težav in jima ne morem še 1-letnega otroka dat na "grbo". Jaz sem redno zaposlena, delam v Lj, na dve izmeni, mož je brezposelen, opravlja priložnostna dela. Leta 1999 je imel na delovnem mestu nesrečo (potrgalo mu je 4 prste desne roke, 3 so mu prišli nazaj, vendar roko bolj malo uporablja, ker ima probleme z gibljivostjo- precej zatrjene prste). Od takrat ne dobi neke konkretne zaposlitve, končano ima pa samo OŠ. In tukaj nastane problem.
Naša občina Moravče ima iste pogoje za vpis otroka v vtrec kot občina Lenart. Se pravi, otroci zaposlenih staršev imajo prednost pred otroci nezaposlenih staršev.
V ponedeljek sem na vodstvo vrtca poslala prošnjo, da bi hčerko sprejeli v vrtec marca in jim razložila situacijo. Včeraj me kliče vodja vrtca in mi pove ta bullshit o brezposelnosti in da ni šans, da bi jo sprejeli marca, ter da je malo verjetno, da jo bojo sploh sprejeli v vrtec!!!! Mislim, haloooo???? Da naj se obrnem na občino, ker je ona ustanovitelj vtrca Moravče ter da ima te stvari čez pravnica **** in naj se na njo obrnem. Pokličem na občino, gospa ni dosegljiva. Pokličem spet danes, gospa spet ni dosegljiva, ker imajo neko srečanje do 15h. Ta gospa, ki se je oglasila, me vpraša zakaj kličem in če lahko njej povem. OK, razložim situacijo, kaj so mi povedali v vrtcu itd. Mi potrdi, da tako pač je. Vprašam kje je tukaj logika, da zdaj pa kar naenkrat otroci brezposelnih staršev ne morejo biti v vrtcu. Imamo vendar nov, večji vtrec, ki je začel delovati lansko leto. kako zdaj kar naenkrat ni prostora v vrtcu, saj so ga gradili, ker se je povečala populacija otrok v občini Moravče???? A je zdaj moj otrok slabši in ima manj pravic, če je njen oče invalid in ne dobi zaposlitve?? Mi reče, ja sej je oče doma pa naj jo on pazi. Jo vprašam, če ve kaj pomeni priložnostna dela. To ni redna zaposlitev, mož gre delat, če delo lahko opravlja glede na roko in včasih dela 14 dni, včasih 1 mesec, včasih pa 3 mesece nič. Za privat varstvo ni finančnih sredstev. Mi reče, kaj pa kakšni sosedje? Ja, haloo,a zdaj si bodo pa hčerko po vasi podajali al kaj?
No, potem jo vprašam naslednje: primer da je mama zaposlena, mož nezaposlen in pijanec (moj ni- to je samo primer). A bi vi kar pustili otroka takemu možu in šli mirno v službo???? Mi reče, da taka ženska naj gre pač stran od takega moža. Ja, sej v principu se strinjam z njo, samo včasih pa ženska nima kam it!
Rečem, da bi pa vseeno rada govorila z gospo, ki je odgovorna za vrtec, mi pa reče nazaj,da se direktorica user posted image user posted image user posted image nima časa ukvarjat s takimi malenkostmi in ima dovolj drugih bolj pomembnih stvari in da ji bo ona razložila in naj kasneje pokličem, da mi bo povedala kaj je reklauser posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!! Moj otrok je malenkost???? Moj otrok je nepomebna stvar???? KVAAAAA?????
Odločena sem, da bom tej stvari prišla do konca! Moj otrok ni nič slabši od drugih, če je njen oče brez zaposlitve in tudi nima nič manjših pravic! Sorry, to je čista DISKRIMINACIJA!!!
Sin hodi v vrtec od starosti 11.mesecev in takrat je bila situacija popolnoma ista! Jaz zaposlena, mož brez zaposlitve. Star je 5 let in moje mnenje je, da je vrtec zelo pomemben del socializacije otroka in, da otrok mora biti v družbi svojih vrstnikov, ne pa starih mam, sosed ali kogarkoli user posted image user posted image user posted image .

Punce, prosim vas za kakšne koristne linke, kjer si lahko kaj več preberem o pogojih sprejema otroka v vrtec. Mislim, ker tole je pa zame TOO MUCH!!!

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MISLIM... PA KAJ SE ZDAJ GREJO????
26.10.2005 12:30:27   
Marsan
Pozdravljena!

Ja to je pa naša ljuba država, ki je organizirala lokalno skupnost takšno kakršna je!!
Jaz mislim, da bi bila potrebna zopet centralizacija oblasti, ker na ta način kot je sedaj imamo samo zelo veliko občin, vsaka ima svojega župana, tajnike, sekretarje, svetovalce,....., ki verjami mi delajo za tako visoke plače, kakršnih v gosodarstvu ni, tudi med menadžerji ne!
A si predstavljaš koliko vrtcev bi se dalo zgraditi in koliko res kvalitetnega kadra zaposliti v vrtcih, če bi ukinili občine in vso to nesnago, ki pravi, da je tvoja/moja/katerakoli hčera ali sin nepomembna malenkost, vršti ven z njihovih prestolov, ki jih mimograde mi plačujemo!! Pa saj bi v zelo kratkem času postali infrastrukturno kar urejena država!
Ti povem kako je bilo, ko sem bila jaz majhna. Ravno tako ni bilo nikjer nobenega vrtca na voljo in smo imeli privat varstvo. Ponujala so je ena možnost vrtca precej daleč stran in starši so seveda privolili, pa si je vrtec meni nič, tebi nič premislil. In tako je moji mami prekipelo, je šla v vrtec v našem naselju, jim razložila situacijo in napovedala, da v kolikor ne bojo nič ukrenili, bo pisala na Maršalat v Beograd, pa se bo vrtec moral zagovarjati pred njimi! In dobila sem prostor v vrtcu, v našem naselju in to TAKOJ!!! Tako, da ti svetujem, da se direktno obrneš na Ministrstvo za šolstvo, vendar je res, da so se časi spremenili in na ministrstvih sedijo enaki ljudje kot na občinah, vendar bodi vztrajna!!! Tudi, če ti slušalko vržejo in se ne bojo več oglašali, probaj na drugi številki, vsakemu na dolgo in široko razloži za kaj gre in še enkrat VZTRAJAJ! Boš vidla, da čez čas ti bojo prevezali nekega pomembneža, ki ti bo pomagal!

Lep pozdrav in držim pesti zate! 

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2005 12:38:14   
viv_
Kakšen je predlog? Kako naj bi se uredile "čakalne vrste"? Resno me to zanima - kaj predlagate. Neko listo je očitno treba imet, ker ne moremo zidati "vrtcev na zalogo", tudi to stane in kar zaposlovat kadra, ker tudi to stane.

Pa kakršnakoli lista se naredi, je vedno nekdo na repu. Torej... s predlogi na dan!

OŠ je po zakonu obvezna in morajo vsem zagotoviti mesto. Za SŠ je potreben uspeh da prideš na želeno, za fakulteto prav tako.

(odgovor članu Marsan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2005 12:41:50   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: viv

OŠ je po zakonu obvezna in morajo vsem zagotoviti mesto. Za SŠ je potreben uspeh da prideš na želeno, za fakulteto prav tako.

Točno. Na žalost pa je marsikje potreben tudi denar (da kam prideš).

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2005 12:43:14   
tanaja*
Ja, puce o tem govorim. Vsi otroci bi MORALI hoditi v vtrec, tako kot MORAJO hoditi v šolo. Ne glede na zaposlitev ali status staršev!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2005 12:53:53   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: tanaja*

Ja, puce o tem govorim. Vsi otroci bi MORALI hoditi v vtrec, tako kot MORAJO hoditi v šolo. Ne glede na zaposlitev ali status staršev!

Ta je pa huda... Potem lahko tudi rečemo, vsi otroci MORAJO na gimnazijo (recimo). Zakaj - nekaterim staršev vrtci ne ustrezajo, nekateri stari starši z veseljem in lahkoto čuvajo vnuke, nekaterim otrokom vrtci ne ustrezajo... in zakaj bi potem MORALI vsi hoditi v vrtec!

Potem lahko tudi rečemo, vsak ki nima rešenega stanovanjskega problema bi MORAL stanovenje dobiti. Pa so za neprofitna stanovanja prav tako čakalne liste in prednost imajo tisti, ki so bolj ogroženi. So tisti, ki imajo "samo" 3 otroke diskirminirani.

Tudi pri vrtcu gre za princip nuje in ne diskriminacije. Žal, če sta oba starša zaposlena bolj potrebujeta varstvo kot če eden ni. Kje naj si dva z minimalno plačo privoščita privat varstvo? Ker, nasprotno kot to interpretirajo mediji, nismo vsi zaposleni tudi bogati. V končni fazi se lahko nekdo ki je brezposelen dogovori za občasno varstvo, takrat ko ne more.

tanaja, vem da te je to osebno prizadelo, ampak povej rešitev. To, da MORAJO vsi v vrtec ni rešitev!

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2005 13:02:57   
Anonimen
vsi otroci ne morejajo v vrtec. moja že ne bo šla..zakaj če mam doma veselo mat ki jo z veseljem pazi!

se strinjam z viv, pa še tole bi dodala.

vem da je zoprno in je on ne more pazit ko enkrat dela enkrat ne, ti delaš dvoizmensko. tko da če vse skup vržeš resnično pomisli kok dni v mescu je ko otrok dejansko potrebuje varstvo. kadar ti delaš dopoldne in on dopoldne edin takrat. če si ti dopolne, on doma mata rešen. če je on dopolne ti popoldne mata rešen. za lukne filat si pa najdita eno študentko al pa kako upokojenko, ki bi bla prpravlena merkat malčico. seveda je to rešitev do takrat ko ne boste pršli do vrtca. je zgolj predlog!

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2005 13:04:58   
tanaja*
V principu se strinjam s tabo, viv. Če bi pa vedela rešitev, verjetno tega ne bi objavila. In ne, nimam zagotovljenega varstva za hčerko. Mož je ali pa ni doma.
Se pravi, če mojemu otroku šola ne ustreza, potem mu pač ni potrebno hoditi v šolo???user posted image Se pravi, če meni ne ustreza, da moj otrok ne hodi v šolo, mu ni potrebno hoditi v šolo???user posted image
Najbolj neumno pri vsem skupaj se mi zdi, da so lahsko leto zgradili nov vrtec, ravno zaradi prostorske stiske (del vtrca se je prej nahajal v OŠ). Zdaj imamo nov, moderen vrtec, ampak prostora v njem za otroke pa niuser posted image user posted image user posted image . Mislim, zakaj so ga pa potem gradili in investirali toliko denarja za prazen nič?
Povej mi, kam naj dam otroka, ko bom šla v službo? Očitno za njo ne bo prostora niti julija ali septembra....

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2005 13:07:21   
tanaja*
Lara, kaj pa če mož med letom le dobi zaposlitev? In jo potem spet izgubi? Kaj, a potem pa mora tamala iz vrtca, ker oče ni več zaposlen? Mislim, res sem blond, ampak vsega tega pa res ne razumem, več noooouser posted image

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.10.2005 13:08:05   
tanaja*
Ja, še to.... Jaz ŽELIM, da moj otrok hodi v vrtec.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.10.2005 13:09:41   
viv_
Ne, v ŠOLO mora, je zakonsko obvezna, ampak samo OSNOVNA ŠOLA. In starši so kazensko preganjani, če otroka ne vpišejo v šolo.

Srednja šola pa ni obvezna in v Sloveniji je 30% takih, ki imajo končano samo osnovno šolo.
Za srednjo šolo in fakulteto so pa čakalne liste, samo da so v obliki točk na maturi - pa so spet eni diskriminirani!

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.10.2005 13:10:01   
Anonimen
ne tanaja..sej razumem ful v težki situaciji si in pejt ke in pizdi sam vseen se boš mogla znajdt za ta vmesni čas a ne? js ti sm za to govorim. ja ne vem če bo dec dobu šiht boste tut mel mal bolš standard in si kak teden več privat varstva lahko privoščil in ko bo tamala enkrat v vrtcu mislm da jo naujo več vn metal..ali pač..no tok deleč s to našo slovenijo pa še nism

(odgovor članu tanaja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.10.2005 13:19:39   
tanaja*
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Ne, v ŠOLO mora, je zakonsko obvezna, ampak samo OSNOVNA ŠOLA. In starši so kazensko preganjani, če otroka ne vpišejo v šolo.

Srednja šola pa ni obvezna in v Sloveniji je 30% takih, ki imajo končano samo osnovno šolo.
Za srednjo šolo in fakulteto so pa čakalne liste, samo da so v obliki točk na maturi - pa so spet eni diskriminirani!

Ja, viv, tud to mi je jasno in se strinjam s tabo. Samo dejstvo je, da tamale nimam kam dati, ko bom šla v službo, privat varstva si ne morem privoščit, stari starši odpadejo in ne vidim  izhoda iz situacije. Nisem pa pomislila, ko sva delala na tem, da zanosim, da bi bilo najbolj fajn, da rodim oktobra, da bo šel otrok lahko septembra normalno v vtrec (al pa julija, no sej je vseeno), ko se mi konča porodniška in bom brez skrbi za vtrec. In tudi nisem pomislila, da se lahko občina spomni, da bojo pa od letos naprej imeli prioriteto otroci zaposlenih starševuser posted image user posted image user posted image .

Prosim, punce, resno, za kakšne koristne linke!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2005 13:23:04   
viv_
Ja ta vpis je tudi meni mim - razumem da se skupine formirajo septembra, ker je potem vnaprej povezano s šolo, ampak v jaslih bi morali imeti malo rezerve.

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.10.2005 13:35:51   
Anonimen
prioriteta bi moral biti predčasni vpis. blesavo, ampak še najbolj fer. v holandiji in ameriki, pa še najbrž velikokje drugje, vpisujejo otroke v vrtce in v razne dejanisti že preden se rodijo. to se meni zdi še vedno najbolj fer. pa tudi ne vem, zakaj bi ga morali vpisati septembra. saj vpiše se lako, toliko da je rezervuirano mesto za takrat, ko bo prišel. tako je v našem vrtcu in tako je prav.
tanaja, daj v kakšen časopis. gotovo so se mučos bahali, ko so naredili vrtec. kaj pa je zdaj? lahko rečem v glasu, če se bo kdo problema lotil.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
26.10.2005 14:57:14   
soncece24
Kaj pa če poskusiš otroka za teh par mesecev vpisat v kak drug vrtec? v drugo občino?

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.10.2005 15:51:07   
Gina
Hmm, kaj naj ti rečem, te razumem po določeni plati, z druge strani te pa ne razumem....

- razumem, da si v stiski z varstvom za otroka in dejstvo je, da je sistem vrtcev pri nas "čuden", zanič v tej smeri, ker se moraš v določenih občinah na glavo postavit, če hočeš vrtec dobiti
- razumem pa tudi občino, ker je logično, da imajo prednost starši otrok, ki so v službi - to se meni ne zdi kakšen kriminal, ampak eden od možnih pogledov na stvar - če ti ni všeč, se pritoži na občino + na vrtec
- imaš še vedno možnost iti v vrtec in osebno govoriti z vsemi pristojnimi in težiti in težiti in težiti - pogosto to obrodi sadove, sploh v manjših mestih, vaseh, ljudje vseeno lažje razumejo stisko človeka kot v Ljubljani na primer - tam ne bi razumeli, ampak v resnici moraš najprej igrat na čustva, na to, da rabiš pomoč
- če to ne uspe, še vedno lahko greš na občino in na CSD, če ti pomagajo
- kar se tiče tvoje trditve, da je tvoj otrok manj, kot ostali, če ne hodi v vrtec, se pa ne morem strinjat in je samo vir tvojih kompleksov. Vrtec je zadnja možnost, kamor daš tako majhnega otroka, saj je vendarle znanstveno dokazano, da tako majhni otroci rabijo individualno obravnavo in tako množična, kot je v vrtcu, nanje deluje negativno. Poleg tega je dokazano, da tako majhen otrok še ne more delati na socializaciji, niti ne rabi sovrstnikov, ker za to še ni zrel. Prej mu to ovira razvoj pri teh letih, postane še bolj prestrašen in ne čuti tako velike varnosti, kot bi jo moral.....torej je vrtec zadnja možna rešitev, če nimaš nobene boljše možnosti in je samo oblika državne pomoči, ki je zasnovana na prevelikem normativu, preveč otrok v skupini, da bi lahko bila tudi kaj več kot le skrb za otroka, ko starša ni. Nekaj drugega pomeni vrtec 3-letnemu otroku ali starejšemu. Tam govorimo o nečem drugem.
- če ne stanuješ v Lj. imaš še vedno zelo dobro možnost dobiti poceni in kvalitetno varstvo, saj so upokojene gospe in študentke, ki oboje zelo rade poskrbijo za male otroke, pripravljene to početi iz veselja in ne za tako hud denar. Varstva ne rabiš za cel mesec, torej govorimo spet o še manj denarja - višina plačila se lahko primerja z vrtcem. Poleg tega moraš vzeti v zakup neko dejstvo - ti rabiš varstvo samo za takrat, ko tvoj "občasno dela". Če torej on takrat itak zasluži, sicer zasluži namesto 1300.- na uro mogoče 650,- ker razlika gre za varstvo, ampak zasluži pa vendarle. V bistvu si itak na boljšem, kot če je tvoj doma, ker itak pokrijete iz tistega denarja.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.10.2005 21:46:08   
piščanc
ok, strinjam se, da je za varstvo otrok bolj slabo poskrbljeno v nekaterih občinah. ne strinjam pa se, da je tvoj otrok diskriminiran. veliko je staršev, kjer sta oba redno zaposlena, pa so dobili zavrnjeno vlogo za vrtec. neka pravila morajo biti, so vedno bila in vedno bodo.
Enostavna rešitev je, da pač te 4 mesece mož ne dela priložnostno, dokler se situacija z vrtcem oz, varstvom ne reši.

Druga možnost pa je, da hčerko vpišeš v vrtec v drugo občino, dokler ne bo prostor v vaši.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.10.2005 8:45:32   
tanaja*
Kaj se je včeraj dogajalo si lahko preberete tukaj:  http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=660601&mpage=1&key=򡡸

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.10.2005 10:19:06   
Hanna M.
hojla, da se vam še jaz pridružim s svojim mnenjem.
Imam 17 m. hčerko, ki jo čuva babica. Tako sva se s partnerjem odločila, ker se nama je zdelo, da je z enim letom še premajhna za vrtec in da jo bomo vpisali drugo leto, ko bo stara 2,5 leti. Izkazalo se je, da je naša mala zelo družaben otrok in že zdaj išče družbo otrok in vrstnikov. Družba odraslih ji je premalo. Čeprav je babica naraven talent za čuvanje otrok (že od mladih nog obožuje vse otročke in oni njo), ji leta in zdravje ne dopuščajo takšne dinamike, kot jo zahteva aktiven in radoveden otrok, vsaj 8-9 ur dnevno skupaj ne. Popoldan skušam svoji malčici priskrbeti vsaj uro druženja z otroki (igrišča, delavnice, kjižnica,...), saj takrat resnično uživa in potroši tisti višek energije, ki je še v njej. Ker so otroci zelo različni, starši pa jih najbolje poznajo, bi le-ti morali imeti možnost, da se odločijo, kam otroka dati, glede na njegove potrebe in lastnosti. Če je to vrtec, bi moral otrok v vrtec, ne glede na to status staršev.
Rešitev zate Tanaja je, da skušaš (začasno) najti vrtec v drugi občini, pritisneš na vodstvo vrtca in občine (+ ministrstva) ali pa poiščeš kakšno 'vezo', po tej poti se vedno odprejo še tako zaprta vrata. Smešno, vendar tako je!
Srečno, Hanna!

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.10.2005 6:57:38   
sarči
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ginauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.11.2005 21:10:23   
vesna.com
Moram vprašati za tole.Nevem kako je pri vas, ampak pri nas za čas ko je otrok vpisan plačuješ tako imenovano "rezervacijo",polno ceno-hrana,kar je skorajda zanemarljivo!Tako da plačuješ od septembra do kadarkoli gre otrok v vrtec(pa naj bo to oktobra ali maja) polno ceno!!Tako da v naši občini ta varianta ne bi bila ravno ugodna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.11.2005 21:18:49   
vesna.com
Nikakor se ne strinjam da vrtec deluje na otroke negativno(male).moji deklici sta šli obe v vrtec kmalu, ena 11m, ena 1 leto in jima je zelo koristil pri napredovanju tako pri motoriki kot ostalih stvareh, predvsem enoletnici, ki je bila rojena prezgodaj in se ji je to pri razvoju malce poznalo.Kar hodi v vrtec(3 tedne) se je situacija takoj izboljšala.Se pa strinjam da se zdaj še ne socializirajo, se bodo pa v drugi polovici leta sigurno,sajbodo ob zaključku lrta že skorajvsi dveletniki.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?