|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Epiduralna analgezija v Mariboru
24.10.2005 21:24:56   
lidija74
Lep dober večer želim user posted image !
Mene pa zanima,kako priti do dr.Zabavnika,da bi se z njim dogovorila glede epiduralne analgezije.A ima mogoče katera izkušnje glede epiduralne? Slišala sem,da je dr.Zabavnik super glede tega!
Najlepša vam hvala za odgovore in še naprej vam želim lep večer user posted image !
Lidija user posted image 32.teden
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Epiduralna analgezija v Mariboru
24.10.2005 22:10:11   
superfly
Hi, najboljše bo, da pokličeš v MB bolnišnico in zahtevaš njega, pa te bodo vezali v njegovo pisarno. mislim pa, da ima razgovore ob torkih dopoldne. dal ti bo datum, kdaj se oglasi pri njem na razgovor, na razgovoru pa menda tudi njegovo gsm številko, da ga pokličeš ko bo tako daleč. sam ne bit 100% da bo takrat tudi res dosegljiv, vse je odvisno od tega kdaj boš rojevala in če bo takrat na voljo. Jaz sem rodila maja in sem bila z prim. zabavnikom dogovorjena za razgovor, pa me je naš mali presenetil 16 dni prej in do najinega sestanka sploh ni prišlo. Sem pa imela to srečo, da sem rojevala dopoldne in sem dobro poznala babico, ki je bila pri porodu, pa jih je ona poklicala in jim razložila situacijo, tako da sem kljub vsemu dobila EA. Vendar pa mi je ni dal zabavnik ampak ena mlajša zdravnica dr. Gostenčnikova - super ženska in zdravnica, že samo njena prisotnost v porodni sobi je delovala blažilno. sej vem, da zveni malo patetično, ampak res, ves čas je bila ob meni in me spodbujala. Mislim, pa da daje Ea še ena starejša zdravnica, ne vem pa kako se piše, ta pa je mal neprijetna, profesionalna, ampak neprijetna. Ko boš pri Zabavniku na razgovoru, mu reči da ti lahko da EA kdorkoli od njih treh in ne le on, tako boš imela verjetno več možnosti da jo dobiš, sicer pa si odvisna samo od tega ali bo on na voljo. Aja, pa še nekaj, svetujem ti, da imeš tako dozirano ea, da tiste zadnje popadle "potiskače" čutiš, tako je meni svetovala dr. Gostenčnikova, saj boš tako proti koncu čutila kaj se s tvojim telesom dogaja in boš pripomogla k lažjemu porodu, tik pred koncem pa so meni spet dali eno dozo EA, tako da me ni sam porod nič bolel pa tudi šivanja nisem čutila. Če te še kaj zanima, me kontaktiraj na privat, pa ti z veseljem še kaj napišem, da ne bom tukaj predolga.

lps

(odgovor članu lidija74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2005 10:17:32   
Anonimen
Koliko, pa moraš v MB plačati, da ti naredijo EA?

(odgovor članu superfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2005 19:04:48   
lidija74
Ne vem,zato pa sprašujem,če ima mogoče katera izkušnje,oziroma bi mi dala kakšen nasvet user posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2005 19:58:16   
bobek05
V MB ne plačaš NIČ za EA!! 100% EA delajo dr. zabavnik, dr. vadnjalova, dr. gostenčnikova in še ena, katere priimka se trenutno ne spomnim, a prideš lahko običajno samo do dr. zabavnika...

žal še v MB EA ni dovolj razširjena in se je ne da 100% zagotovit, bolje rečeno, moraš imeti PREKLETO (sorry na izrazu) srečo, da jo dobiš.. Z dr. zabavnikom se dogovarja na stotine nosečnic, organizirana so predavanja, dal vam bo 10 številk (mobi, pa domačo pa kaj vem katero še vse), prišel pa verjetno ne bo.. evo, možnosti, da DEJANSKO pride je enih 25%.. problem je v kroničnem pomanjkanju anesteziologov, ki jih običajno rabijo drugje (in tako jih ni v porodnišnici).. Če imaš srečo in rojevaš DOPOLDAN boš EA verjetno dobila (vsaj eden izmed anesteziologov je takrat običajno dosegljiv, že zaradi carskih rezov, ki so ponavadi predvideni dopoldan - med mojim carskim je dr. gostenčnikova tudi delala eni v porodni sobi EA ko so mene že šivali)...

dr. vadnjalova je baje tudi skoraj nedosegljiva, razen če imaš kakšne veze in poznanastva, dr. gostenčnikova je ZLATA ženska, ki bi se verjetno usmilila VSAKE nosečnice, ampak glavno besedo imata dr. zabavnik in dr. vadnjalova (poleg tega pa je dr. gostenčnikova trenutno verjetno na bolniški, ker je noseča in ima baje komplikacije v nosečnosti - mi je povedala ena, ki se je avgusta z njo dogovarjala za EA)..

nobene nočem strašit, tudi volje vam nočem jemat, ampak malo povprašajte okrog pa boste ugotovile, da VELIKO žensk misli enako ali pa so to same občutile  - to vam razlagam samo zato, ker se jih je že ogromno dogovorilo za EA (predvsem z dr. zabavnikom), nosečnice so bolj ali manj že bile pripravljene na porod brez bolečin (ali pa vsaj z manj bolečinami), v veliki večini primerov pa potem anesteziologa ni bilo... tako, da ne upat preveč..

vsekakor pa pojdite k dr. zabavniku na razgovor - škodit ne more.. lahko pa boste tiste srečnice, ki boste EA dobile..

pa vso srečo pri porodu user posted image

(odgovor članu lidija74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2005 20:05:51   
Seven*
Jaz sem dobila epiduralno, pa nisem bila dogovorjena. Enostavno je moj dragi Bigwhale zatezil in so poklicali anestezistko. Dobila sem tisto starejso dr.Vandjalovo. Deluje sicer malenost grobo, je pa super zenska in sem se ji med porodom krepko nasmejala. Ima tak cinicen humor, je rekla, da bolecina vzame cloveku dostojanstvo in da bi ona bila takoj za to, da vse rodijo z epiduralno, ce je le mogoce.. Res da se je drla na mene, ampak v pravem trenutku, ker v tistih bolecinah nekih prijaznih besed sploh slisala nebi..

(odgovor članu superfly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2005 20:17:38   
bobek05
seven, si rodila dopoldan???

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2005 20:23:42   
Seven*
Rodila sem dopoldan. Res je. :)

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2005 20:29:13   
bobek05
baje, da dopoldan ni tak problem dobit anesteziologa - če je kje drugje ga pač pokličejo in pride če ni nobene druge nujne operacije, ampak drugače pa ni šanse, da kakšen pride, ko je za njih delovnik končan (ni nobeden dežuren) - saj jaz tud ne bi hotla bit, če mi ne bi za to plačali... (in glede na to da je EA zastonj..)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?