|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:21:44   
riki
Lep pozdrav . Kako ste odmašile noske svojim dojenčkom po tem, ko ste jim vbrizgale fiziološko. Moj mali je star 3 mesece in  ima  zamašen nos, ker je bil malo prehlajen, zdaj pa mu ne morem sluzi spraviti ven. Sem probala s svaljkom vate, pa ni kaj prida pomagalo.Hvala že vnaprej. Riki in Tristan

_____________________________

T. R. I. S. T. A. N.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:25:41   
marjanaR
Zdravo!
Jaz sem naši pikici očistila nosek z biba palčko (za ušeša ..., navadno, ne za dojenčke) . Vatko sem malo potegnila z nje, da se je razvlekla in je nastal mali svaljkec. Poskusi. Morda bo pomagalo. Seveda pa prej nosek navlaži s fiziološko.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:28:07   
riki
Hvala. Kaj pače ima višje gor zabasano. Malo me skrbi, ker naj bi imela jutri prvo cepljenje in sva ga že prestavjala.

_____________________________

T. R. I. S. T. A. N.

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:47:36   
sarči
Riki,ti mu kar pokapaj malo fiziološke v nosek,pol ga obrni kontra,da mu steče ven,pol pa z palčko za čistir ušeska očisti,pa pojdi kar se da globoko,ponovi full krat na dan.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:50:09   
POCA
Ojla! Tudi mi smo malo prehlajeni in si ne maramo oz. ne pustimo cistit noska. Jaz se namatram, da mu nakapam par kapljic fizioloske v vsako nosnico potem pa ga pustim malo lezati, tako da mu stece v grlo, ker mi ne dovoli da bi mu s katetrckom, ki so mi ga dali v lekarni potegnila sluz ven. Rekli pa so mi, da je vazno to, da mu veckrat na dan dam fiziolosko notri, da se ne bi slucajno preneslo na uhca. Razen katetra- tista dolga cevka, ki jo moras dat v nosnico, potem pa na usta povlect ven ne vem za drugo resitev, ce je nosek zamasen visje. Je pa ful neprijetno za otrocka in jaz tega ne prakticiram.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:54:33   
POCA
Sarci, kako ti je uspelo s palcko v nosek. Jaz se moram skoraj vleci cez njega sam, da mu dam kapljico fizioloske noter. A mas kak trik, ki mi ga lahko zaupas? Ja moja bebica je oven v vseh pogledih- v tem pa neizpodbitno.user posted image

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:55:00   
Marogica
Pumpica, pumpica, pumpica.
Saj z fiziološko se ne more odmašiti, če pa je prehlajen, pa mu tako ali tako teče iz noska samo po sebi. Vedno navajam isti primer za odrasle. Kako bi bilo, da bi si mi v nos nabrizgali Operil ali kakšen sprej, potem pa si ne bi nosa obrisali??? Pumpica ima enak učinek.
Jaz sem pri mojemu pumpico uporabila pri ca 1,5 mes in super funkcionira. Je že navajen. Ker pa se otroci na zaćetku branijo, se smilijo mamicam. Jaz pa pravim bolje 20 sek "trpljenja"(če lahko sploh tako rečemo), pa je otrok zadovoljen.
Pa še problem so lahko oči in ušesa, ker gre sluz, ki se ne očisti naprej.
Vendr vsak po svoje.....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 11:59:07   
sarči
POCA,primi otroka okrog vratu,tako da ga fiksiraš z svojo roko,pokapaj fuul fiziološke noter(jst uporabljam od nivee nassen frei al neki takega)in nato otroka takoj obrni,da mu steče ven,ne pusti,da mu teče v grlo in on bo avtomatsko začel pihat ven skoz nosek in pol ga spet obrni kontra,fiksiraj vrat z svojo roko in z drugo očisti nosnico z palčko,če mu pravilno fiksiraš vrat,ni šans da se ubrani! Srečnouser posted image

(odgovor članu POCA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 12:07:27   
POCA
Hvala bom poizkusila. Ma tamali se mi ne smili ko joka in se upira, problem je v tem, da je kot en crvicek ki ga ne morem zadrzat pri miru, da bi mu nakapala kapljice, kaj sele, da bi pol potegnila s pumpico ven. Ne vem od kje mu vsa tista moc in energija, ki jo uporabi da se izvlece. Ne vem kje sem zagresila pri tem prehladu saj do sedaj nisem imela nobenih tezav glede ciscenja noska. Zdej mi niti obrisat sluz izpod noska ne pusti, zacne mahat z rokami, brcat, premikat glavo,..user posted image Vsekakor bova z mozem poiskusila tudi tvoj prijem in upam, da bo ucunkovalo. Hvalauser posted image

(odgovor članu sarči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 12:57:18   
marjanaR
Pri nas pumpica ni nič pomagala, pravzaprav skoraj nič nisem potegnila ven. Sem pa večkrat na dan spirala s fiziološko in je pomagalo. Punčka se pa že od samega začetka ni nič branila.

(odgovor članu POCA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 13:09:03   
kalbo
S fiziološko itak ni priporočljivo več kot trikrat na dan. Pri nas laufa pumpica, zjutraj in zvečer pa fiziološka + pumpica. Gre pa to meni bolš od rok kot mamici. Malega si napokam na kolena tako, da ima glavo k meni, potem ga pa z eno roko primem pod bradico, s prstom iste roke zamašim eno stran noska, z drugo roko pa operacija pumpica. Pomembno je, da se ti otrok ne smili, ko se upira in mu res dobro zamašiš eno stran noska, v drugo pa dobro namestiš pumpico.
Naš mali se je že navadil, pa tud jokat neha takoj, ko je operacije konec, se takoj smejat začne.

(odgovor članu marjanaR)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 13:33:34   
riki
Punce, najlepša vam hvala. Bom poskusla vse variante, pa bomo vidli, kako bo. Hvala še enkrat. Vam sporočim, kako bo.

_____________________________

T. R. I. S. T. A. N.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 14:08:58   
kalbo
Nism punca user posted image

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 15:40:14   
Anonimen
Jaz pa še vedno najbolj prisegam na materino mleko user posted image  par kapljic si iztisnem, in mu dam v vsako nosnico po eno. S kapaljko. To delam tudi na priporočilo pediatrinje.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: KAKO ODMAŠITI NOSEK?
24.10.2005 21:18:20   
Anonimen
Ja,tudi moja user posted image  (4mes) je bila ful prehlajena.Najprej sem jo peljala k zdr.,ker nisem vedela,kaj ji je...So ji kar oni sčistli nosek z eno mašino.S tako pumpo so ji potegnili vse ven.Potem doma sem ji dajala fiziološko in spucala s palčko za uha.Pa tudi moje mleko sem ji nakapala not.V par dneh je bila dobra.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Ali vas skrbi gospodarska kriza?
Spark



da (60%)

ne (20%)

ne vem zakaj se gre (4%)

vse skupaj je samo blefiranje Amerike (11%)

briga me (6%)


Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!