Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nasvet glede nastale situacije 24.10.2005 18:38:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Tvoj fant mora, ne glede na vse ostalo, na CSD ali na sodišču podpisati očetovstvo. Da bo birokraciji zadoščeno, morata oba podpisati tudi sporazum o preživnini na sodišču. Saj potem mu niti ni treba tega zares plačevati, ker tega nihče ne preverja, dokler se ti ne pritožiš. Če otroka prizna, daš otroku njegov priimek (poleg svojega, bi jaz rekla), otrokovo bivališče pa prijaviš na svojem naslovu. O tem, da se bosta določila za izvenzakonska partnerja in to overila pri notarju ali ne, je vajina odločitev. Zvezo lahko uradno tudi zanikata, kot da nista več skupaj, če ti je seveda do tistih nekaj tisočakov več od CSD. V osnovi je to to.
|
|
|
|
RE: nasvet glede nastale situacije 26.10.2005 10:02:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za informacije. Vidim, da brez sodišča res ne bo šlo. Fant bo seveda priznal očetovstvo, tako da to ni problem. Vendar pa bo najina pupa imela samo moj priimek. Tako se je odločil fant, ki bo čez čas vzel moj priimek, svojega pa bo opustil (pač osebni razlogi).
|
|
|
|
RE: nasvet glede nastale situacije 26.10.2005 17:16:58
|
|
|
|
nincy
|
Pozdravček! Mene pa zanima tole: S fantom sva na socialni urejala glede očetovstva in priimka. in na koncu je blo tko da je fant reku da bo otrok imel njegov priimek, kar so tud vpisal. me pa zanima če lahko jst še vseeno po porodu dodam tud moj priimek? LP
|
|
|
|
RE: nasvet glede nastale situacije 27.10.2005 9:44:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Res lahko preživnino urediva na CSD? Mislila sem, da je sedaj to treba urejati samo na sodišču. No, še toliko bolje. Nama ne bo treba okoli skakat.
|
|
|
|
RE: nasvet glede nastale situacije 28.10.2005 2:54:15
|
|
|
|
Anonimen
|
V izvenzakonskih skupnostih se sporazumna preživnina po novem zakonu ureja samo na pristojnem sodišču.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?