Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: PTIČJA GRIPA_kaj v resnici vemo? 24.10.2005 16:46:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Vem, Neva, vem. Grem vsak dan mimo - mimogrede, puranov še nisem videla - in kontroliram. In lahko verjameš, da bom tisti trenutek, ko vidim kure zunaj, vzela telefonsko številko in prijavila. Mi gre tisti kreten v nos še zaradi nekaterih drugih stvari in komaj čakam, da ga dobim!
|
|
|
|
RE: PTIČJA GRIPA_kaj v resnici vemo? 24.10.2005 16:58:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja zaradi ubogih psov na dvometerski verigi,ki enkrat tedensko dobijo jesti in srne..a jo še ima?
|
|
|
|
RE: PTIČJA GRIPA_kaj v resnici vemo? 24.10.2005 17:01:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti, a si jo tudi ti videla? Se mi je zdelo, da sem imela fatamorgano!!! Vsakič ko grem mimo, kontroliram, in to je skoraj vsak dan pa je nisem več videla. Če jo, ga garantirano prijavim. UBOGA ŽIVAL!!!!! Za pse pa se žal ne da storiti ničesar, sta na premični verigi. Zakon mu dovoljuje tako trpinčenje!
|
|
|
|
RE: PTIČJA GRIPA_kaj v resnici vemo? 24.10.2005 17:08:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Praviš.da je ni več videti? Pol pa mi je žal,ker je najbrž pristala v zamrzovalniku. Jaz sem že prijavila sicer ne nejga ampak tistega pod Farmo gob,pa ni nihče nič urgiral.
|
|
|
|
RE: PTIČJA GRIPA_kaj v resnici vemo? 24.10.2005 17:12:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj pravim, zaradi psov ne morem ničesar. Sem pa že parkrat razmišljala, da bi te pse spustila, ampak sta tako agresivna, da se ju bojim. Srna pa je verjetno res na hladnem... Če jo vidiš, sporoči!
|
|
|
|
RE: PTIČJA GRIPA_kaj v resnici vemo? 25.10.2005 9:36:40
|
|
|
|
babylove
|
Tamiflu je sicer trenutno učinkovito zdravilo proti eni obliki človeškega virusa ptičje gripe - na tržišču je bilo prvo in Roche je proizvodnjo povečal za 8x. Za posameznike verjetno ni lahko dostopno zaradi ogromnih vladnih naročil (14 miljonov doz Francija, enako GB, 6 miljonov doz Nemčija, 5 miljonov Nizozemska). Laboratorij poroča, da trenutno tretira naročila 40 vlad. Konkurenca se je že zganila, Tamifluju stoji ob boku britanska Relenza, ki pa ni tako enostavna za uporabo. Nekatere države so že postavile prednaročila za doze cepiv, ki še niso razvite in jih je nesmiselno razvijati vnaprej zaradi možnih mutacij virusa in posledično neučinkovitih cepiv. Laboratoriji bodo cepivo razvili, ko se bo pojavila oblika virusa, ki bo prehajala s človeka na človeka. Konkretno razpolagata s prednaročilom francoske vlade laboratorija Sanofi-Pasteur in Chiron, količina 40 miljonov doz. Ali je treba zganjati paniko? Koordinator ZN za boj proti ptičji gripi pravi: Vsak trenutek lahko pričakujemo pandemijo nove oblike gripe, ki jo bo najverjetneje povzročila mutacija virusa ptičje gripe. Smrtnost se ocenjuje na 5-150 miljonov ljudi. Večina znanstvenikov ocenjuje, da bo rok od odkritja mutiranega virusa do izbruha nekotrolirane pandemije zelo kratek (nekaj tednov).
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?