Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: novopečena mamica-par vprašanj 23.10.2005 9:32:36
|
|
|
|
Barči78
|
- Jaz punčko umivam po splovilu bolj površinsko, razen če se močno pokaka in blato uide tudi do splovila, so mi na pediatrični rekli, da lahko malo razpreš in očistiš, ampak ne preveč - V prvi posvetovalnici otroka stehtajo, zmerijo, zmerijo obseg glavice, in ga v celoti pregleda - kako drži glavico ali jo potegne za sabo v sedeči položaj, kako se obnaša na trebuščku, potipa notranje organe, posluša srček, pljučka, pregleda splovilo,... skratka vse - V Kranju imamo UZ kolkov takoj po rojstvu, kako je pri vas pa ne vem, mogoče se moraš sama naročiti, vprašaj pediatra - Naša je bila prvič cepljena pri 3. mesecih proti tetanusu, davici, oslovskem kašlju, otroški paralizi in Hib-u, reakcije ni bilo
|
|
RE: novopečena mamica-par vprašanj 23.10.2005 10:19:05
|
|
|
|
Dejča
|
1. se strinjam s predhodnico, ker vsepovod piše, da naj je med sramnima ustnama ne bi umivali, ker lahko uničimo naravno zaščito; 2. preverijo tudi odzivnost (kako sledi z očmi barvasti igrači), obliko glavice in najbrž še kaj: 3. UZ kolkov sva tudi midve s Taro imeli že tretji dan v porodnišnici in ker je bilo vse OK, je ni bilo potrebno široko povijati; 4. Taro so proti TBC cepili že v porodnišnici, ker jim je ostalo še nekaj cepiva Koledar cepljenja dojenčkov in predšolskih otrok: OB ROJSTVU: že v porodnišnici cepljenje novorojenčka z BCG proti tuberkulozi. 3 MESECI: cepljenje proti otroški paralizi (polio); hemofilusu influence tipa b (Hib) in proti davici, tetanusu ter oslovskem kašlju (Di-Te-Per). 4,5 MESECEV: 2. odmerek cepiva proti otroški paralizi (polio) in davici, tetanusu ter oslovskemu kašlju (Di-Te-Per). 6 MESECEV: 3. odmerek cepiva proti otroški paralizi (polio) in davici, tetanusu ter oslovskemu kašlju (Di-Te-Per). 1 LETO: cepljenje proti ošpicam, mumpsu in rdečkam (MMR). 2 LETI: 4. odmerek cepiva proti otroški paralizi (polio) in davici, tetanusu ter oslovskem kašlju (Di-Te-Per); cepljenje proti hemofilusu influence tipa b (Hib). MED 3. IN 5. LETOM: še enkrat cepljenje proti hemofilusu influence tipa b (Hib). Veliko veselja s tvojo dojenčico ti želim!
|
|
|
|
RE: novopečena mamica-par vprašanj 23.10.2005 10:25:10
|
|
|
|
jazz
|
Umiti jo je najbrž potrebno tako, kot sebe prakticiraš...od premalo umite lulike najbrž pride prej do uroinfekta,kar je pri deklicah še bolj dovzetno! Pri prvi posvetovalnici boš izvedela kako naprej s ceplenji,najbrž ti bodo določili datum čez tri tedne! Ultrazvok kolkov so verjetno naredili že v porodnišnici,tam ti tudi povejo a so uredu in da ne rabiš širokega povijanja! Nič ne skrbi,uživaj s svojo pikico,vse potrebne informacije pa dobiš pravi čas na rednih sistematskih pregledih!
|
|
RE: novopečena mamica-par vprašanj 23.10.2005 11:10:50
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz vsako jutro umijem spolovijo tako, da ji nežno razmaknem spolovilo, potem pa s kosmom vate umijem vmes do čistega. Tako, kot bi se nam vnela umazanija na spolovilu, tako se lahko tudi dojenčkom. Evo, to je meni pokazala, svetovala in povedala patronažna sestra, ki me je tudi opozorila, da bom povsod brala, da se to ne dela, ampak je to kar treba nardit. Če se pa fajn pokaka, jo pa tudi čez dan umijem vmes. Tako pač je!
|
|
RE: novopečena mamica-par vprašanj 23.10.2005 12:36:24
|
|
|
|
lunca77
|
kako je s punčkami in njihovim umivanjem ne vem ker imamo fantka, ampak kar se pa ultrazvoka kolkov tiče ga pa v ljubljani ne delajo tako da se moraš naročit (pri treh mesecih) v ZD Šiška ali pa v kateri od porodnišnic, kjer to delajo (mi smo šli v Kranj ker je najmanj gužve). proti tuberkolozi ne cepijo več avtomatično v porodnišnici, tako da je prvo cepljenje pri mesecu in pol. lp lunca77
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?