|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hranjenje v vrtcih
22.10.2005 20:01:36   
san
dober večer,
mene pa zanima kako je v vrtcu glede hranjenja otrok v jaslični skupini. naj navedem naš primer. otroci v skupini so stari okoli enega leta in pol, dva sta malo starejša, eden 20 mesecev in drugi okoli dve leti. hrani se le najmlajšega, ki je star okoli 14 mesecev, ostali pa naj bi se hranili sami, kar tudi poskušajo (uspe samo dvema). vendar pa na krožnikih ostaja še veliko hrane in že tako je dobijo malo na krožnik. za moje pojme naj bi jih potem dohranili do konca vzgojiteljici, vendar pa sta onidve mnenja, da je to potuha in da morajo ti otroci že znati jesti samostojno. zato jim kljub temu, da so nekateri še lačni, vzamejo krožnike in jih pospravijo.
zanima me ali je tako v vseh vrtcih in ali bi z dohranjevanjem res povzročili kakšno škodo, npr. da otroci potem ne bi več jedli sami.
hvala za odgovor in lep pozdrav
sandra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hranjenje v vrtcih
22.10.2005 20:47:27   
Anonimen
Ne vem, ampak meni je tole, kar si napisala, grozljivka.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2005 20:51:13   
muki1
To je po moje zelo nehumano in celo nedopustno. Saj so potem otroci lačni. Si prepričana, da je res temu tako?

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2005 21:00:08   
Pi-kica 1
Ko sem sama delala v jaslični skupini, smo hrano res postavili pred njih, vendar smo potem dohranjevali vse, ki niso pojedli sami. Če je to res, kar si napisala, moraš ukrepati, saj se tako pač ne dela. Tako majhni otroci se še niso sposobni do sitega sami najesti.

LP

Pi-kica

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2005 21:58:45   
PBJ
Ko sem jaz delala v skupini te starosti, sva s pomočnico najprej pustile, da so jedli sami, nato pa sva še midve pomagali vsakemu posebej...
Jaz bi na tvojem mestu zahtevala, da otroku pomagajo...malo čudno se mi zdi, da obstajajo vzgojiteljice s takšnim mišljenjemuser posted image

lp

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2005 22:44:24   
Seven*
Nimam teh izkusenj. Nas Jakob se je krepko poredil odkar je v vrtcu. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2005 23:45:54   
san
muki1 - res to je rekla. uvajam malega v vrtec in je on kar lepo jedel, le na koncu je mel rahle težave, da je vso juho ven dobil, ampak ostali pa niso pojedli skoraj nič, pa je rekla pomočnica vzgojiteljice, da morajo pri tej starosti to znat in da jim ne bo pmagala, ker pol pa ne bojo več hotel sami jestuser posted image . meni so se zdeli revčki lačni pa sem jim kar malo pomagala, pa če rekla sem da v prejšnjem vrtcu, so jim pa pomagale vzgojiteljice, pa je rekla da jim ona ne misli.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2005 23:51:11   
san
pa še sama je bila s 6 otroci, ker vzgojiteljice ni bilo in brez dodatne pomočiuser posted image . baje zato ker jih je bilo najmanj v skupini tisti dan. amapk a niso to tudi najmlajši otrociuser posted image . moram v ponedeljek malo povprašat še vzgojiteljico kako je s tem.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2005 20:41:32   
Anonimen
Našim otrokom pomaga jesti. To, kar si napisala, me je dvignilo do stropa. Kako je lahko takšna? Na tvojem mestu bi stopila do vodstva vrtca in jim povedala svoje - pa naj potem dalje urgirajo.

Pa da ne boš mislila, nisem človek, ki bi iskal prepire, ampak čakaj no malo, to je pa že tu mač!!!

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2005 9:29:04   
viv_
Pri nas sedaj ne vem kako je - tamala sama je brez težav. Ampak v prvi starostni skupini so jim pa pomagale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2005 9:33:52   
Anonimen
o groza. ne vem no, naša je doma pri babi. sem se pa že sprašvala, k če bi jo dala zdej v vrtec bi bla skos lačna, ker pri 15. mescih še ne zna jest sama. z roko že če so koščki, na žličko dat al pa z vilco napičit pa še ne zna. če jo hočem naučit maha z žlico k nora, valda da vse po tleh leti. me pa zanima kašn svinjak je po takem kosilu ko jejo sami...naša k je res lačna poje tolk da ni več lačna, pol naprej pa meče na tla, maha z žlico in vse živo..al tega nč ne počnejo  vrtcu? pa če talar pred njo postavš ga pograb pa dvigne pa okol obrne..a v vrtcu talarji kr na mizah ostanejo al kaj? men se to zdi mišn inposibl user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2005 9:39:09   
viv_
Svinjak je pa pomoje hud :) Ker tisti teden, ko se je Mirna učila "samostojnega hranjenja" je tudi domov hodila taka kot ena user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2005 10:11:26   
san
v bistvu je več hrane okoli njih in po tleh kot pa v njih. mene je bilo kar malo groza. to pomeni, da če se mu kakšen dan ne bo dalo jesti bo ostal lačenuser posted image user posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2005 10:14:48   
san
lara, zadnjič si je eden v skupini dvignil krožnik in začel piti iz njega, ker z žlico ni mogel nič v usta prinesti, pol je pa vse po sebi polil in po tleh, ampak nove juhe pa potem ni dobil ubogi revček. potem je bila pa ena torta, ki je ni pojedel - razen enega fantka - nihče. tako je tisti revček ostal lačenuser posted image .

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2005 13:48:59   
Baby
Pri nas pustita, da jejo sami, če ne gre, pa seveda pomagata vsakemu posebej.
Jaz bi stopila do vodje vrtca in ukrepala.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2005 13:54:36   
BARBARA R.
Pri Kristini so od 11 m - 18 m.Z uvajanjem smo začeli po 3-je na tri dni in prvi starejši. Tako je Kristina padla med starejše in od takrat prisotnih so vsi sami jedli. Morda so jim le pri juhi ali kompotu pomagale.
Po mesecu dni, je bilo pa že več takšnih, ki še niso sami jedli, so se pač starejši malo dlje mučili sami.

user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.10.2005 14:11:55   
Anonimen
ja groza no. sem kr vesela da je naša pr babi, sej bi še shujšala reva :)
ne sam res se mi pa ne zdi primerno da tko ravnajo. js bi šla do ravnatlce

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2005 8:27:42   
puncica
Tudi meni se to zdi mal čudno, da jih ne dohranijo, pri nas jih posedejo za mizico in jejo, potem pa jih postopoma dasta v trip trape tako da jih ima vsaka 5 in jih hranita vsakega s svojo žličko in svojim krožnikom, skratka najprej sami jedo, potem jih pa še dohranita, pa nobena ne govori o potuhi. Saj so še majhni, pa sej ne more bit otrok lačn, pa še hrana se plačuje mater, jaz bi se pritožila pri vzgojitlcih al pa pri ravnatlci. 

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.10.2005 11:16:56   
palma
jooj, ko to berem, me kar malo strah postane. Namreč, tudi mi bomo šli čez en mesec v vrtec, pa si mojega miška niti ne predstavljam, da bi sam jedel v smislu, da bi se prav najedel. Res, da se naučijo počasi tudi to, ampak tako vedenje vzgojiteljic... Ob tem se sprašujem, kaj sploh starši plačujemo toliko. Zakaj pa so potem sploh šle za vzgojiteljico, če nimajo potrpljenja z otroki??user posted image  Upam, da bo pri nas vse o.k., zaenkrat nimam straha, ker bo šel v kombiniran vrtec in jih je malo, pa tudi vzgojiteljice so v tem vrtcu prijazne! Upam, da bo šlo. Lepo se imejte s svojimi miški!!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.10.2005 12:54:55   
Tinca7
Pri nas imamo drug problem. Zadnji obrok ki ga dobijo je kosilo (okoli 11h). Naj povem, da hodim po Laro okoli 16h. Seveda je mala že totalno sestradana in vsa objokana. Ko sem jih vprašala, zakaj me malica vsak dan čaka v njeni omarici, mi je rekla, da pri malicah nimajo dodatne pomoči, in da ker Lara ne je sama (stara je 11 mesecev) naj jo pač jaz potem nahranim. Seveda sem popolnoma pop... in od takrat malice ni v omarici, ampak Lara je še vedno čist lačna.
Verjetno bo treba kar do ravnateljice.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.10.2005 13:07:34   
Anonimen
ja podn. js bi čist pošizila. da pustijo otoka 5 ur lačnga zato k se eni leni babi ne lup 5 min žemle držat še 1 let ne stramu otroku! pa to je kriminal!

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
27.10.2005 11:13:57   
san
no, jaz sem še enkrat govorila z vzgpjiteljicama, pa sta rekli, da jih bosta od sedaj dohranjevali. upam, da se bosta tega res držali in da nista to samo rekli zato da bi mene pomirili. ne vem koliko se kaj potrudita, ker ko pridem ponj ob pol enih, to je približno 30 - 45 min po kosilu, ker še ne spi, je lačen kot volk in pobaše celo malico v hipu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.10.2005 1:15:27   
KODA
Pri nas nikoli ni bilo problema,ker vem da tamali ni nikoli prišel lačen domov.Zmeraj so jim pomagale.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?