|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi nosečniški pregled
19.10.2005 13:50:11   
MarijaPo
Zivjo punce,

danes imam prvi pregled in sem cisto zivcna. Pravzaprav niti ne vem zakaj sem zivcna, vendar sem zelo.
Dajte malo opisat, kako je zgledal vas prvi pregled, kaj so vas vprasali, kako je zgledalo...

Hvala!

Marija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi nosečniški pregled
19.10.2005 13:53:13   
Anonimen
moj prvi pregled v 8. tednu je zgledov...najprej navadn ginekološki pregled, brez jemanja brisa seveda in pol uz skozi nožnico, poslušanje srčka in merjenje plodu, dal so mi slikico in čao :)
dons mam pa nuhalno!
jutr mam pa 2. pregled pri svoji G kjer me bojo še stehtal, pa pritisk zmerl, vrjetn kri vzel pa vodo in dal materinsko knjižico. pa G bo pogledala izvid iz nuhalne

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2005 13:56:14   
Anonimen
Moj prvi pregled je izgledal tako, da me je G ginekološko pregledala, rekla, da ima povečano maternico ter vprašala, če imamo v družini dvojčke. Ko sem ji rekla, da ne, je rekla, da lahko pa je tudi kaj drugega narobe ... In me naročila na UZ.
Itak da sem jo po tem, ko mi je drugi G delal UZ in ni vedel nič o povečani maternici, zamenjala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2005 14:00:01   
MarijaPo
Ojej, Splisni, to je pa kr mal bedno, da te je ze na prvem pregledu prestrasila, pri cemer niti UZja niti ni imela, da bi preverila kaj je.

Lara, a ni to nenavadno, da je bil pregled v dveh delih? Meni so rekli, da se nuhalno dela okrog 12 tedna. Hmm... Ocitno sem cist preslabo obvescena. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2005 14:02:07   
Anonimen
kako misliš v dveh delih? v enem delu je blo vse skup? zakaj dveh?

sej zdej sem v 13. tednu in grem na nuhalno ki je samoplačniška in greš k drugmu ginekologu ne k svojmu. jutr grem pa še k svoji na 2. pregled

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2005 14:02:21   
Anonimen
Ja, ful je bilo bedno, zelo me je prestrašila. Si sploh nisem mislila, da bi me ko lahko tako.
No, pozneje, ko sem bila že pri drugem G, pa se spomnim, da me je spraševal, če sem načrtno zanosila, zaradi jemanja folne kisline ga je to zanimalo. Drugače pa je bil več ali manj tiho.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.10.2005 14:05:12   
MarijaPo
Lara ja to, da te niso stehtal pa kri vzeli, pa vse ostalo in pa pregled ob istem obisku.
Kolikor sem jaz pusenjaka razumela, traja prvi pregled kako uro in te napotijo v laboratorij, pa stehtajo, pa dajo uno knjizico... Ce si recimo slabokrven, je verjetno slabse, ce cakajo do 13. tedna. Kaj pa vem, nisem dost pametna. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.10.2005 14:07:20   
Anonimen
ne ne marijapo. prvi pregled velik dohtarjov dela šele v 12 tednu. pr moji je to že prej da potrdi nosečnost in tut materinske knjižice še ne dobiš. baje tega pregleda pred 12 tednam sploh naj ne bi zavarovalnca krila, zato ga nardijo sam tko na hitr. no saj tko je moja g vedla povedat že k sem bla v 1. noseča. v bistvu je 1. uradni pregled v 12 tednu!

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2005 14:08:24   
Anonimen
To je verjetno čisto različno od G do G. Pri meni je prvi, kakor tudi vsi nadaljnji pregledi, trajal maksimalno 5 minut.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
19.10.2005 14:12:34   
MarijaPo
Hvala vama za ta pogovor, sem ze malo manj zivcna. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2005 14:14:57   
sarazan
Jaz sem imela 1. pregled pri 6 tednih. najprej navaden ginekološki pregled potem vaginalni UZ. Videl se je že srček. Ni bilo še nobenega tehtanja, samo kri sem dala za vse teste (toksoplazmoza, sifilis,...).
Pregled krvne skupine in Rh faktorja sem imela še od prej.

Šele na 2. pregledu v 13. tednu (NS, ki ga je delala moja G - ima licenco) sem dobila materinsko knjižico. Od tu dalje pa me vedno tehtajo, merijo pritisk, pregledajo urin na beljakovine, poslušajo srček.

UZ sem imela še na morfologiji v 21. tednu. Za naprej pa še ne vem, kdaj bo spet UZ. Bo pa sigurno samoplačniški, ker zavarovalnica ne krije več kot 2 UZ. No, razen, če so težave.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2005 17:59:16   
FRAČAFELA
Danes sem imela prvi pregled pri G.
Samo UZ (vaginalno) je pregledal, povedal da je 1 plod, noseča 8 tedenov, da je velik 1 cm in CIO. To je bilo to!
Naslednji pregled imam 17.11.Takrat pa dobim"diagnozo"noseča, tako je sestra reklauser posted image , knjižico, pritisk in vodo preverijo, čeprav mi je čudno, zakaj me ni še ginekološko pregledal??user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2005 18:21:11   
lenika
Jaz sem bila na prvem pregledu noseča 8 tednov. Naredila mi je vaginalni UZ, samo toliko, da je ugotovila, da je plodek viden in da srček bije. Dala sem tudi vodo in v laboratoriju so mi vzeli kri. Sestra me je stehtala in mi izmerila pritisk. Na drugi pregled me je naročela čez 4 tedne, naročila sem se pa tudi na nuhalno svetlino.

(odgovor članu FRAČAFELA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2005 20:20:53   
Olgica
Joj men ni nič več jasno, kaj je možno da se to tko razlikuje?

Men je pri 7. tednih G rekel, da se lepo vidi ta ovojnica, o srčku pa ni še nč govoril. Mi je pa zanimivo, da mi je nameril 22 mm velik plod!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2005 9:04:39   
MarijaPo
Torej, vceraj se je vse lepo izslo. Notri sem bila eno uro. Vaginalni pregled, bris maternicnega vratu, ultrazvok (celo sprintala mi je sliko), namerila je, da je velik 2 cm. Potem sva se pogovarjali o vseh boleznih, ki jih mamo v druzini, o prehrani, o slabosti, o nuhalni (na katero se bom se narocila), zmerili so mi pritisk, me stehtali, mi povedali, da naj se doma tehtam 1x na teden ob istem casu...
Bili so zelo prijazni in je bilo prav super. Sem pa v 8. tednu.
Danes zjutraj sem sla se dat kri in vodo (5 flask krvi... noro), narocena pa sem spet 12.11.

(odgovor članu Olgica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2005 9:06:18   
Eviii
jst sm mela prvi pregled, ko sm bla noseča 8 tednov. najprej sem mela navaden g pregled. tudi bris mi je vzel. pa uz mi je naredu... nameru plod velikosti 20 mm. in srčka smo vidli in povedal mi je, da je samo en plod. pa dobila sm en kup napotnic za laboratorij... knjižico sm dobila šele čez 4 tedne (na naslednjem pregledu). spet bris. pa uz. kdo je reku, da so v nosečnosti samo 2 uz na sporedu? jst sm noseča 22 tednov in sm mela že 4 uz do zdej!!! in to brez kakršnihkoli doplačil. seveda je odvisno od g do g...

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Olgica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.10.2005 9:08:21   
MarijaPo
jaz sem pa materinsko knjizico dobila ze vceraj, hecno, da je nekaterim ne dajo pred 12. tednom

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?