|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočna mora se noče nehati!
19.10.2005 13:18:09   
mojamura
Da na kratko povem o svoji zgodovini:
Bika sem poročena, vendar sem se ločila zaradi nevzdržnih razmer, kamor je spadalo tudi nasilje, alkohol,  grožnje etc...Dolgo sem rabila tudi po razvezi da sem se postavila na lastne noge tako materialno kot čustveno. Spoznala sem pred dvemi leti čudovitega moškega s katerim tudi sedaj pričakujem otroka. Bivšega moža sem ovadila tudi policiji zaradi grožnje da me bo ubil....tudi nekaj časa ni mel vozniškega zaradi alkohola...skratka je star polivcijski znanecPojavil se je problem pri sinu iz prvega zakona. Star je 8 let, in pred mescem dni mi je zaupal (kar sem že dolgo sama sumila), da ga oče čustveno izsiljuje. Sin ga pokliče pač takrat ko se spomni, bivši mu pa nato začne govoriti ja da če ga je pozabil poklicati, lahko tudi pozabi da ma atija, da on pol ni več njegov sin. Sin obiskuje očeta en vikend na mesec. Enkrat mu je sin rekel (ker trenira nogomet) da če bi lahko šel en vikend bolj pozno k njemu, ker imajo tekmo čez vikend, pa je spet začel: kaj ti je bolj važno jaz ali tekma. Da ne govorim kaj mu je tvezil o moji nosečnosti. Da sedaj njega več ne bom mela rada, ampak samo tega otroka, ki ga pričakujem. Da je grdo meti polbrate, da ga bodo zdaj vsi zafrkavali in se norca delali z njega. To kar sem napisala je le kapljica v morju.Moje vprašanje:
Sedaj hoče videti sina večkrat na mesec, kar mi ni prav, že tako mu zadosti dolgo možgane pere. Sem šla na socialno pa so mi v grobem povedali kakšen je postopek, da moram to spravit na papir pa poslat na naše sodišče naš CSD pa na CSD pod katerega spada bivši. Ne me narobe razumet ....pripravljena sem se boriti pa vse, zanima me le če mi lahko pove kako bi pol z sodnimi stroški, a je res da tisti ki zgubi, da jih tisti tudi plača? Pa če katera pozna kakšnega odvetnika (se mi zdi bolje da mam odvetnika v taki zadevi), ki je specializiran za družinsko zakonodajo in je v Mariboru, pa 'hud' mora biti. Jaz tu odvetnikov ne poznam toliko, ker sem se preselila na Štajersko, tako da prosim vse ki veste kaj več.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočna mora se noče nehati!
19.10.2005 22:35:35   
Anonimen
Če ti je otrok to povedal sam, potem lahko to pove tudi otroškemu psihologu. Absolutno otroka vprašaj, kaj misli o očetovem ravnanju, potem pa otroka odpelji k psihologu, ki bo vse to evidentiral in napisal strokovno mnenje. S tem papirjem pa potem na svoj CSD, kjer se pogovori o začasni prekinitvi njunih stikov (sploh pa, če otrok to želi) do izboljšanja razmer. Tvoj CSD bi moral potem po vseh pravilih kontaktirati s CSD-jem tvojega partnerja. Pričakuj osebni razgovor v prisotnosti strokovnih delavcev. Od razgovora je potem odvisno, kako in kaj naprej, ker pa je verjetno pričakovati, da bo bivši protestiral, lahko za priče pokličejo tudi družinske člane, v tem primeru torej samo tvojega partnerja ali njegovo partnerko, drugih ne. Če gre vse skupaj na sodišče, je to prednostna zadeva, ker je v igri mladoleten otrok. Trajalo bo, ampak vseeno manj časa kot karkoli drugega. V vmesnem času pa lahko zaprosiš za začasno odločbo. Skrbništvo je očitno tako ali tako tvoje, kajne? Otrok priča na sodišču ne bo, ker je mlajši od 10 let, to pa je starostna meja za pričanje. namesto njega lahko priča njegov zakoniti zastopnik ali strokovni delavec.
Kaj pa želiš v bistvu doseči? In kaj bi rad otrok? Njegovo mnenje je najpomembnejše, predvsem za sodišče.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2005 10:24:57   
mojamura
seveda je tudi meni najpomembnejše kaj sin misli, ne želim delati nekaj iz lastne maščevalnosti. Sva se pogovorila s sinom in mi je povedal da on hodi tja na obisk le zaradi dedija (ker bivši živi skupaj s svojimi starši)n ne pa zaradi atija.  Ja skrbništvo je res moje. Dosegla bi rada prepoved stikov ali pa vsaj da se ohrani stanje kot je do zdaj , se pravi enkrat na mesec, saj se mi zdi (ok, to je le moje laično mnenje, ki ga bo moral povedati še strokovnjak), da taka čustvena izsiljevanja niso primerna za sina. Kerensa hvala ti za odgovor. Ah, še to, kako pa je potem, če zadeva res pride na sodišče s sodnimi stroški. A je nosilec tisti ki vloži tožbo ali tisti ki zgubi?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2005 12:06:16   
nikkita
živjo!
Po novem ZPP (leto 2003) vseeno tvojega sina lahko pokličejo za pričo, če bo otroški psiholog dosodil, da je mali sposoben razumeti kaj to za njegovo življenje pomeni.
Sodišče svetujem le v nujnih primerih....
Ja,res je da v primeru glede skrbništva in obiskov nosi sodne stroške tisti, ki izgubi.... Zato kar previdno.
Pomojem boš tudi kakšnega odvetnik specializiranega za družinske zadeve težko dobila ker jih je zelo malo (ker vejo da ni orav veliko dnarja v tej smeri).... Lahko pa pokličeš prvega odvetnika ki ga najdeš v Mariborskem imeniku, malo pojamraš in ti bo svetoval kam se obrni... Z Mariborskega konca pa res nikogar ne poznam....
Vso srečo!!!
N

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2005 10:09:01   
mojamura
res....najlepše se ti zahvaljujem za pomoč lp

(odgovor članu nikkita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?