|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MERJENJE VROČINE V RITKI?
19.10.2005 7:41:05   
riki
Dobro jutro. Mislim, da bom že na vse zgodaj doktorirala iz znanosti merjenja vročine pri malemu. Danes bi morala imeti s Tristanom prvo cepljenje, pa mislim, da ima vročino, ali pa tudi neuser posted image user posted image , sem že čisto zmešana. Malo kašlja, pa sem mu izmerila vročino v ritki, in je bila 37.6. Ko sem uporabila ušesni termometer je kazal 36.6, izmerjeno pod pazduho pa je imel 36.8. Kaj je zdaj prav in koliko ve odštejete pri merjenju v ritki( eni pravijo 0.5, eni o.8 eni pa celo 1 stopinjo, kot piše v reviji moj malček). Prosim pomagajte, ker je lahko nevarno, če ga cepi, ko ima vročino. Hvala vam. Riki in Tristan

Aja. No, pa da se ne boste smejale. Sem pri sebi naredila poskus in sem čist zrava. Temperatura merjena v ušesu 36.6, pod pazduho 36.4 in v r..iuser posted image user posted image user posted image celo 37.8. No zdaj pa bodi dovolj pameten user posted image user posted image

T. R. I. S. T. A. N.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MERJENJE VROČINE V RITKI?
19.10.2005 7:53:23   
StBarbara
pri merjenju vročine v ritki, sem vedno odštela 0,5 st.

lp

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2005 10:31:46   
NIN@
JA ODSTOPANJA SO IN SICER V RITKI OD 0,5 DO 0,7

LP
NIN@

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2005 10:50:33   
babylove
Za vročino se šteje šele od 38 dalje.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2005 10:52:38   
Anonimen
Saj mu bo zdravnica pomerila vročino, preden ga bo cepila. Tisto bo najbolj točno.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.10.2005 15:38:49   
Zarja2
Hej,
naša zdravnica pa je nam priporočila merjenje pod pazduho, ker je tako baje najbolj točno in tako jo tudi one merijo z izjemo tistih v bolnišnici, ki pa jo merijo v ušesku. Če meriš temperaturo v ritki pa moraš odšteti celo stopinjo! Lahko si potolažena, saj ima tvoj dojenček temperaturo pod 37.1. Namreč vročina je od 37.1, s tem da se jo zbija le če je nad 38.4. Upam da sem kaj pomagala.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2005 19:26:49   
tinatona
V ritki in ušesu se odšteje pol stopinje.

LP Tina

(odgovor članu Zarja2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2005 8:37:38   
kalbo
Po vseh možnih merjenjih imaš dokaz, da mali nima vročine in da je najbolj točno merjenje pod pazduho. Vem, da je težko, sam včasih morač samo sebe streznit in ne delat panike. Midva sva se morala že kar ene parkrat prisilt, da sva začela uporabljati razum.

Res pa je, da nama je pomagala ženina sestrična, ki je svojega malega tako zdresirala, da je tamal pri treh letih vsakič ko je prišla do njega obrnil uho v položaj za merjenje vročine. Je bila in je še vedno obsedena z ušesnim merilnikom. Ma mali desno uho kar mal raztegnjeno (hec)

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?