|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OCETOVSTVO, PREZIVNINA
17.10.2005 15:58:26   
Anonimen
KO SEM RODILA, PRED TEM S PARTNERJAM NISVA BILA SKUPAJ SKORAJ POL LETA, SAJ NI HOTEL SLISATI O MOJI NOSECNOSTJI Z NJEM! ZANIMA ME, KAKO JE Z DOKAZOVANJEM OCETOVSTVA, SAJ SE MOJ BIVSI PARTNER NI HOTEL ZGLASITI NA CSD, KO BI SE BILO TREBA ZMENIT.OZ PODPISAT OCETOVSTVO! OD TAKRAT NIMAVA NOBENIH STIKOV IN ME SE ZANIMA KAKO JE CE GREM V TOZBO! KOLIKO CASA TRAJA DA GA SODISCE POKLICE ALI GA PRISILNO ODVEDEJO, CE SE NE ODZOVE!? OTROKU PA SEM DALA NJEGOV IN SVOJ PRIIMEK! ALI IMA KATERA PODOBNE IZKUSNJE? ZE V NAPREJ HVALA ZA ODGOVOR!!!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OCETOVSTVO, PREZIVNINA
17.10.2005 16:42:09   
Anonimen
Pa bom jaz tudi anonimna, čeprav se mi zdi totalno brezveze!user posted image

Samo to: kaj ti je pa bilo, da si dala otroku njegov priimek???!???!?!?!?!?! user posted image user posted image Haloooooo????? On te sploh ne pogleda, otroka noče videti, ne prizna očetovstva, ti pa temu revčku vsiliš njegov priimek???? Bolje, da celo življenje ne pozna očeta in živi brez njega, kot pa s takim bedakom!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2005 17:03:12   
mojamura
Če ga noe priznati, si tudi ne zasluži naziv oče. Svetujem ti, da otroku zbrišeš njegov priimek...ne vem zakaj si mu ga sploh dala, ko pa je tvojo nosečnost on že od začetka ignoriral.user posted image  Pozabi na njega.  Živi svoje življenje zase in otroka, ne pa da se obremenjuješ z tem tipsonom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2005 17:10:40   
Anonimen
A potem to pomeni, da očeta nisi navedla v porodnišnici, ko je prišla k tebi matičarka in te vprašala za ime očeta? Če nisi, pa res ne vem, kakšen je nadaljnji postopek. Če si ga navedla, potem mora on tožit in izpodbijat očetovstvo, sicer velja za očeta. Mislim pa, da ima mama še eno leto po rojstvu otroka čas, da se "premisli" glede očeta. Vprašaj na CSD.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2005 17:14:46   
Anonimen
Nisem vedela, da je možno dat otroku priimek od očeta, če ta ni vpisan kot oče oz. ga ne prizna....zanimivo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.10.2005 17:25:42   
dory
Mislim, da das priimek otroku, katerega niti lasten oce ne prizna...smesno...oce otroka se pokaze ze v nosecnosti, ne glede na to,kaj imata ali sta imela z mamo...otrok ni nic kriv...najlazje se ni zanimat za otroka in spi*dit al pa iskat izgovore...to zame ni oce...zato si tudi otrok ne zasluzi njegovega priimka...swashta...zej ne vem ali se ti gre za princip al pa za vecne boje o placevanju prezivnine??? Meni se ne zdi vredno...sej ko bo otrok dost velik bo ze sam postimal tko da bo prav...

Ce hoces da prizna ocetovstvo, boste mogl na DNK teste...ki niso tko poceni...sele potem po sodni poti naprej...dolga leta bojev...je vredno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.10.2005 17:45:12   
Anonimen
Pojdi na sodišče, vprašaj vratarja kje urejajo preživnine in s seboj imej listek, da se na CSD ni odzval. Tam ti bodo vse lepo razložili.
Imej s seboj listek in kuli, da si zapišeš kakšne papirje vse potrebuješ. Dolga leta se boš pravdala, ampak če ti želiš, da ima otrokec očeta četudi samo na papirju, potem pojdi.
Vsekakor veš, zakaj to želiš. Predtem pa vloži zahtevek na jamstveni sklad za preživnino, dobivala jo boš od države, dokler se ne uredi tožba za očetovstvo in hkrati za preživnino.

Lp!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.10.2005 20:41:42   
tinatona
Haj!

Tako kot ti je že Geko povedala. Moraš vložit tožbo za očetovstvo, kjer vaju bodo poslali na DNK teste (bdw stanejo 240.000). Priimka mu pa tud jaz ne bi dala. Če ga prej ni bilo...

LP Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2005 1:16:38   
Anonimen
Samo en zakonski "hec" okrog priimka...

V zakonu je določeni, da lahko starša otroku izbereta katerikoli priimek. Če se mama recimo piše Novak, oče pa Bregar, se lahko mirne duše odločita, da se otrok piše Hajdarpašić. To je njun otrok in njuna odločitev.
In če otrok uradno nima očeta, ta pravica pripade samo materi. Mati se lahko odloči in da otroku priimek, ki je enak očetovemu, pa to še nič ne pomeni. Enak priimek ne pomeni nujno sorodstvene vezi - kakršnekoli.

Seveda v tem primeru ni tako, ampak samo v vednost...

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2005 11:58:42   
mojamura
zanimivo kerensa....tegapa tudi jaz nisem vedla....pri nas bomo pa meli 3 priimke v hiši. Jaz mam dekliškega moj prvi sin ima po svojem očetu, moj dragi pa najina beba pa spet tretji priimek......hehehehe. Me prav zanima kako bodo nam pisali božične voščilnice , naslov boDRUŽINA lala, lele, lili hahahahahahaha

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.10.2005 14:44:50   
Anonimen
Mi bomo tudi na istem s to štalo o priimkih...

Zdaj se pišem A, po pravnomočni razvezi bom vzela nazaj svoj dekliški priimek B (takrat bo zastonj, prej bi ga morala plačat 10 jurjev). In ga bom obdržala.
Jan bo imel oba priimka, A in B.
Moj dragi se pa piše C in se bo najino dete pisalo BC.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2005 15:03:29   
dory
Kerensa...kaj pa ce tvoj dragi spremeni priimek C na B pa je stvar manj komplicirana :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.10.2005 0:14:11   
Mark
Maš take luzerje tudi....To so zame večni otroci, ki niso sposobni prevzet par odgovornosti...Marsikateri 20-letnik je bolj zrel od kakega 30-letnika, ki naredi kakega froca pol pa po domače spizdi...

Kaki neodločneži no, pa saj ne moreš verjet... Če človek ni tolko fer, da prizna otroka...Si res ne zasluži stikov!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.10.2005 0:36:15   
Marogica
Jaz (na srečo) nimam takšnih izkušenj, vendar pa ti bodo lahko res največ povedali na CSD. Pa kakšna DNK-analiza, če bo potrebno potrjevanje očetovstva.
Kar se pa priimka otroka tiče, pa je čisto OK, da si dala oba, če ti misliš, da je tako prav. Konec koncev se bo otrok želel na nek način "identificirati" z očetom, ki ga, razen biološko, na žalost nima. Se pa naj vsaj s priimkom, če mu bo v bodoče (v puberteti) lažje.
To so malenkosti. Važno je, da ti urediš očetovstvo in preživnino za svojega otroka. Dosti sreče ti želim

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.10.2005 0:56:15   
mamči
Situacija je sila neprijetna. Gospod se je očitno usr.. v hlačice, kar pa tebi in še manj otroku kaj koristi. Glede priimka te jaz ne obsojam - zdi se mi celo logično, saj ti valda veš da je on fotr pa nimaš nekih dilem....on če je pa taka korenina pa naj dokazuje, da je nedolžen.
Tebi in tvojemu user posted image  pa čim mirnejše dni.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2005 19:39:21   
Taj
Hojla,

najprej (čim prej,da boš lahko od dne tožbe, ki bo morebiti temu sledila, uveljavljala preživnino in zato je vsak dan pomemben, preživnina se namreč zahteva le za naprej in ne za nazaj) moraš  iti na CSD in povedati kdo je oče.Nato bodo oni povabili njega na pripoznavo očetovstva. Če se pozivu v 30 dneh ne bo odzval, lahko potem vložiš tožbo na ugotovitev očetovstva pri pristojnem sodišču.Če potrebuješ pravno pomoč za vložitev tožbe, se mi oglasi. 

vse dobrouser posted image  tebi in user posted image , pozdravček,T.

Če hočeš biti srečen, bodi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?