|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje največ prišparate?
15.10.2005 12:14:07   
Anonimen
Če seveda sploh šparate...

Ne mislim na kakšno varčevanje v bankah, skladih in podobnem, ampak na šparanje v vsakodnevnem življenju. A pogledate kdaj na ceno stvari, ki jo kupujete? Si kdaj premislite zaradi cene? Ali pa pri stroških - a pazite, koliko telefonirate, koliko elektrike potrošite (al pa vode), a gledate na to, koliko se vozite z avtom in koliko tankate?

In podobno...?

Al pač zapravite, kolikor zapravite... konec meseca se pa držite za glavo, kakor jaz...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje največ prišparate?
15.10.2005 12:42:26   
nejca1
Včasih je skupaj kot misija nemogoče ... No, midva že malo pogledava, kje lahko kaj dobiva ceneje, npr. ko sva kupovala tv, je bil v harveyu normanu za 50. 000 cenejši isti model kot big bang ... Malo sama pogledam tudi pri hrani ...

Saj gre, ampak ne vedno, ker pri naju je tako, ko nekaj prišparava, pa pride do tega, da ali crkne nekaj ppri avtu, kak stroj .... Kot začarani krog user posted image

Pa še nekaj, neki postov niže sem videla tvoje napovedi. Saj vem, da boš rekla, da sem tečna, ampak tako me firbec matra,ali bo naš mali kej prej prišel. PDP 18.1. 2006, moj RD 2.8.1976 ob 7.16. Če ti "vse že dol visi", bom razumela, a sem morala probat.

lep dan, nejca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2005 13:38:16   
Jančika_
Ker sva bila v nekem obdobju v kar precejšnji finančni stiski in ker sva oba iz bolj šparovnih družin, kar gledava, kje pustiva koliko.

Za vsakdanje nakupe itak že dolgo veva, kje se nama najbolj splača kupovati in na to niti ne mislim več. Reklamne letake vedno preletim, da vidim, če je kje kakšen izdelek, ki ga kupujeva, v akciji, in potem narediva zalogo.

Pri večjih stvareh vedno primerjava cene. Saj dandanes to ni več tako težko in zamudno - internet in telefon, pa si v eni uri obdelal celo Celje. Tehniko se itak precej splača kupovati preko neta.

Ne gledava na to, koliko se voziva z avtom. Prej sem vedno prala in sušila v drugem toku, zdaj, ko ga popoldan ni več, pa ne. Sicer poskušam večino oprati za vikend, ampak 2-3 stroji padejo tudi čez teden.

Si pa tudi kaj privoščiva, seveda. Pravzaprav na zgoraj navedene stvari niti ne misliva, ker je to pač najin način življenja. Tudi če bi imela več denarja, bi živela tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2005 14:17:01   
Urška//
nič ne prišparamuser posted image ,tak nimam od kod,razen na Larinem računu na banki ja tam edino denar pri nas ostaja oz,se nabira

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2005 16:04:58   
Anonimen
Midva pa kar paziva, kam dava kak denar. Večinoma povsod gledava na cene. Moža sem v bistvu jaz navadila na to, prej je delal z denarjem, kot da je multimilijonar, jaz sem pa odkar pomnim, morala gledat na denar, ker ga nikoli ni bilo dovolj.

V trgovini gledam na ceno hrane in ne kupujeva kakih znanih znamk hrane, največkrat kupiva kar trgovsko znamko od štacune, v kateri sva, pogledam edino, da ni proizvajalec kak zanič, od katerega mi ne odgovarja izdelek. Kozmetiko pa itak uporabljam samo za higieno, od dekorativne imam samo maskaro. Tako par jurčkov na en nakup našparava ponavadi. Pa še praktično vse štacune, v katere zahajava, imava na poti iz službe domov, tako da ne delava nepotrebnih ovinkov zaradi tega.

Tudi pri cunjah in obutvi sem bolj skromna. Ne kupujem sicer najceneje škart robe, pazim pa, koliko za kaj zapravim.

Pri avtu še najmanj gledava, koliko se voziva (sva izven območja LPP, tako da tukaj ni variante s tem šparat). Malo že, ampak veliko niti ne moreva. V službo je treba priti in domov, obiske pri starših itak opraviva 1x, naveč 2x na mesec, ostale fure so že bolj izjema.

K frizerju ne hodim, h kozmetičarki tudi ne... v bistvu si praktično ničesar ne privoščim.

Kar se tehnike tiče, ponavadi čakava na kake akcije, pa tudi vedno prečekirava v parih štacunah, kje se najbolj splača.

Ja, jaz sem kar obsedena s preračunavanjem, kje bi lahko kaj prišparala (že od malega živim s tem). Saj če ne bi, potem bi verjetno bolj težko stanovanjski kredit odplačevala. Bi zmanjkalo. Kar še vseeno ostane, pa 1x letno požre registracija avtomobila in pa kak nepredviden strošek, ki se kot zanalašč vedno kje najde.

(odgovor članu Urška//)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2005 17:24:51   
puncica
Prišparamo predvesem zato ker nismo v mestu doma, kjer bi imel trgovine na peš dostopu, če hočmo v kak nakupovalni center se mormo vozit vsaj 30 km. Sicer pa si zase zelo malo kupim, prišparamo pri cotah in čevljih, moj itak kupuje samo stvari pod 10 jurjev, kar je več se mu zdi že bedarija, sama pa si kupim tud tako malo cot, da vse ponosim do konca, sej se pol že kr mal nerodno počutim iste cote 3 leta a kaj ko so še čist ok, tud kot otrok sem imela stvari zellooooooo dolgo glede na mojga brata. Tamala tud nima ne vem kakšnih cot novih, ker ima starih ful ko sem jih dobila, kupim sam kar nima, npr. je imela sam 2 bodija kratek rokav sem šla v merkator in dokupla še 4, ker je blo za naše potrebe 2 premalo.

No to je glavni vir šparanja, drugače pa ne gledamo na stvari kolk stanejo, špecerija, kupimo pač kar rabimo ne glede na ceno. Pri elektriki, vodi, pa teh stroških tud ne šparamo, da ne bi kurl boh nedi, ker zmrznem, tako da tud če je zunaj 15 stopin pa še me zebe, si prnesem drva in kurim user posted image Za bencin ne mormo šparat, služba je služba, na izlete sicer ne vem kake ne hodmo, na vsakih 14 dni pa naredimo še vsaj +200 km k mojim staršem. Telefoniramo tud ne ne vem kolk, sam ne zato ker ne bi hotl, pač pa se nobenmu ne da user posted image . K frizerju ne hodim, nisem bila že 1 leto se mi zdi user posted image barva me kolegica, strižem se pa ne. Kozmetičarke tud še nisem obiskala, od kozmetike imam maskaro in glos pa črtalo za oči, pa nivejino kremo. NO to je to, pač je naš način življenja in moram povedat da se v 1 letu da dost prišparat, sva pač oba bol varčevna. Vsak mesec mi nekaj ostane na računu, nikol se še ni zgodil da bi šla v minus ali bila na nuli. Mam neko svojo mejo, ki jo na računu ne presežem, če ne se slabo počutim in če je ta meja presežena, šparam, tako da si pač tisti mesec kej ne kupim, če sem imela v planu.

< Sporočilo je popravil puncica -- 15.10.2005 17:31:44 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2005 17:54:36   
india
Živimo dokaj skromno, čeprav si marsikaj privoščimo. Res pa je, da otroci ponosijo tudi dobljena oblačila, zelenjavo in sadje pridelamo doma, ne kupujemo nekih dragih pijač, gledamo na to, da ne mečemo hrane vstran, pri elektriki pazimo, da ne gorijo luči čez dan po celi hiši.
Na bencin ne gledamo, ker avti so pri nas nuja, na telefon tudi ne kaj dosti, nekaj pa ja moramo imeti v življenju, pa če je to tudi samo pogovor po telefonu.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2005 18:11:15   
paris
Če si s tem mislila, da mi na koncu meseca kaj dosti cekina ostane, je to misija nemogoče!user posted image
Drugače pa, ja saj nekaj probavam, saj moram, če ne bi, pol bi zmanjkalo po moje še pred koncem meseca!user posted image
Pri elektriki ne gledam- mam rada luč prižgano, pri vodi tud ne- se tuširam kadar mi paše, stacionarni telefon se mi ne zdi tako drag, da bi blo treba šparat, pri mobiju pa ja- nikol ne klepetam brezzveze.
Živilske trgovine imam naštudirane v nulo, ker tam tudi največ denarja pustim, mam eno tako manijo, da moram met zmeri zaloge doma.
Kaj je blo še? A ja avto! Ja tukaj sem pa nepoboljšljiva, že odkar imam izpit imam tudi svoj avto, sem tako grdo razvajena, da se za vsak vogal peljem z avtom. Pa za bencin ne zapravim ne vem kaj, ene 5k na mesec, so same majhne razdalje- hvala bogu!
Preveč zapravim- priznam, se bom morala poboljšat!user posted image

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2005 18:12:23   
Annny
Pri osnovnih stroških (položnice...tel, bencin ipd.) ne šparamo, ker se mi zdi, da so to neki fiksni stroški, pri katerih se niti ne da veliko privarčevat.
Prav tako ne šparamo pri hrani, res pa je, da imamo doma tudi vrt, tako da je to vseeno nek strošek manj.
Pri oblačilih sva oba navajena, da kupiva kvalitetno znamko- raje 1x kvalitetno kot 2x nekvalitetnouser posted image Isto je z oblačilci za tamalčico, čeprav jih hitro preraste.
Moja priljubljena kozmetika ni ravno poceni, ampak je itak ne porabim čez noč.
Za kakšne večje stvari seveda pogledamo, kje je ceneje, ampak to bolj zato, ker smo Gorenjci in se to za nas spodobiuser posted image user posted image
Ne vem no..ne šparamo preveč v tem smislu, da bi zapravili manj, ampak seveda ne zapravljamo za neumnosti preko meja svojih zmožnosti in tudi ne za kake nespametne razvade (kajenje ipd.).

Lp

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2005 18:32:39   
FRAČAFELA
Nikjer in povsod Kerensa.
Evo takole, povsod pogledava kdaj in kako kupiva, da ne preplačava.Ker če paziš na akcijske cene v trgovini, si lahko že kar nekaj privarčuješ.Imamo pa tudi srečo, da smo v hiši, in da imava vrt. Tudi tu se da kak tolarček okoli obrnit.
Poleg tega enako varčno delava z vsemi stvarmi. Mogoče  edinole pri user posted image ne varčujeva.
Saj pogledava včasih za kako reč, ki je uporabna le parkrat v življenju ali pa le par mesecev, če se je da kupiti prek malih oglasov ali v komisijski.

Varčevati nama trenutno ne znese.Imava pa oba življenske polici pri Tilia zavarovalnici, kje varčujeva za 3 .pokojninski steber.user posted image user posted image user posted image
In ne, nikoli se ne tolčeva po glavi konec meseca. Če pač kak mesec kaj preveč dnara gre, ga pač v drugem malo pazljivejše obračava, pa je.
Je pa res, da si ne pivoščiva ne vem kakšnega luksuza, cunc in parfumov ter čevljev vsak mesec. Si pa kje drugje privoščiva. Pa kaj ni tako povsod?

LP

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2005 18:49:54   
mamči
- pri pranju, sušenju gledamo na nočn tok
- doma imamo vrt, veliki vrt in tu ogromno našparaš
- pri bencinu ne šparamo
- pri tekočih stroških gledaš, da ne gorijo luči po nepotrebnem, telefoniraš bolj nujne stvari, ne pustiš tečt vode kr tak, ne pretiravaš s količino čistil, ne puščas radiatorjev na ful, ko  ta ni doma...
- pri hrani in pijači ne gledam na cene- npr. sokovi so vedno  Fruktal, meso košaki MB, testenine Barilla, pivo Zlatorog...
- nismo pretirani mesojedci, gazirane pijače- redko, če pa že pa ne kake poceni, sladkarije, pa razni čipsi, smokiji- redko, skoraj nikoli
-avto peremo doma
- pri stvareh za otroke ne gledamo več na ceno, ker pri nas tisto ta poceni na žalost ne vzdrži- plenice samo Pampes- ostalo alergija in puščanje. robčki samo Nivea in tud ostala baby kozmetika ( čeprav se navdušujemo nad Babylove), čevlji+copati do sedaj vedno Ciciban
- pri oblačilih skočimo pogosto v Avstrijo- si krasno oblečen za mali denar, pa pri nas v H&M
- VELIKO DENARJA PA PRIŠPARAM, KER NE KADIM VEČ- TAK SI MISLIM, AMPAK ZDAJ SE ZAENKRAT ŠE V PONOSU NAD SAMA SABO VEČKRAT DRUGJE NAGRADIM
- si ne kupujem dragih revij, no manj raje sem na RR..........................

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2005 20:16:00   
rija
- perem na cenejšo elektriko,
- oblačila in obutev kupujem izključno na razprodajah, vsi ki me poznajo, pravijo, da imam neverjeten "nos"
- poskušam čim manj debatirat po mobilelu, kar mi sicer bolj slabo uspeva,
- ne kupujem več hrane na zalogo, pa jo potem mečem v koš, ker ji je potekel rok trajanja, tu prihranim ogromno
- odjavila sem vse nepotrebne naročnine: telefon, ki sem ga uporabljala toliko kot nič, časopisi, revije,
- časopise preberem ob jutranji kavi
- vedno, ampak res vedno, ko kupujem večje in dražje stvari, se vsepovsod cenkam za določene popuste, SPLAČA SE!
- skušam imeti pospravljene stvari, ker če so razmetane, nimaš pregleda nad njimi in sploh ne veš, da določeno stvar imaš, pa jo kupiš še enkrat
- hodim na dopuste izven glavne sezone, nikoli avgusta
- DRUGAČE PA TROŠIM....trošim, trošim.....

...vox populi...

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2005 20:31:53   
polona2
Ne "šparam". Edinole pri frizerju nisem bila že kar nekaj časa.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2005 21:11:27   
Marogica
Torej mi varčujemo_
-z elektriko(perem, ko je poceni tok, s pomivalcem je isto, ugašujem luči)
-prehrana-delno, kar pomeni, da kupimo, kar si želimo jesti, vendar v večini blagovne znamke trgovine.
-ne hodimo pogosto ven jest(nekajkrat na leto)
-frizerka pride na dom (barvanje, striženje, prameni + striženje ta včjega 4.500 SIT)
-pri oblekah (nobenih blagovnih znamk za otroke ali za nas oz. zelo redko)
-otroški "pripomočki" (plenice, robčki-poceni, posteljice in podobne stvari so rabljene ali delno rabljene, voziček-nižji cenovni razred-saj ga ima otrok pri nas ca 1 leto, igračke so cenene, pa raje več, ker se tako ali tako vse hitro uničijo oz. vsaj naš ta večji je mojster za take stvari, razen za rojstne dneve ali praznike so igrače dražje)
-pa mogoče še kaj, pa se ne spomnim trenutno

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.10.2005 21:19:12   
Anonimen
No, sem pozabila povedat, da tudi nama pomivalni in pralni, pa po novem bo tudi sušilni stroj laufal na poceni tok, razen kakih nujnih izjem, luči ugašamo, da ne gorijo same sebi, pa oblačimo in obuvamo se tudi v glavnem samo na razprodajah, spet izjemoma izven.
Ma, kjer se le spomnem, da se lahko kaj prišpara, to tudi naredim.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.10.2005 21:21:05   
Anonimen
user posted image glede kakih večjih nakupih pogledava malo na ceno pri hrani pa dosti ne.jemo kar se nam zalušta.pri bencinu pa ne moremo šparat,ko smo vsak teden v Ljubljani pa Maribor,Ptuj pa malo k mojim v Prekmurje in ne moreš prišparat nič.Telefon le nujni klici saj mava oba simobil,elektrika pač gre kolko gre jaz nebom brala časopisa na oknu kot to počnejo eni in ko smo že pri vodi umivamo se vsak dan cote perem 4-5 strojev na teden in mali si pere roke vsak dan trikrat po pol ureuser posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
15.10.2005 21:24:56   
Anonimen
user posted image A ja nekaj sem pozabla oblačila kopujem tudi bolj tam kjer je ceneje zase.Jaz si kupim npr.jakno za 2jurja malemu pa za 6.Moj tudi tak.Tako to je.No če še za frizera povem user posted image šišam sama,moj gre vsaka dva meseca za 1200 jaz pa vsake tri štiri za 1500 barvam si pa sama za 990 tolarjev.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
15.10.2005 21:34:40   
kapica
Jaz sem tudi  ze vedno bila varcna, sem mogla , ni slo drugace. Ko sem pa sluzbo dobila, sem rekla tako sedaj pa si bom kaj privoscila. Pa se vedno gledam da kupim poceni cote, oz. vsaj ne neke znamke, k frizerju grem vsakih par mesecev, telefoniram nikoli ne posebej, gre vse preko racunalnika.
Sparam pa oz. gledam pac malo na elektriko da ne bi nekaj brezveze trosla, pravtako kurjavo in vodo. Kolikor se pac da.
Si pa privosciva zato druge stvari bolj, greva veckrat ven, v kino, se kopat, malenkosti.
Pri tehniki pa tudi nekaj casa opazujeva in cakava, preden kaj kupiva.
Tako da nisva ravno precej varcna, da bi pa nekaj v nedogled zapravljala pa se mi zdi tudi skoda denarja.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.10.2005 23:37:11   
KODA
Pri tem,da sva nehala oba kaditi.Popušila sva za cca 45000 na mesec.Zdaj se fajn pozna.Drugače pa jaz nisem ravno nagnjena k temu.Odkar sem z mojim,me je navadu to,da se malo pogleda naokoli,ne pa kar zaleti,če že kaj kupuješ.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.10.2005 11:35:29   
Pajaca
Pri men pa šparanje pomen, da dejansko dam od plače nekaj na stran in se tistega ne dotaknem pa konc. To mi je men tapravo šparanje. Tko da napišem na kuverto Pajaca špara za morje in vsak mesec neki not dam, če si slučajno sposodim vrnem takoj ko lahko, pa še tist za tekoč mesec not dam...

Drgač pa je tako, da če mam na polici v trgovini kisle kumarce od ete, pa iste od ete, sam da gor piše mercator al pa spar.... pol vzamem tiste od trgovine ker so enkrat cenej. Ampak to le izdelke ki so nam všeč. Se da tu precej pršparat.

Bencin ni šans, ker moram vsak dan narest 100km, pa ker radi okol skačemo po izletih.

Cunje tud bolj ne, ker sem že zdavnej ugotovila, da je bolje dat mal več pa je pol dlje lepo in v uporabi, kot pa da dam mal pa trikrat operem pa stran vržem. Pri čevljih pa res, edina stvar kjer se ne špara...... pač če češ dober usnjen čevel.... ma ja pod 15 ga ne dobiš... če pa že pa skačeš od veselja.

Elektrika, voda in te stvari pa.... kaj vem bolj ne kot ja... jaz perem ko pač mam čas, ker dejansko v nedeljah smo redko doma, ponoči pa mi ne paše. Tko da kar na tadrag top perem pa je...

Aja pa ful se pršpara odkar je moj ugotovil, da res ne rab vsak dan pit sokove in gazirane pijače, da je tud malinovc čist fajn zadeva.

Tko da jaz kuvertkam pa tko šparam. Sam kuverte skrivam, ker moj pač ni pristaš kuvert.... ko jo pa pred morjem ven prvlečem je pa čist vesel, da smo tolk pršparal.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.10.2005 20:42:44   
muki1
Midva so nedavnega vse spičila, zdaj pa sva se malo skulirala. Je bilo tako, da sem jaz vedno šparala, šparala, moj pa nič, potem pa senm mislila, itak je brez veze, bom tudi jaz trošila in sva vse potrošila. No, razen mojega varčevanja, kjer že šest let dajem vsak mesec malo na stran.
Pa sva končno ugotovila, da tako ne gre naprej in sva postala malo bolj varčna.
1. Ne voziva se več ob sobotah zjutraj na kavice, saj sva znala cel dopoldan kofetkati.
2. Tudi drugače skušava v eni furi opraviti čim več stvari, da se po nepotrebnem ne vozakava.
3. Ne hodiva več iz videotek s tremi filmi od katerih pogledava samo enega.
4. Za šoping si delava doma seznam in vedno kupiva le tisto, kar je napisano, mogoče še kakšne sladkarije za otroke, pa kakšne kekse, če dobimo obiske.
To je to. K frizerju še hodim, le barvam se po novem doma. Za cote še kar zapraviva, vendar se mi zdi, da sva se tudi tukaj malo zracionalizirala. Že dolgo več ne kupujem kar mi je všeč na prvo žogo, ampak kupim tisto, kar res rabim in kar lahko kombiniram s cotami, ki jih imam. Avto moj dragi še vedno vozi v pralnico, to me jezi, sva se pa znebila moje kripe, ker so bili samo stroški, tako da sva se vsaj temu izognila.
Zanimivo temo si odprla, Kerensa, SPET.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
17.10.2005 22:03:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
17.10.2005 23:03:57   
soncece24
- termostat na plinski centralni (je blo verjetno najboljše kaj smo do zdaj nabavli), letos prvič ni blo poračuna, ampak 40.000 v dobro
- pijemo izključno vodo
- vse kovance zbiram in mečem v šparavček
- nehala sem kupovat cunje, ker jih mam za 3 leta dovolj
- frizerka hodi na dom

prišparano sicer nimam dosti, ampak v zadnjem letu sem vsaj začela šparat, prej sem vse pognala. odprla sem si devizno knjižico in denar nosim tja, namesto v h&m

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?