|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   KDAJ PRVE BRCIKE
14.10.2005 12:00:39   
mateja78
Hojlauser posted image
Mene pa zanima kdaj ste ve prvi začutile premike vaših pikic in kako pogosto na začetku?
Jaz sem prvič občutila prejšni teden potem pa skoraj nič več le občasno zvečer zelo zelo na rahlo. Bolj imam občutek kot da čutim bitje srca.Sem prvič noseča in se nonstop bojujem s strahom če je vse vredu.

LP Matejauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KDAJ PRVE BRCIKE
14.10.2005 12:02:59   
total
Prvič pri 18 tednih in potem so se začela stopnjevati,kak je to lep občutekuser posted image

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2005 13:15:50   
SašaR
Jaz sem ga tud prvič začutila ko sem bila v 18. tednu. Najprej vredu, tudi prej sem nekaj čutila, samo nisem vedela ali je to to. Največkrat sem ga začutila kot nego zgečkanje, ki se je pojavljalo znotraj trebuha in če sem se trebuha dotaknila ali pobožala se je to vstavilo.
Ni nujno da ga potem ko ga enkrat čutiš potem čutiš vsak dan. Koliko časa pa si noseca?
Mislim da ga moraš vsak dan čutiti nekako od 24.tedna dalje oz. enkrat takrat.
LP

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2005 13:21:24   
AishaM
Tudi jaz sem jih začutila prvič v 18. tednu (sprva seveda nisem bila prepričana, če je to to). So pa bile kasneje vse bolj redne in vse bolj intenzivne. Sem pa sedaj v 23. tednu in opažam in že vem, kdaj se bodo pojavile (dete ima kar svojo uro). Je pa res, da jih čutim manj intenzivno oz. izrazito - baje je to zaradi spremenjene lege otroka.

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2005 14:43:06   
GILDA
prve brce v 18 tednu,...zelo poredko sem jih čutla prvi teden,...zdaj v 20 tednu pa zelo pogosto in vsak danuser posted image

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2005 15:54:33   
XXYY
Živjo!

Jaz sem prvič začutila pri 16. tednih. Na začetku je bilo zelo narahlo mala brcika in takrat mi je tudi neki svoj del pokazal (verjetno ritko), k se malo raztegnil, da je nastala ena velika bula. Potem pa se je samo še stopnjevalo. Zdaj sem že v 30 tednu in so njegove brcike čez cel dan aktivne. Ponoči pa pridno pančka.

Prve brcike občutiš tam nekje od 18 - 20 tedna. Nekatere začutijo prej, nekatere pa kasneje. To je čist odvisno od posameznice.

Uživaj ob gledanju svojega bušija, kako gre gor in dol.
Jaz verjamem, da bom to zelo pogrešala po porodu - gledanje v svojega bušija, kako se premika (še posebno zvečer).

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.10.2005 16:19:50   
PBJ
Jaz sem jih začutila pri polnih 16. tednih. Čutila sem jih pa ponavadi zvečer v postelji, ali ko sem se umirila. Dva tedna so bile nežne "brcike", kasneje pa vedno močnejše in vedno pogostejše.user posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.10.2005 19:27:16   
Morgaine
V 18. tednu sem bila prepričana, da je to - to! Prej se mi je le nekaj dozdevalo.
Je pa to res lep, neopisljiv občutek, ko čutiš premikanje svojega user posted image !

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2005 19:28:09   
Barči78
Ko sem vstopila v 4. mesec. Nepozabni občutki.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2005 19:31:34   
Bauka
Čao,

jaz sem user posted image  prvič čutila v 18. tednu in od takrat naprej vsak danuser posted image .

Lp, Bauka, 37.teden

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.10.2005 19:50:10   
Anonimen
Jaz pa okrog 20. tedna. Se ne spomnim točno, tudi zato, ker od začetka res še nisem bila ziher, če je to to.

(odgovor članu Bauka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2005 7:49:17   
marty5
Prve mehurčke sem začutila prii ročno 16t in 6d, zares pa v 18. tednu. Na začetku bolj nežno, kot neko žgečkanje, potem pa so iz tedna v teden konkretnejše. Zdaj so dnevi, ko je bolj miren/mirna in dnevi, ko ima žurke v trebuhu user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2005 10:00:44   
Anonimen
Jaz sem čutila, da se nekaj dogaja že nekje v 14. t., ko še sploh nisem vedela kako to zgleda. Vendar to ni bilo niti približno podobno temu, kar čutiš kasneje.Imela sem občutek, kot se je nekaj nekje dotaknilo. To je bilo približno 1-2x/tedna. V 17. tednu sem pa začutila najprej mehurčke v trebuhu. Občutek je takšen, kot če daš roko nad kozarec v katerega si si ravno nalila kozarec radenske, in te mehučki žgečkajo. Na drugi dan sem pa začutila 1. premik - povem ti občutek je neverjeten.
Uživaj v vsakem premiku in brcanju otroka.

(odgovor članu mateja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.10.2005 0:59:41   
KODA
Taprvič v 20 tednu,tadrugič pa v 18 tednu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.10.2005 7:51:41   
Maja S.
Lep pozdravček!
Jaz sem prvič občutilo mojo miško pri 15t in 3d in strinjam se, da je to bilo zelo narahlo. Ko držiš roko na trebuščku se ti zatrese, kasneje se ti zatrese cel trebuh. Jaz sem v 28t in 3d in sem opazovala svoj trebuh pod prho-kako smešno, kobrcne se zatrese cel trebuh, ko pa se obrača se ti bunkica izboči in potuje po trebuhu-to obračanje ni vedno prijetno, saj se  mi zdi, da se s tem širi maternica. Najlepše je zjutraj, ko se prebudiš in ona tepozdravi z brco...

Lepo nosečnost!!!

Maja

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.10.2005 11:51:18   
PiaM
V 1.nosečnosti sem začutila prvi premik v 20.tednu in nato po nekaj dneh že vsakodnevne premike. Zdaj, 2. pa prvi premik v 14.tednu, ko sem ležala mirno na hrbtu, ampak na par dni, sedaj pa že ves 18. in 19.teden vsakodnevne brcike, ki včasih trajajo zvečer po 1- 2 uri, kot da bi dete na bobne tolklo...

(odgovor članu Maja S.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.10.2005 16:00:56   
Eviii
mi smo pa začeli brcat, ko smo bli noseči 18 tednov. in od vsega začetka so ble to kr poštene brcike oziroma že kr brce. to je že več kot 3 tedne od tega in postajamo vse bolj aktivni. sicer se mi dogaja, da ima user posted image  kak dan pavzo, ker se preveč utrudi. pa pol čez par dni spet naprej in vedno močneje. drugače pa čutim tudi, kot da bi mi po trebuhu user posted image  plaval-a... takrat mi gre pa prou na smeh. bušija pa še nimam izrazitega (čeprou bomo čez par dni stari že 5 mescev), tko da ne vidim še nobenih premikov na mojem bušiju...

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.10.2005 12:31:35   
Suzi*
Ojla!

Jaz sem prve premike začutila v 17 tednu. To niso bile brcike, ampak nežno nežno božanje in kar nekaj tednov ni bilo redno. Nekje na polovici nosečnosti so se premiki okrepili v brce in postali so tudi bolj redni.
Eh, ti samo pazi nase, maksimalno uživaj v nosečnosti. Nikar se ne sekiraj preveč. Vse bo uredu!! Je pa ful lepo čutit svojega sončka, pa pozneje gledat kako se trebuh premika. user posted image  Jaz sedaj kar pogrešam svoj trebušček in komaj čakam da bom enkrat spet user posted image  da bom lahko uživala v teh lepih trenutkih.

Srečno!!

lp, Suzi

(odgovor članu mateja78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?