|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 15:05:26   
Linx
sedaj sem pa čist zmedena. Brala in slišala sem, naj bi jih kopali vsak dan (brez mila in šampona), včeraj pa mi patronažna pravi, da samo enkrat na teden. Vsak dan pa naj ga obrišem s cunjo, namočeno v kamilični čaj. Razlog: da se ne zmije zaščitni sloj z kože, kar naj bi preprečevalo alergije. Prav tako mi je svetovala, naj ga ne mažem z ničemer, jaz pa imam že pripravljeno mandljevo olje za po kopanju.

Sedaj res ne vem, kopanje vsak dan in mazanje z naravnim - lekarniškim oljem, naj bi tudi preprečevalo, da se vnamejo kožne gube. Otroci naj bi se vsak dan v vodi tudi malce razgibali.

Kako so svetovali vam oziroma kakšna je vaša praksa?

lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 15:09:07   
Anonimen
Jaz sem ga kopala vsak drug dan, pa kakšno kopanje sva tudi kdaj izpustila, če nisva bila prave volje. Mazala sem ga pa pod pazduho in pod kolenčki, se mi zdi. Z mandljevim oljem. Pa ne prav dolgo.
Možno, da so sedaj začeli kaj druga prakticirati v patronažćni službi, zaradi vseh teh alergij.

(odgovor članu Linx)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 15:34:08   
Olivija
Enako kot Splišni, vsak drug dan jo kopamo in gube namažemo z mandljevim oljem (po nasvetu patronažne). Vsake štiri dni jo pa namiliva. Sem pa tja jo pa zmasiram z Weledinim oljem (po celem telesu) - Julija blazno uživa v vodi in pri masaži.

Glede kopanja se pa ravnava po nasvetu naše patronažne, očitno ima vsaka svoje metode user posted image .

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 15:48:32   
Vrtnica1
Jaz ga kopam skoraj vsak dan, vsaj 5-6x na teden sigurno, namilim ga vsako drugo kopanje, predvsem pod vratom in med nogami. Če pa tako uživa v vodi, kako naj ga tega prikrajšam? Skoraj vsakič ga namažem po gubicah z mandljevim oljem, pa je zaenkrat vse ok. Pa še čez dan kdaj.
Lp, Vrtnica

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 16:02:38   
Maxica
Meni je pa patronažna svetovala, da če ga kopanje zvečer prijetno utrudi in potem bolje zaspi, da naj ga kopam vsak večer, namilim pa vsak tretji dan. Tako da to še zdaj prakticiram, čeprav zdaj, ko smo že malo večji, stopimo kr pod tuš, pa je stvar opravljena.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 16:55:52   
Anonimen
Mi smo se kopali vsak dan samo v vodi. Namilili smo se poredko (1x tedensko ali pa še to ne), z oljem se pa nismo nikoli mazali. Sem mnenja, da preveč mazil in šamponov uniči ph kože. Zato smo tudi kopali samo v vodi. Itak dojenček ni tako umazan da bi bilo potrebno z veliko mila. Nikoli nismo imeli nobenih problemov z kožo. Je pa tako uživala v vodi da ji te uživancije preprosto nisem mogla odreči.
lp

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 19:18:15   
BibaJ
Nam je patronažna svetovala kopanje vsak večer, vendar v kamilicah. Namilili smo samo laske na tri dni. Za mazanje s oljem pa mi je svetovala samo pregibe. Tega smo se tudi držali in nikoli nismo imeli težav s kožo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 19:22:39   
golobicka
Kopanje naj bi bilo 2 krat tedensko, drugače pa se vsak dan umije oz. obriše z krpico oz.  kaj pač uporabljaš, nekateri tudi z vaticami a so krpe bolj praktične, potem pa se vse gube namažejo z mandljevim oz. olivnim oljem, katerega pač uporabljaš.
Jaz našega pamžeka z mandljevim oljem namažem kar celega., saj ga tak tudi malce zmasiram, pa še bolj praktično je. Naoljim si roke in gremo na masažo.
Velik užitkov in velik cartanja želim
Kristinauser posted image

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 20:52:04   
Naja31
Midva najinega fantka kopava vsak dan odkar smo začeli z kopanjem. Vsak dan samo v vodi, laske in z milom pa 1x na teden. V šoli za starše so rekli, da je fajn vsak dan ker se mali v vodi razgiba, pa še meni se zdi to super obred pred spanjem, da se otrok navadi, da gre spat za noč.

Z oljem sem ga mazala samo po pregibih.

(odgovor članu golobicka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
13.10.2005 21:35:15   
pravljica
meni je rekla, naj se sama odločim, kako nama bo odgovarjalo...vsak dan kopanje ali umivanje s krpico...ja valda se kopamo user posted image  če se le da...1- 2x tedensko ga namilim...lase pa bol poredko

z oljem ga namašem samo v gubicah

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 7:21:06   
babylove
Naš se je že v porodnišnici kopal vsak dan z gelom za telo in lase (Saugella, Mustela, Vendome, Nivea,...) - doma sem to prakso nadaljevala.

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 7:34:04   
alenkapk
Našega Janeza kopamo vsak dan - le v vodi. Enkrat na teden, ali še manj dodam kopel, lasišče vsak dan nežno obrišem z vlažno krpico. Po kopanju ga namažem celega z lekarniškim olivnim oljem.

papa

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 9:25:52   
mimica
Vsak drugi dan.Takrat, ko ga ne kopam, ga samo umijem z vatico po pregibih. Namilim ga nikoli ne direkt na kožo, ampak vlijem v banico enkrat malo kopeli za lahko noč ali pa malo mandeljnovega olja. Tudi jaz sem se odločila, da ga ne bom prevečkrat kopala, sploh pa ne milila na podlagi alergij. Sama ne prenašam dobro vseh mil in vem kako je, ko te koža ( kljub temu, da se namažeš z kremo ) grozno peče in srbi. Pri dermatologu so mi namreč razložili, da je vsakdanje miljenje strup za kočo. Jaz se milu ne morem odpovedat, dojenčku pa to lahko prihranim še nekaj časa.

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 9:26:32   
mimica
kočo=kožouser posted image

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 9:30:15   
cmokec
Jaz sem kopala vsak večer v vodi z poparkom iz hrastovega lubja. Milo sem uporabila 1 x teden, mazali sva se pa z Bepanthenom, ker je kazala alergijo na mandljevo olje.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 10:08:53   
Grascakinja
Tudi mi se kopamo vsak dan zvečer samo v vodi, 1x tedensko pa se milimo s trdim milom Bubchen po vsem teleščku in glavici. Po vsakem kopanju sledi masaža, najprej smo imeli mandljevo olje, zdaj po 3. mesecih pa uporabljamo Bubchen.

Moja se ful rada kopa, umivanja s krpico pa ne prenaša najbolje. Tudi se mi zdi, da jo prej začne zebst, če jo s tisto krpico drgnem, pa da se še bolj tisti zaščitni sloj dol s kože potegne, saj drgneš, čeprav nežno. Itak se ne namaka v vodi pol ure, ampak nekje 3-5 minutk, toliko, da jo jaz umijem po pregibih. Po kopanju je zmeraj lačna ko volk in ko poje, večinoma zaspi ko klada in spi 6-7 ur.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 15:40:50   
Dadi
Jaz našega korenjaka kopam 2x na teden(pa ga namilim samo po glavici, pod pazduho in ritko), umivam mu pa vsak dan rokice, obrazek, pa ritko itak ob vsakem previjanju.

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
14.10.2005 23:39:54   
ninocka
Mi se kopamo vsak dan, v vodo vlijemo mal oljne kopeli (od DM).  Milmo se pa vsak 3 dan, takrat pa ne dajem v vodo kopeli. Po kopanju ga vedno namazem se z mandeljevo-sojinim oljem po celmu telescku oz. ga z njim zmasiram.  Mali ful uziva, potem ga pa se do dnevne ne prnesem, ko ze spi in spi priblizno 4-5 ur.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
17.10.2005 17:23:16   
kimi
Nam je tudi patronažna rekla naj jo kopam bsak dan za boljši razvoj. Jaz jo kopam na 2 dni in jo vsakič namilim. Prvega sem kopala dvakrat na teden in sem dala milo v vodo pa je bilo ok. Mislim da se manj komplicira bolje je. Zelo dobro je da se mamica in dojenček kar skupaj spustita v vodo v banji je meni rekla patronažna sestra

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
17.10.2005 20:18:27   
bobek05
Ko smo ga začeli kopat pri 17-ih dnevih nam je patronažna rekla, da se naj kopamo 2x na teden.. Potem vsaki drugi dan in zdaj ga kopam vsak dan.. Mali je čisto nor na vodo in blazno uživa v čebričku. Jaz ga ne milim ali šamponiram, le če se mu pojavijo temenca mu z neutralnim milom malo namilim lasišče. Po kopanju (ki običajno traja okrog 10 min - več sploh ni priporočljivo) pa mu samo gubice namažem z mandljevim oljem, pa rokice in obrazek z Bebival kremo..

Mi nismo nikoli imela nobenih problemov z alergijami, rdečo ritko ali izpuščajčki po obrazu user posted image

(odgovor članu kimi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kolikokrat kopate novorojenčke?
17.10.2005 20:57:41   
Seven*
Mi se se nismo kopali, ker se rana na glavi se ni zacelila. Stari smo mesec in pol. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Linx)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?