|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pritisk na medenično dno
12.10.2005 12:16:53   
ANDREJAU
Zdravo!
Sem v 18 tednu in že od približno 15 tedna imam ob že manjšem naporu čudne bolečine, kot da mi pritiska vse skupaj dol!!!
Moja g. mi je takoj svetovala bolniško in počivanje in nobenega napora, mene pa zanima, če je imela še kakšna izmed vas podobne težave in kako jih rešujete!!!
Hvala za pomoč.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pritisk na medenično dno
12.10.2005 12:31:42   
jazz
Sem imela podobno težavo. Veliko sem počivala in se posledično precej več zredila. Skos sem imela občutek, da mi bo mali predčasno ušel ven in zaradi tega občutka sem( mogoče je smešno) sigurno šest mesecev držala skupaj zadnjične mišice...še celo mesec,dva po porodu sem se zalotila da še vedno stiskam zadevo skupaj. Ga pač nižje nosiš,včasih se plod prestavi malo višje,tako se je meni sčasoma- mi je rekla ginekologinja. Me je pa bilo strah, ker mi je obljubljala cerklažo, a se je uredilo s počitkom. Vem kako se počutiš in verjetno te vsakih pet minut tišči lulati. Pa saj bo, ginek. mi je celo obljubljala da se zna zgoditi, da bom rodila kakšne tri tedne prej, pa je Matic prijokal samo teden predčasno in 3680g težek in 52cm dolg. Ti se samo sprosti, počivaj, ostalim povej da se moraš paziti pa bo vse lepo in prav. Mogoče boš imela celo lažji porod (jaz sem bila gotova v treh urah). Vso srečo!!!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu ANDREJAU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2005 13:42:31   
ANDREJAU
Kaj pa telovadba - odpade?
V službi samo sedim - a moram iti na bolniško?
Prvega otroka sem rodila v 36 tednu, pa me ni nič pritiskalo, sedaj pa se mi zdi tako prezgodaj vse skupaj.

Uživajmo in se razvajajmo!!!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2005 14:29:07   
jazz
Jaz nisem hodila v službo in nisem telovadila,samo na kak sprehod sem šla!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu ANDREJAU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2005 14:31:54   
ANDREJAU
Kdaj pa se je tebi to začelo dogajat? Imam občutek, da je to še tako zgodaj!!!
V službi sem povedala pred enim tednom, da sem noseča, a sedaj naj grem pa takoj na bolniško?

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2005 16:19:31   
XXYY
AndrejaU živjo!

Tudi mene je tako zgodaj pritiskalo navzdol in sem to omenila svoji g. ter me je poslala na bolniško. Ker imam tako službo, kjer moraš dvigovati robo in zlagati (trgovina). Pa rekla mi je da tudi prenisko nosim in mi je priporočila nosečniški pas LaVie (da malo buši gor potegne in da te tudi v križu ne boli). Ker mene tudi v križu boli in v sramni kosti. To te pa zato boli, ker se maternica širi in mali je čedalje bolj večji in težji.
V četrtek imamo v šoli za starše glih predavanje o fizioterapiji in bom jaz tam uno tetko vprašala, kaj priporoča. In ti pol še sporočim v četrtek.

Do takrat pa bodi brez skrbi in veliko počivaj.

(odgovor članu ANDREJAU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
12.10.2005 16:56:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ANDREJAU)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.10.2005 13:35:59   
ANDREJAU
Ja... to se pravi, da moram resnično počivat - gremo veselo na bolniško in ležat - mene začne dol pritiskat po že kratkem obdobju napora, npr. krajši sprehod ali kuhanje kosila ali krajše pospravljanje - v glavnem se ne preteram pri delu, pa je takoj slabše - sem že angažirala svojega fanta, da mi pomaga, ampak vseeno ne moreš cel dan ležat in nič ne delat!!! Je težko - kako naj se zamotim???

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.10.2005 14:09:30   
Anonimen
Jaz sem imela enake težave od 5. meseca. Vse te tišči dol, imaš občutek, da ti bo otrok padel ven, potem pa samo počivaš in se rediš, ker na nič drugega ne misliš kot na hrano.

Meni je ginekolog svetoval nosečniški pas. Zdaj sem v 9. mesecu. Ta zadeva je super, čeprav sem bila na začetku zelo skeptična. Zdaj se lahko sprehajam ure. Brez njega ne grem nikamor, niti v trgovino, čeprav je 500 m vstran.

Res ti ga toplo priporočam - ZAKON JE!

Seveda, ga ne nosiš non stop. Samo ko kam greš.

(odgovor članu ANDREJAU)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.10.2005 14:16:09   
Anonimen
Sem pozabila napisati, kje ga lahko kupiš.
V trgovinah Sanolabor, pa mislim da tudi v La vie trgovinah, saj na njem piše La vie. Stane pa malo več kot 3.000 sit.

Zdaj ko vem koliko mi pomaga, bi zanj odštela tudi 5x več.

(odgovor članu ANDREJAU)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2005 17:45:47   
KA79
Živijo Andrejau

Moram reči, da imam jaz enake težave. Sem v 22.tednu in me boli že ob pospravljanju posode, ko grem n sprehod pa hodim ko polž user posted image , maksimum 15 min hoje, pol pa že komaj čakam, da se usedem in spočijem. Boli me pa na desni strani trebuha proti nožnici, včasih me pa špika kar povsod. Imam pa tudi zelo trd spodnji del trebuha, ginekolog mi je pa rekel da je to zaradi nepravilne oblike maternice (imam srčasto maternico). Zaenkrat mi še ni rekel za bolniško, sem pa sama ugotovila da moram počivati in se ne obremenjevati z gospodinjskimi deli.
Upam, da bo vse ok.

lp, katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2005 8:50:21   
Anonimen
Nosečniški pas vam G lahko napiše na recept, zato je brez veze, da same zapravljate zanj. Meni ga je, ravno iz istega razloga kot vam, ker mi je otrok ful dol pritiskal. Pas je močno izboljšal stanje, poleg tega pa me je poslala k fizioterapevtki, ki mi je kazala neke vaje za mišice trebuha in medeničnega dna (med drugim tudi Keglove vaje), ki pa jih potem nisem kaj dosti izvajala user posted image

(odgovor članu KA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2005 8:41:29   
Anonimen
Res ti ga lahko predpiše G. vendar le v primeru, če imaš nadstandard zavarovanje. Tudi mene je vprašal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
21.10.2005 8:13:00   
tinkatonka
HoJ!

Ja men se to tud včasih zgodi in imam tak občutek, ko da bom otročka ven stresla na prvem vogalu. Ponavadi grem takrat lulat, ker mislim da bo pomagalo in seveda malce počivam. Nisem pa o tem nič omenila ginekologinji. A msilite da bi ji morala? Sicer se to ne dogaja pogosto, samo takrat ko kaj pretiravam z vsakdanjimi opravili.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu ANDREJAU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2005 16:56:54   
ANDREJAU
Kakšne pa so najhujše možne posledice - sem že na bolniški, ampak vseeno lahko pride do komplikacij in česar kar sploh ne bi rada omenjala...
Kaj pomeni, če ti otrdi trebuh? V 19 tednu nosečnosti!!!
Meni npr. otrdi 3X na dan!!!
A je to hudo narobe???

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2005 17:26:35   
Anonimen
V teh tednih, ti po moje res ne bi smel trebuh otrdevati. POčivaj.
Kakšne so lahko posledice- popadki>>> potem pa mislim, da že veš.

(odgovor članu ANDREJAU)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Ime za punčko

Maja (33%)

Ivana (10%)

Katarina (14%)

Anamarija (11%)

Ana (33%)

Število vseh glasov: 438

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!