|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako in kdaj začeti...
11.10.2005 20:36:02   
bobek05
Saj vem, da je bila tema verjetno že milijonkrat obdelana, ampak vas vseeno prosim za kak kratek povzetek..

Mi počasi razmišljamo o uvajanju goste hrane (zelo počasi!!! saj je še čas), ampak me zanima kako se začne user posted image Baje bi mu naj najprej dajala sokece (katere? koliko? kdaj (namesto čaja??) ), kdaj pa pride na vrsto juha (brez vsega)?? Zmiksane stvari bi naj bile pri 6.mesecih??? user posted image Nekje sem brala, da je dobro začet z zelenjavo, pa pire krompir ipd. kot pa kakšno banano (ker je sladka in potem je več možnosti da ne bo hotel zelenjave)...

To kar tak nekaj berem, v bistvu pa se mi sanja ne, kako, kdaj in koliko user posted image

Povzetek:
Kdaj ste začele svojim malčkom dajat sok? Kakšen? Koliko?
Kdaj ste jim začele dajat juhico? kakšno?
Kdaj ste začele miksat hrano? Kaj? Je en tak obrok potem namesto mleka ali se da najprej mleko pa potem še malo te hrane???

Saj vem, da sem malo zakomplicirala, ampak o teh stvareh pa še res nimam pojma... user posted image

Pa hvala vsem, ki se vam da mantrat z odgovori.. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.10.2005 20:38:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako in kdaj začeti...
11.10.2005 20:42:00   
bobek05
Bubabaya, pri 2.mesecih!!!!!!!!! user posted image Kaj ne bo otročku uničilo želodčka??? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.10.2005 20:44:44   
Anonimen
bubabaya, pri dveh mesecih je pa res prezgodaj. Jaz bi tako mamico kar user posted image , madoniš!
bobek, najboljša je knjiga Paparica za male papavčke. Tam je tko fino vse napisan. Sicer ti ne vem povedat, ker pri nas tudi razmišljamo še ne o tem. Sem se odločila, da bom izključno dojila do začetka 6tega meseca, pol bom pa med dojenjem Gašperju dala eno žličko razrečenega npr. korenčkovega soka. Čez en teden bom pa že vidla kako in kaj, in bom zamenjala eno dojenje z zmečkano banano. Pa baje pravijo, da je bolje zmečkat hrano z vilico, kot pa jo spasirat v mikserju.
Ne vem...naj ti napiše kakšna, ki je dala to vse že skozi user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2005 20:49:56   
jazz
Ne vem kam se vsem mudi! Jaz sem malo preden je dopolnil 6m. začela po par žličk kompota- jabolčnega,nič sladkega. Potem sem dodala par krhljev jabolk in to zmiksala..pa spet par žličk. Potem čez par dni sem v ta kompot skuhala en korenček in isto zmiksala...in tako postopoma naprej,dokler nisem po dopolnjenem 6 mesecu začela dajat že pire, bučke,piščančje meso,... Juhico s korenčkom in cvetačko sem mu menda ponudila malo pred sedmim mesecem, potem smo pa začeli kar z vsem po malem, tudi jogurte in skutke, pa puding,... Upam, da sem ti vsaj malo pomagala!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.10.2005 20:50:32   
evci
teorija je eno, praksa pa drugo. res naj bi začeli z zelenjavo ampak večina je ne mara in potem nikamor ne prideš če ga siliš. raje poskusi s pasiranim jabolkom, banano.. sokce mu lahko daš jabolčni, breskov, ribez...ampak jaz sem probala frutkove pa so tko zanič da jih še jaz ne bi marala! moja punčka ima 4,5m in jo polno dojim venmdar ji včasih dam za probat jabolko, banano. zaenkrat jabčka ne mara za noben denar, banane tud ne, ker pa se ponoč nenormalno pogosto doji sem ji kupila bananini kašico ki se meša z vodo in jo ima ful rada tko da ji vsak dan dam mal. ostalo lahko še počaka. od kolegice punčka ni marala pri 6m nič jest, zdaj pri 9 pa je vse! tko da ne poslušaj tistih ki pravijo da bo vedno zbirčna metka če bosta slabo začela. pa srečno!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2005 22:50:46   
taška30
Hoj!
Jaz sem začela pri par dni manj kot 5 mesecih. Sicer sem mislila samo dojiti do 6.meseca, potem sem pa našega pediatra mimogrede vprašala na pregledu kako kaj z gosto hrano in je rekel, da lahko kar malo začnemo. No, to kar mi je on svetoval za začetek, je pri vseh, ki sem jim povedala, izzvalo hudo začudenje. In sicer: banana in naribano (ne kuhano) jabolko v razmerju 1:1 in razredčeno s pomarančnim sokom. Tako! In jaz sem to naredila. In mali ni nič škodilo. Potem sem probala še breskev, hruško, korenček...v različnih kombinacijah, dlje še nismo prišli. Sokov nič.
Moram pa povedat, da sem zelo vesela, da nisem čakala do 6. meseca, ker...stvar sploh ni tako preprosta kot se zdi. No, vsaj pri naši punci ne, nekateri pač že takoj zapopadejo vse kar jim ponudiš. Namreč, kake 10 dni je trajalo, da je sploh skapirala, da je treba hrano požirati dol. Do takrat je vse, kar je šlo v usta, stegnila jeziček in je šlo ven. Pa ne, da ji ne bi bil okus všeč, pač pa enostavno ni znala, ker je do tedaj poznala le joško (tudi vode ali čaja ni nikoli hotela piti ne po žlici, ne po flaši, tudi poleti pri 35°)user posted image
No, evo, potem se je nekako naučila in zdaj že kakšne 14 dni uvajamo razne ouse, 1x na dan dopoldne, 'hranjenje' traja tudi po 45 minut in vsega skupaj poje največ 3 male žličke - če ima dober dan, drugače pol manj. Sicer rada je in zadovoljno gode zraven, ampak tako počaaaaasi,  po 45 minutah ima pa itak dost tega hecanja in hoče dol iz stolčka.
Tako da, tudi približno še nismo na tem, da bi zamenjali en cel obrok, pa še nekaj časa ne bomo očitno. Vsakič jo potem dojim, kot da te goste hrane ne bi bilo.

Zato, še enkrat pravim, hvala bogu, da sem začela malo prej. Če bi pri 6 mesecih, bi ga takole sračkali do 7-8 meseca recimo, takrat pa otrok zares rabi še kaj drugega poleg mleka, ker zaloge železa po 6. mesecu skopnijo, pol bi se pa sekirala, ko ne bi nič spravila vanjo.

Ah, saj nikoli nismo dost pametni. Vem, da zdaj pravijo, da je dojenje do 6.meseca povsem zadostuje, ampak koneckoncev naša generacija je pri 3 mesecih že začela jesti razne kašice, tudi mesne, pa nimamo ne vem kakih hudih alergij, s katerimi zdaj strašijo. Pa ta stavek: 'dojenje zadostuje do 6.meseca' je malo zavajajoč za moje pojme. že res da je dovolj, ampak po 6. mesecu pa ni več dovolj. Kako pa naj otrok, ki je od rojstva do 6 meseca poznal le joško, pri 6.mesecih in enemu dnevu kar veselo snede 1 obrok goste hrane, če še žlice ni nikoli videl?
Zdej pa že nakladam...user posted image  bom nehala!

Lep pozdravček, Taška

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2005 23:27:48   
bobek05
Vsem hvala za odgovore, predvsem tebi Taška, za tako izčrpno poročilo.. Midva sva na dodatni hrani, tako da flaško in čajeka že pozna..Upam, da bo šlo.

Saj to je ravno to, da ti vsak govori drugače.. Mama mi pravi, da bi pri 4.mesecih lahko začela z sokeci, pa potem juhico in do 6. meseca že nekako uvajala hrano, pa ne vem..user posted image Nekako se nagibam k temu, da bi začeli, ko bo star 5.mesecev..

Sicer pa se meni tudi zdi, da dandanes ful kompliciramo glede vsega.. pa to dojenje pa vse skupaj - imam pun kufer tega, da me vsak malo čudno gleda ko omenim, da se ne dojimo - kaj naj zdaj grem tulit v kot, ker ni blo mleka?? user posted image Saj sva midva z možem oba zrasla gor na KRAVJEM MLEKU (redčenem z vodo) pa nama čisto nič ne manjka user posted image Hvala Bogu vse, ki imate mleko, jaz pa pač z dodatno hrano - pa mali kljub temu pridno raste user posted image (eh, se opravičujem, že spet se razburjam za prazen nič user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
12.10.2005 12:51:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?