|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   povečana nuhalna svetlina
11.10.2005 9:24:43   
pebi
Pozdravljeni,
zanima me nekaj v zvezi z nuhalno svetlino.
V 12. tednu sem opravila pregled, ki je pokazal povečano nuhalno svetlino - 3,1 mm, tveganje je bilo približno 1:400. Nato smo en teden pozneje opravili pregled še enkrat in test je pokazal 2,8 mm - 1:800, kar je precej večje tvekanje glede na mojo starost (24). 
Naredila sem še hormonski test, ki je nato verjetnost zmanjšal na 1:4700 (ti testi lahko včasih pokažejo lažno pozitivne rezultate).
Genikologinja je predlagala, da bi pač sprejeli ta rezultat, ki je tudi v resnici kar dober.
Vendar še vedno me včasih skrbi, kaj pa če je le kaj narobe.
Kaj bi ve naredile v mojem primeru? Bi se odločile še za amniocentezo?
Ali je katera imela podoben rezultat na pregledu za nuhalno svetlino in je bilo potem vse ok?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: povečana nuhalna svetlina
11.10.2005 9:30:12   
Anonimen
Jaz bi se odločila za amniocentezo, definitivno.

(odgovor članu pebi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.10.2005 9:33:07   
pebi
Samo kolikor vem je amniocenteza precej draga, zavarovalnica pa plača ta poseg le, če imaš tveganje večje o 1:300.
Sem pa zdaj že v 18 tednu in ne vem, če je amniocenteza sploh še mogoča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.10.2005 10:22:07   
Anonimen
Aja, sem mislila, da že veš, kako j s temi tedni nosčenosti in z amniocentezo, da zato sprašuješ. Potem se najprj pozanimaj to Jaz sem vedela, ampak sem že pozabila. Saj se najbrž tudi na netu kaj najde.
Jaz sem hotela iti, pa bi tudi morala plačati, zato nisem šla. Sem pa bila stara ob 1. nosečnosti čez 35 let, ampak so ravno kakšno leto pred tem starostno mejo predstavili na 37 let. Mene je zato skrbelo, zaradi starosti. Mi je pa en ginekolog (na žalost ni bil moj - tisti, ki mi je delal nuhalno in sva se malo pogovarkala) rekel tako, da ni problema zaradi plačila, da ginekolog lahko na napotnico napiše kakršenkoli razlog je pač opravičljiv, da amnio potem krije zavarovalnica. No, moj G potem o tem seveda ni imel pojma ... Ampak očitno se da, če se hoče.

(odgovor članu pebi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2005 10:23:27   
Anonimen
Evo, sem že našla. Izgleda, da si res že prepozna.
Amniocenteza (punkcija plodne vode) je prenatalna invazivna diagnostična metoda, s katero se med 10. in 15. tednom nosečnosti testirajo morebitne bolezni ploda. Metoda poteka tako, da se skozi trebušno steno pridobi vzorec plodovnice (amnijske tekočine). Vzorec plodovnice (plodove vode) se molekularno genetsko pregleda in določi tudi število kromosomov. Človek ima 46 kromosomov, sestavljenih iz 23 parov - diploidnih celic. Ta metoda se običajno uporablja pri nosečnicah, ki imajo zvečano tveganje za rojstvo otroka z Downovim sindromom. Rezultat preiskave, ki pove število 46, pomeni, da novorojenec nima okvarjenega kromosoma. Pri preiskavi se običajno poda še rezultat XX, ki določa ženski spol, ali ****, ki določa moški spol otroka.
Vzpostavljeno iz "http://sl.wikipedia.org/wiki/Amniocenteza"

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.10.2005 16:36:01   
tejčica
Moj rezultat po hormonskem testu je bil 1:5! Dobila sem telegram iz LJ da se zglasim na razgovor glede amniocinteze. To je bil šok! Seveda sva se odločila za ta poseg in izvid je bil dober, tako da imamo doma zdravo triletnico. Amniocintezo pa je opravil dr. Pušenjak v 20 t nosečnosti, tako da mogoče pa še nisi prepozna.

Pri tej preiskavi točno izvejo tudi spol otroka in ti to napišejo v izvid. Jaz tega nisem želela vedeti vnaprej in so to upoštevali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2005 22:05:31   
elze
Ni se prepozno, amniocinteza se lahko naredi tudi u 20em tednu. Poklici koga ki to dela in se posvetuj o vseh detajlih.
J

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.10.2005 22:10:22   
wallery
jaz tudi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2005 23:00:02   
rija
Jaz sem imela ns 2,8 vendar pa sem veliko starejša od tebe in sem šla na ac.

...vox populi...

(odgovor članu pebi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.10.2005 23:04:56   
rija
ne vem od kod ta podatek tej enciklopedijiuser posted image ? Mogoče je to horionska biopsija? Ac se definitivno ne da delati pred 16 tednom. Sem prišla ravno na dan ko sem imela 16 t pa so me najprej preverili, če nisem prezgodnja. Da se jo komot narediti do 20 tedna. Stane pa 170.000 sit.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.10.2005 23:06:39   
rija
pa ne da se imam za bolj pametno... ampak meni je bilo tako razloženo...in tisti 4 tedni od ns do ac tudi niso prijetni za čakati... bi raje šla takoj...če bi ta podatek držal. Ali pa je v slo kaj drugače?

...vox populi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.10.2005 23:11:52   
janč
jaz se strinjam s tistimi ki bi šle
to je tvoj otrok in dokler ne boš vedela ali je z njim vse ok ne boš mirna
vso srečo ti želim

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.10.2005 7:53:04   
Urša
170.000? user posted image user posted image user posted image  Ali si mislila z eno nulo manj?

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.10.2005 8:45:16   
sarazan
Živjo!

Midva sva se že pred NS pogovorila, kaj bova naredila v primeru velikega tveganja za kromosomske napake. Se pravi, do katere preiskave bova šla in kako bova ukrepala v primeru, da imava otroka z "napako".

Predno se odločiš za amniocentezo (ki res stane toliko, kot je napisala rija, ali pa še več, kot sem slišala od drugih), se odloči, kaj boš ti oziroma vidva naredila v primeru "slabega" rezultata. Boš sprejela otroka z DS ali boš splavila? 20. teden je že pol nosečnosti in odločitev bo težka.

Želim pa ti zravega otroka in mislim, da si na dobri poti, da ga res imaš, vsaj na dosedanje rezultate sodeč (moje laično mnenje).

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.10.2005 9:01:28   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Urša

170.000? user posted image user posted image user posted image  Ali si mislila z eno nulo manj?

ne, vse štiri nule so letošnjega avgusta držale...

...vox populi...

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.10.2005 9:03:05   
rija
se pa čisto striinjam s sarazan, da si je pred vsemi postopki potrebno pri sebi čimbolj razčistit, kaj storiti v primeru slabega rezultata. kar pa, verjemi, ni glih tako lahko, kot je to lahko napisati...

...vox populi...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.10.2005 9:04:59   
Anonimen
Jaz pa sploh nisem premišljevala, kaj bom naredila v primeru slabega rezultata. V bistvu sem samo hotela izvedeti, da je z mojim otrok vse v redu.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
12.10.2005 11:21:32   
puncica
Tudi midva sva se pogovorila glede NS pa pregledov pa tega, pa sva se odločila da ne bova šla, samo zrad tega ker ne mislim celo nosečnost trepetat če bi bilo tveganje takšno kot tvoje, pa še 100% nisi pri NS, poleg tega verjetno splava ne bi šla delat tud če bi imela tako tveganje, bi pa bila seveda celo nosečnost v dvomih al bo al ne ok. Raje sem sproščena in če bodo težave ali kaj narobe se bomo s tem spoprijemal takrat ko bomo na tem, ko se bo dojenček rodil. Sicer pa poleg DS je lahko na plodu toliko napak, ki jih sploh ne morejo odkrit.

Mislim da v tej situaciji si moreš razjasnit kaj bi naredila ali donosila ali splav, če bi se odločila za splav, potem ti predlagam AC, če pa boš donosila, pa jaz ne bi hodila več na preglede, pač pa čim bol pozitivno gledala naprej, sej 1:4700 pa tudi ni tako malo, kot tudi 1:400 ne. Skratka s partnerjem se pogovorita kako in kaj, potem pa seveda odločitev.

< Sporočilo je popravil puncica -- 12.10.2005 11:23:05 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.10.2005 11:24:29   
Katjusa
midva sva razmisljala kaj cema narest ce bo NS pokazal slab rezultat in sma nekako sklenla da splav sploh ne pride v postev! Mogoce se kruto slisi da si nekdo zeli otroka pa ceprav bolanega ampak zame je se bolj kruto to malo dete raztrgat in ga potegnt ven iz za njega varnega zavetisca!
Premisli ce se splaca dat tolk denarja na koncu pa tak al tak karkoli naredis ti je tezko in se se naprej sekiras in si prestrasen kaj bo in kaj ne bo!
To je moje mnenje!

LP Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.10.2005 13:17:19   
šmarnica
V primeru, da se odločiš prekiniti nosečnost, ti malega bitjeca ne raztrgajo (kot misli Katjuša) ampak te z inekcijami prisilijo, da rodiš. Otroka predhodno usmrtijo (skozi tvoj trebuh), da ne umira predolgo. Je pa vseeno zelo kruto. In zelo hudo tudi za mamico, saj prav nobena tega ne naredi iz lastnega  veselja. 

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.10.2005 11:36:34   
Katjusa
Torej so moje predstave mal napacne! no pa vseno je ubijanje tak al tak!

LP Katja

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?