|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izterjava regresa???
10.10.2005 19:28:11   
nejcek
Punce pomoč prosim!
Po porodniški sem ostala brez službe. Ker vem, da mi regres pripada, sem poslala zahtevek v službo, da naj mi izplačajo regres.  Odgovor je bil, da nimajo denarja To bo ja!
In sem danes klicala na inšpekcijo, pa so mi dejali, da nimajo več istih pristojnosti, kot včasih in da mi ostaneta le dve možnosti.
Sindikat (v katerega nisem bila včlanjena, saj brez redne službe nimam od kod za vzet še za članarino, sem se pač želela včlaniti, ko bom imela redno službo) ali tožarjenje preko sodišča(za kar pa kot brezposelna mlada mamica tudi nimam denarja).
Ali obstaja še kaj? Kar prinaša učinek in ne osuši denarnice???
Kako mora obstaja neki zakon, ki ga delodajalec krši, hkrati pa mu nihče nič ne more???
Ima katera kaj izkušenj z izterjavo regresa???

Hvala vam za ogovore že vnaprej!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izterjava regresa???
10.10.2005 19:30:09   
cmokec
Kaj pa novonastala podjetja, kot so Poravnava. Pokliči tja.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu nejcek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.10.2005 7:51:21   
Anonimen
Vprašanje je, ali so ti rekli, da ti ne bodo plačali ali pa, da ti bodo, ko bodo imeli denar.
Če se zavedajo, da ti morajo izplačati regres, pa trdijo, da ga boš dobila, ko bodo imeli denar, potem od njih zahtevaj dokazilo, da nimajo denarja. Če je rok za izplačilo regresa že potekel, jim tudi ti lahko postaviš rok, do kdaj ti morajo te podatke psoredovati. Če trdijo, da so poslovna skrivnost, potem se obrni na PIC - Pravno Informacijski Center. Tam jim boš morala razložiti situacijo in dokazati, da si plačilno nesposobna, potem pa ti bodo brezplačnega odvetnika dodelili oni. Seveda boš morala še vedno veliko stvari opraviti sama, vendar vsaj ne boš imela stroškov z odvetnikom in sodnih stroškov. Le teh boš oproščena. Preden se spustiš v tožbo, jim lahko tudi preko odvetnika pošlješ opozorilno pismo z rokom za izplačilo in opozorilom, da v kolikor tega ne bodo naredili, sledi tožba za izplačilo regresa in tudi za vse zamudne obresti, nastale stroške (shranjuj vse račune, tudi od žetona za mestni avtobus, če je treba, zapisuj si čas, ki ga porabiš, pa čeprav za prebiranje zakonov na Internetu) in odškodnino za prestale stvari, ki si jih morala pretrpeti, ko si čakala na regres (zamude plačil, odpoved dopustu, prikrajšanost otroka itd.).
Če so pametni, bodo raje dali regres.

(odgovor članu nejcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.10.2005 8:14:51   
Katarina
ne verjamem, da inšp. za delo nima več pristojnosti, poglej v delovno pravo

(odgovor članu nejcek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2005 14:28:10   
nejcek
Kerensauser posted image user posted image user posted image user posted image
Punca, tebi bi mogli dati ljudsko diplomo iz praktičnih zadev!!!
Hvala!
Še danes bom začela delati na tem.
Katarina sem klicala na inšpektorat, kjer so mi jasno povedali kateri zakon in kateri člen jih obvezuje k plačilu regresa. in ko sem jim povedala, da mi pač niso plačali, če lahko ukrepajo, pa so dejali da ne morejo, ker to ni v njihovi pristojnosti. Sem bila jezna kot user posted image . Napišejo zakon, ki ga potem lahko vsak krši, ker ni sankcij.Ja lahko grem v zasebno tožbo se dejali.
Ampak tale Kerensina varianta je veliko boljša.

(odgovor članu Katarina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.10.2005 14:38:31   
baguSka
Nejcek moja prjatlca je tud tožila. Sicer s pomočjo sindikata, ampak hočem povedat, da tudi ko je že dobila tožbo, še vedno niso hotel nakazat regresa. Potem je poslala 'grozilno' pismo, kjer jim je povedala kaj vse jih čaka ipd. in naslednji dan so ji regres nakazal. Tko da ti kr probi najprej s pismom in jim naved vse to kar ti je napisala Kerensa in da teb ni problem čakat, itak bojo pol oni mogl plačvat še tvojga odvetnika, obresti, stroške sodišča ipd.

(odgovor članu nejcek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?