|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   SRAH IN NEGOTOVOST
10.10.2005 12:03:59   
draganav
Ker imam rok čez 16 dni me je čedalje bolj strah.To je moj prvi otrok.Bojim se,da ne bom prepoznala popadkov,da me bo bolelo za umret.Je normalno,da me že zdaj občasno(4x na dan) špika v križu trebuh ni trd vsaj ne vedno pa še vedno je full visok baje se zniža,ko pride "akcija". Je normalno,da me je strah ali mine,ko prideš enkrat v porodnišnico in se začne?          
                                                      VELIK POZDRAVČEK!!!!

TAKO LEPO JE BITI MAMA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SRAH IN NEGOTOVOST
10.10.2005 12:11:58   
anamia
Strah je normalen, normalen...ma, misli pozitivno.Glede popadkov je pa odvisno od vsake posameznice..Moji so bili minimalni...pričakovala sem bolečine kot pri menstruaciji in bila razočarana...da so pravi popadki sem sklepala samo po temu, da so bili redni, najprej na eno uro, potem na pol in tako naprej...z mojimsva se v Postojno odpravila na blef, pred porodnišnico sva še tuhtala, če čva it nazaj domov...ko sem vstopila v porodnišnico, pa se mi je zdelo vse tako normalno...babca me je pregledala in rekla:"Vi pa ste odprta že 3 cm!"...Čez tri ure se je rodila naša pupa...Res pa je, da se mi je v porodni sobi tlak povečal na 170 od strahu...
Ni panike, vse mine.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2005 12:12:59   
muki1
Veš kaj. Tako ti bom napisala.
Popadke boš definitivno prepoznala, to stavim svojo desnico, da jih boš.
Vsak porod boli, ampak ne si že zdaj zamišljat nekih bolečin, saj boš prenesla. Porod je popolnoma naraven proces in ženske rodijo že odkar je človek. Jaz se sploh nisem poglabljala v to, kako bo, raje misli na to, kakšnega sladkega otročička boš dobila in kako lepo življenje vas čaka. Misli pozitivno. Itak da je normalno, da ti misli odpotujejo k porodu, normalno, da te je strah bolečin, pa tudi noben porod ne mine brez njih, misli na nagrado, ki prihaja po popadkih, pa ne daj se prestrašit od drugih mamic, ki s takim užitkom nosečnicam razlagajo svoje porodne muke.
Če ti bo hudo, misli le na to, da bo naslednji dan že vse mimo.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2005 12:24:41   
baklica
Se popolnoma strinjam z muki! Porod je nekaj čisto naravnega in samoumevnega, otroci nekako morajo priti na svet.
Jest sicer ne spadam med najbolj pogumne, vendar se s tem nisem obremenjevala, ko pa je prišel mali sonček na svet, sem že pozabila, da je bilo mogoče hudo - poporodna pozabljivost.
Samo pogumno! user posted image user posted image

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.10.2005 12:54:44   
nita
Nič bat, ko bojo pravi popadki boš sigurno vedela. Vsi tvoji znaki so pa nekaj čisto normalnega.

Samo pogumno naprej, ni nič tako strašnega. Sicer sem pa jaz pred dobrimi 8. meseci spraševala isto kot ti sedaj, od straha sem pa mislila, da me bo kr pobrala.

Držim pesti, ti pa lepo božaj bušija.

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2005 15:40:27   
kati*
ojla

sama sem rodila 10 dni nazaj ... tudi prvega otroka (najlepše bitje na svetu user posted image ) ... popadke definitivno čutiš ... kar pa se strahu tiče, pa ti lahko povem takole (men je precej pomagalo): popadki morajo biti , ker se s tem fajn odpiraš - misli na to, da se z vsakim popadkom odpreš in to je zate ful dobr. Daljši in močnejši ko je popadek - bolj se odpiraš in hitreje bo vse mimo. Sicer pa itak dobiš tud kaj prot bolečinam - oz. men so dali anastetik od katerega sem bila precej zadeta user posted image ... sicer pa moja porodna izkušnja - ni boleče, ampak je precejšen napor (na koncu se pripravi le na to, da boš dala vse od sebe), ki pa je tako lepo poplačan, da ti ni žal niti sekunde napora!

Pa vso srečo.

lp, K

(odgovor članu draganav)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2005 16:32:53   
PiaM
Lepo se pomiri in ne misli samo o tem. Probaj se psihično pripravit, kolikor se da in lepo pridno predihat popadke in bo tudi bolečina manjša.Bolečina pa ni takšna, da bi te metalo, ne boj se. Začne se kot šraufanje pri menzesu.user posted image  Sama sem med popadki lepo dihala, brez kakšnih krikov, pri tem pa razmišljala o vsemogočih lepih stvareh in je šlo veliko lažje in hitreje. Želim ti vso srečo!user posted image

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2005 16:50:25   
Anonimen
Oh kako te razumem, da te je strah in da ne boš prepoznala popadkov. Verjemi, da jih boš. Ko so prišli, sem si rekla..ja končno bom rodila JUPI.
Boli čist drugače kot katerakoli druga bolečina. Ni za opisati, ker je pri vsaki drugače, vendar jih boš prepoznala. Nič bat, vse bo super. Ko boš slišala kričati svojgauser posted image in ko ti ga bodo položili na prsa...neverjeten občutek. Potem se začne vse lepo.user posted image

(odgovor članu PiaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.10.2005 0:07:39   
Anonimen
Kot GJ sam tud jaz z navdušenjem rekla: popadke mam, ful dobr- moj pikec prihaja ven! Pozitiven pristop je najbolj važen. Strah pa, ne mormo pomagat, spada zraven- strah pred neznanim. Ampak ko si enkrat v porodni sobi se enostavno prepustiš, in potem zaslišiš tisti jok.... vse smo preživele, tud ti boš-držim pesti zate

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......