|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Duda ali prst?
10.10.2005 11:56:33   
Dejča
Najini Tari, ki je stara 3 mesece in pol, dude ob rojstvu nismo ponudili in ker je bila vseskozi pridna - ni nič kaj dosti jokala - ji je sploh nismo kupili. Pri približno dveh mesecih je odkrila svoje rokice in s tem tudi svoja palca, s katerimi se tolaži, kadar je lačna. Ponoči ju ne sesa, cmokati pa začne vedno, kadar je lačna. To je podnevi dokaj pogosto - včasih tudi vsako uro.
Zdaj sem pred dilemo - ali naj ji kupimo dudo? Pri babici je sicer pred dnevi že "sprobala" eno, ki ji jo je kupila, a ni bila kdo ve kako navdušena - jo je samo malo pogrizljala in izpljunila - ni je navajena.
Veliko ljudi mi pravi, da jo je dude lažje odvaditi kot prsta (takšno je tudi mnenje njene pediatrinje), zato resnično ne vem, kaj bi. Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Duda ali prst?
10.10.2005 12:04:01   
anamia
Če dude ne mara, je ne silit, če pa ji prstek pomeni tolažbo, ne ji branit, ker se bo odvadila...Sej je dosti napisanega na to temo...sam otrok pa izbere kar mu paše, sam ne ji branit prstka, ker kasneje ga lahko vleče na skrivaj.
Naša noče ne dude ne prsta, pa bi si kakšen dan prav želela, ker čene skozi grize mojo roko in zdaj je začela še ščipat in praskat, tako da zgledam kot da me je mačka obdelala.user posted image

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2005 12:16:41   
jazz
Mislim da bo bolj zdrava duda,ker so oblikovane tako da ne škodujejo tako zobkom in rasti čeljusti. Moj dragi pa ima levi palec še sedaj pri tridesetih tanjši kot desnega, ker ga je skos cuzal. Drugače pa če ne mara dude, kaj češ,je pač palec slajši!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2005 12:56:47   
Pupica
Tudi najina punčka je bila neverjetno rpidna. Dokler sva se dojile, sploh ni marala dude.
Ampak sva ji jo vseeno kupila, ker je resnično težje odvaditi otroka od prsta kot dude.
Poleg tega sesljanje prsta povzroča različne deformacije(od zobkov, čeljusti, pa tudi same prst).
Pa tako je, kot si že sama ugotovila.Prst je vedno priročen.Zato se kmalu pojavi podzavestna potreba po sesljanju prstka.
Kupi ji raje 2 ali 3 vrste dudice, da le prstka ne bo sesljala. Saj se lepo sliši, moj otrok pa nima dude. Ampak, da na ta račun seslja prst, se mi pa ne zdi v redu!!!
LP tebi in tvoji maliuser posted image

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?