|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sprememba pogodbe med nosečnostjo in porodniško
10.10.2005 8:45:08   
marty5
LP,

v firmi se nam pred 1.1. obeta ukinitev starih pogodb in podpis novih. Firma kot firma ne preneha obstajati, samo razdeli se na posamezne profitne centre in tako bomo zaposleni dobili pogodbo za posamezni center.

Imam pogodbo za nedoločen čas, sem noseča in porodniško pričnem s 28.1.06. Zanima me naslednje:
- moram podpisati pogodbo med nosečnostjo in delam? (med porodniško in bolniško vem, da mi je ne smejo dati).
Če prav vem, mi med nosečnostjo ne morejo dati odpovedi.

Zavedam se, da če ne bom podpisala lahko pričakujem, da bom po povratku s porodniške dobila najbrž odpoved. Vendar bo tu odpovedni rok in odpravnina. Na to sem pripravljena, pridobila pa bom na času.

In še nekaj - ti lahko po zakonu spremenijo novo pogodbo iz nedoločenega v določen čas?

Skratka, igra živcev. Mi lahko kdo pomaga ali svetuje?

Najlepša hvala

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sprememba pogodbe med nosečnostjo in poro...
10.10.2005 8:51:17   
Katarina
danes je vse možno,
na monu obstaja forum delovna zakonodaja,
tam ti bo Katarina vse podrobno razložila,

lepo nosečnost ter veliko veselja z dojenčkom ti želim

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.10.2005 9:00:16   
Anonimen
Če se status podjetja kakorkoli spremeni, ti lahko dajo v podpis novo pogodbo o zaposlitvi, vendar po podpisu nove pogodbe ne smeš biti na slabšem.
Novo pogodbo ti lahko dajo v podpis tudi med bolniškim ali porodniškim dopustom, saj morajo tvoje pravice v vsakem primeru ostati nespremenjene. V kolikor pa ti z novo pogodbo naložijo večje obveznosti, je seveda na tebi, ali pogodbo sprejmeš ali ne. Bolniški ali porodniški dopust tukaj ne igrata nobene vloge, saj bi ti nove obveznosti tako ali tako začele veljati šele, ko se vrneš. Če se torej poveča opis delovnih nalog ali spremeni delovno mesto, se mora spremeniti tudi tvoja plača, seveda tebi v plus.
Tvoje delovno mesto lahko "uradno" tudi ukinejo in ti ponudijo drugega, enakovrednega. Slabšega ne smejo. Če ti dajo na voljo boljšega, je vse jasno. Na slabše delovno mesto te lahko prerazporedijo samo v primeru, da obdržiš prejšnjo plačo. Lahko pa ti dajo rok, do kdaj se moraš dodatno izobraziti, da potem dobiš boljše delovno mesto, ker bodo recimo sedajšnjega ukinili. Če izobraževanja ne končaš (kdo plača, je zelo neurejena zadeva), imaš ponavadi dve možnosti - prekinitev delovnega razmerja kot tehnološki višek ali pa slabše plačano delovno mesto.
Med bolniškim ali porodniškim dopustom ti vsekakor ne smejo dati odpovedi. Ves ta čas moraš prejemati nadomestilo plače (bolniška ali porodniška) po stari pogodbi, torej ugodnejšo zate. Po poteku je druga zgodba. Odpovedni rok je večinoma zanemarljiv, odpravnina pa ti ne pripada, v kolikor ti oni delovno mesto ponudijo, ti pa ga ne sprejmeš (recimo dodatno izobraževanje).
Mislim pa, da ne morejo spreminjati iz nedoločenega v določen čas. Mislim, da ti lahko v tem primeru lahko samo povedo, kdaj boš postala "uradni tehnološki višek", če ne sprejmeš njihovih pogojev. Torej iz nedoločenega časa direktno v konec delovnega razmerja, seveda skupaj z odpovednim rokom.
Če se motim, me popravite...

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.10.2005 9:32:44   
marty5
Ojoj. Pa sem mislila, da se vsaj malo spoznam na delovno zakonodajo user posted image

Če prav razumem, načeloma, mi ne morejo ponuditi slabše pogodbe od te, ki sem jo zdaj imela (manjšo plačo, določen čas iz nedoločenega ipd.)?

Uh, saj več ne vem kaj naj. Situacija je na meji zdržljivosti, iskati novo službo po porodniški pa....ne vem, kako gledajo delodajalci na mlade mamice z majhnimi otroci. Preveč navdušeni najbrž niso.

Hvala za pomoč.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.10.2005 7:37:39   
Anonimen
Tak je samo zakon. V praksi se dogajajo bistveno drugačne stvari, ki so seveda nezakonite. Vprašanje je, koliko ti ta služba pomeni.
Seveda ti lahko ponudijo slabše plačano delovno mesto in seveda ti lahko ponudijo v podpis pogodbo za določen čas. Če boš podpisala, si si sama kriva za poslabšanje razmer. Sicer obstaja zakon, po katerem lahko potem tudi že podpisano izpodbijaš, ampak večinoma nobena služba ni vredna tega. Lahko pa jim ultimat postaviš na začetku. Če te potrebujejo, bodo popustili, ne vprašaj pa me, v kakšno okolje se boš vrnila po porodniški oz. kako te bodo obravnavali. Lahko ti naredijo nevzdržne razmere na delovnem mestu in te na ta način prepričajo, da sama daš odpoved. In ogromno drugih fint je še, predvsem tista z izobraževanjem.
Res ti priporočam, da si vzameš kako urico in prebereš zakon, ker ti ne more škodovati. Ali pa riskiraš tistih 5 jurjev za polurni prvi svetovalni obisk pri odvetniku, ki ti bo razložil zadevo. Ampak k njemu pojdi z nepodpisano novo pogodbo v roki in s staro zraven. Nihče ne more od tebe zahtevati, da kar vstopiš v direktorjevo pisarno in takoj podpišeš novo. Vedno imaš nekaj časa za razmislek, saj imaš pravico novo pogodbo zavrniti in dati odpoved.

(odgovor članu marty5)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?