|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avtosedež od9-36 kg
8.10.2005 16:06:08   
Tia27
Pozdravljeni vsi skupaj,
ker kupujemo nov avtosedežek od 9-36 kg bi bili  zelo veseli, če nam pomagate z nasveti katerega kupiti in kje ga naj nabavimo in kako ste zadovoljni z svojimi.Imamo v enem avtu že sedežek od 9-18 kg Romerja in smo zelo zadovoljni, za drug avto bi pa kupili od 9-36.Hvala in lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avtosedež od9-36 kg
8.10.2005 19:03:33   
CUKRČEK
tudi midva bova kasneje kupila tega do 36 kil. Je pa stvar v tem, da so tisti cenejši samo raztavijo v jahača, ko ga pač otrok preraste. Tisti dražji in boljši pa se "raztegnejo" v višino in širino....tako otrok do 36 kil sedi v celem stolu in ne samo na jahaču. Jahač meni osebno ful ni všeč.....moji nečaki imajo jahača in ko v avtu zaspijo, ležijo notri eden čez drugega in to se mi ne zdi ne udobno in ne varno.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2005 23:33:32   
Baldi
Ko sem se odločal za avtosedež, za otoka od 9kg dalje, so me prav tako zanimali sedeži za skupine I, II in III, torej, za otroke od 9 do 36kg. Najprej si oglej rezultate letošnjega testa:

AMZS test 2005
Tabela z REZULTATI testa -2005

Kot vidiš so vsi sedeži te skupine dokaj slabo ocenjeni s skupno oceno ZADOSTNO!
V oči bode predvsem naslednje dejstvo, da  vsi ti sedeži (razen Storchenmühle starlight ) otroka ščitijo samo s tritočkovnim varnostnim pasom, ki je vgrajen v avtu. Majhni otroci imajo še majhna ramena in sedeži ne morejo zagotavljati pravilnega poteka varnostnega pasu, saj so sedeži preširoki in ob trku varnosti pas ne more zagotoviti dobre zaščite. Vsi sedeži so tudi bolj široki, da v njih lahko sedijo tudi večji otroci. Zato ti sedeži ne morejo zagotoviti dobre opore za glavo majhnih otrok."
Storchenmuhle starlight ima edini vgrajene pasove s 5 točkovnim varnostni sistemom zapenjanja. Ko otrok preraste pasove (skupina II in III), jih odstraniš. Slabost...navajam: " Pri teh treh sedežih lahko namreč nastavite višino opore za otrokovo glavo, s čimer se spremeni tudi višina varnostnih pasov. Toda ob spremembi višine zglavnika je treba na zadnjem delu sedeža nastaviti tudi pravilno višino varnostnih pasov za pripenjanja otroka. Če tega namreč ne storimo, je varnostni pas ohlapen, to pa ob čelnem trku povzroči preveliko gibanje otroka naprej in s tem prevelike obremenitve. Če pa pravilno nastavite višino varnostnih pasov, sedeži zagotavlja dobro zaščito, tako za otroke od 9 kg do 19 kg telesne teže, kot pozneje kot jahači z naslonom. "
Pri ocenah sedeža je še napisano, da obstaja velika možnost napačnega ravnanja pri nastavitvi višine varnostnega pasu za pripenjanje otroka, zato nižja skupna ocena.

Na tržišču je še vedno Kiddy life plus, ki je bil zelo dobro ocenjen sedež na prejšnjih testih (bolje od vseh teh na letošnjem testu). Od ostalih (iz skupine 9-36) razlikuje po tem, da je za otroke od 9-18kg zahtevana uporaba ščitnika udarcev. Poglej:
http://www.ariel.si/slike/on_9_10/vpl_kiddy_reklama.gif

Kako pa otrok prenese ta glomazen ščitnik, je potrebno pa povprašati uporabnike. V času, ko sem jaz sledil, so se nekateri zelo pritoževali, da njihov otrok opore enostavno ne prenese...počuti se preveč utesnjen, pri drugih pa teh težav ni bilo.

Če mene vprašaš, sem zaenkrat pristaš sedežev, ki niso tako univerzalni, oz. so primerni za krajše starostno obdobje.

Upam, da ti bo kaka informacija koristila user posted image .

LP user posted image

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2005 23:44:32   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Baldi

Kako pa otrok prenese ta glomazen ščitnik, je potrebno pa povprašati uporabnike.

Našega malega ščitnik nič ne moti, prav rad je v tem sedežu - moti pa mene. Potrebno je kar nekaj vaje, preden pogruntaš, kako s čim manj nepotrebnimi gibi otroka pripneš, pa da ti pri tem ščitnik ne pade na tla ali kam drugam. Moj mož je tu izumil nekaj popravkov, da nama je olajšal delo, pa je včasih še vedno nerodno. Kiddyja ne bi še enkrat kupovala, prav iz tega razloga.

Ima pa ta sistem eno veliko prednost: ni šans, da se mali sam odpne! Tule sem že večkrat prebrala, da si otroci snemajo naramnice ali jih celo odpenjajo. No, pri Kiddyju tega ni.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2005 18:50:30   
sončnica14
Midva sva tudi kupila Kiddy Life Plus (9-36 kg).  Zanj sva se odločila predvsem zaradi dobre ocene na testu (gledala sva rezultate testov, ki jih dela ADAC, na netu so rezultati iz let 2003, 2004, 2005 - www.adac.de).

Dobro je ocenjena tako varnost, kot udobje in enostavna uporaba.

Uporabila ga še nisva, tako da lastnih izkušenj z uporabo nimava.
Izkoristila sva 15% popust, ki ga je ta teden imel Ariel na vse avtosedeže, tako da je bila cena 42.500 sit. V Nemčiji stane cca 200 EUR.

LP! 

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2005 22:34:11   
Baldi
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Tule sem že večkrat prebrala, da si otroci snemajo naramnice ali jih celo odpenjajo. No, pri Kiddyju tega ni.

Nisem še zasledil, da bi se o tem pisalo. Če imaš pravilno nastavljen 5točkovni varnostni pas, dvomim, da bi lahko otroci  snemali naramnice. Kar se pa tiče odpenjanja pasu, je pa vsaj pri Romerju to skoraj nemogoče. Še jaz  se moram potruditi, da ga odpnem.

Vseeno zanimiva pripomba.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2005 22:58:45   
Jančika_
Baldi, lej, tule:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=501123&mpage=1&key=naramnice񺗑

Ena RR-jevka pa mi je v živo povedala, da si mali sname naramnice in jo pokliče, kao "mama, glej, brez rok".user posted image

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2005 3:33:08   
KIRA
Jaz sem izbirala med kiddy life plus in storchenmühle starlight SP. izbrala sem slednjega, pa ne zaradi cene - ker je bil dost dražji. teste sem pa tud prebrala in me sploh ne moti, da v nekaterih piše da je slabše izdelan - larifari - mu nič ne manjka - že zato, ker so nemci glede tega pač picajzlni, naši pa ponavadi njihove teste skoraj dobesedno prepišejo, kot sem ugotovila (ADAC, Warentest..)
midva sva ZELO zadovoljna z njim, najina punca tudi in tudi ZELO rada spi noter. nikol neobenga jokcanja, nič larmanja,  rada je noter. še ati je reku, da bi tudi on imel tak fotelj. jaz sedež lahko samo priporočam - ker tud rokovanje skapiraš po 1. poizkusu. pa še dolgo ga bo lahko imela in ne bo treba nabavljat še enega, ker zajame vse 3 skupine, tako da strošek na kraju le ni tako velik.

podrobnejši opis pa ceno pa najdeš tule: http://bob.webteh.com/ 

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2005 21:47:40   
Pi-kica 1
Meni se pa zdi boljša rešitev sedež, ki ni univerzalen ampak namenjen določeni starostin skupini. Če malo spremljaš akcije, dobiš ober sedež za manj denarja. Tako imamo mi Roemerja Lorda in Maxi cosi SPS za ceno enega sedeža. Ob sta pač kupljena v akcijah.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?