|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 19:46:15   
bobek05
Imam nekaj vprašanj oz. me zanima kaj se da narediti..

1. Anej zdaj že kakšne 3 tedne sesa svoje rokice in ves ta čas mu jih dajemo iz ust, ker smo se bali da bo začel sesati prst..  in danes sem ga zalotila s prstom v ustih!! user posted image Moja mama ves čas pravi, da je boljša duda, ker dudo lahko potem stran vržeš in otrok lažje preboli, prst pa menda nič ne moreš naredit in potem so problemi to odvajat (jaz sem ga sesala do OŠ) user posted image Ima katera kak nasvet?? Problem je ravno v tem, da sva mu že kupila številne gumijaste in negumijaste igračke za v usta, ampak je še premajhen (star je 3,5 mesece) in ne zna držati še predmetov v roki user posted image Mama pravi, da mu grejo verjetno zobeki ven, ker že ima zametke zobekov (tudi pediatrinja tako sumi), ampak se mi zdi nekam ful hitro..user posted image In kaj se da narediti??? Ker pač igrač ne more v usta tiščat, pa tišči rokico in včasih sesa celo mojo dlan ali prst in takrat čutim, da si drgne dlesni..
2. Poleg tega da sesa, se je začel tudi ful slinit.. Pa saj vem, da je to vse normalno, ampak me zanima če je to povezano z zobeki?? Pa tudi jezik kar naprej ven tišči.. user posted image Ampak joka pa nič ne (vsaj zaradi tega ne - joka samo ko je hudo utrujen in ne more zaspati)..Vročine tudi nima (ker sem brala, da dostikrat dobijo vročino, ko zobje grejo ven) user posted image Kaj mislite? Je vse to povezano in res grejo spodnji zobeki že ven???
3. Vedno ko se kopava (kopava se v čebričku) mu nalijem notri toliko vode, da je s celim telesom v vodi, ker se bojim, da bi ga drugače zeblo.. Glavice še ne drži popolnoma sam, mu pa več ne manjka dosti user posted image Problem nastane, da se ves čas trudi, da bi jezik tiščal v vodo user posted image (v vodi zdaj po novem ves čas jezik ven tišči) in bolj ko se trudim, da mu držim glavico nad gladino, bolj se on mantra, da bi vsaj jezik potunkal v vodo user posted image in če mu ne uspe se jezi (npr. če mi predobro uspeva glavico držat pokonci).. Ne kapiram v čem je fora!!! user posted image Sem mu že ponujala potem čaj, pa vodo za pit (po flaški) pa ni hotel piti ali pa je spil zelo malo (tak da žejen verjetno ni) user posted image In potem je še večji problem, ker naenkrat zajame vodo v požiralnik in začne kašljat in je precej nerodno v čebričku ko lovi zrak in se mu oči solzijo (pa SKORAJ v jok), ampak ga sploh ne izuči user posted image čez nekaj minut isto!! user posted image pa se spet dviguje, da bi spravil vase kaj zraka.. Kaj se kateri sanja kaj počenja??? Pa zakaj namaka jezik v vodo??
4. Hja, potem imava tudi ta problem, da bo čebriček v kratkem premajhen, ker se še komaj notri zloži, pa ne vem kaj naj user posted image sem kupla ta večji čebriček, ampak Anej je za svojo starost (pre)velik (v 3. posvetovalnici je imel 66cm in 7120g).. saj se kopa tudi v banjici, ampak ne preveč rad, ima čebriček dosti rajši.. Sva mu nameravala kupit tak majhen okrogel napihnjen bazenček, ampak še kar nekaj časa verjetno ne bo sedel, si pa ne znam predstavljat kako ga naj zdaj kar v tistem kopljem..user posted image (da o problemih glede košare - ki je itak ne uporabljamo več 1 mesec, ker mu je premajhna - in lupinice - kjer mu noge dol visijo - sploh ne omenjam)..
4. Zadnje dneve nekaj dosti kašlja pa ne vem od česa.. Se ga mogoče loteva kakšen prehlad?? Vročine nima, včasih tudi kiha ampak si verjetno samo noseka čisti? Kakšni so sploh znaki prehlada pri tako majhnem otročku?

Zdaj sem pa na dolgotvezila.. user posted image

Ima katera kak predlog, izkušnjo, nasvet...?? Bomo res dobili že zobke??

HVALA pa lep večer vsem skupaj..

LP

Bobek
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 19:54:58   
Jančika_
2. Če gre res za zobe, boš vedela šele, ko pridejo ven. Slinijo se v tej starosti vsi, tudi tisti, ki dobijo zobe šele pri enem letu. Pa vsi si tiščijo rokice v usta.

3. Po moje se malo igra. Nimaš kaj, pusti ga, da raziskuje in pač malo bolj pazi. Enkrat ga bo že izučilo.

4. Lahko nabaviš tudi kak večji čeber za perilo ali kaj podobnega. Pri nas je Shantala držala do enega leta oz. 9,5 kil.

5. Ni nujno, da je bolan.  A kdo v družini trenutno kašlja? Mogoče posnema, pri nas je že bilo tako.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 20:03:16   
Anonimen
oooo Bobek, sej ne vem, če ti bom kej v pomoč...toliko enih stvari imate...ampak user posted image  pogumno
1. glede rokice je takole...moraš mu pustit, da jo cuza, grze, lupčka....ker tako spoznava svoje rokice. Je pa res, da če začne cuzat en sam prstek, je treba to preprečit. Pri nas je tlačenje rok v usta najnovejši šport user posted image  pa ga kar pustim, ko pa zagledam, da si ogleduje in liže in cuza en prstek, mu ga pa zamenjam za dudo. Res je, dudo jim lahko skrijemo...prstkov pa ne bomo rezale, a ne? user posted image
2. slinjenje...tudi pri nas se slinimo zelo na veliko...pa nimamo zametkov zobkov...jezik je pa tud začel kar naenkrat ven tiščat...celega, zvitega, na pol, postrani...pa dela mehurčke iz sline...vse sorte torteuser posted image
predlagam ti, da mu kupiš kakšno leseno zadevo (od Selecte najbolje) ropotuljico ali kaj podobnega...pa se začneš s tem igrati z njim...boš vidla, jo bo hitro prijel in nesel v usta...tako kot nese zdaj tvoje prste. Naši pingvinčki naj bi čimveč različnih materialov probali...
3. V čebriček moraš NUJNO dati samo vodo DO črtice!!! Sej v bistvu ni nič narobe, če malo poliže tvojo mokro roko...

Sej ne vem, če sem ti kaj pomagala...naši 3-mesečniki so zelo radovedni...razvijajo se in jim je treba pustit, da raziskujejo kot mali raziskovalci user posted image

No, če so pa zobki....je pa to druga pesem...sicer ni nujno, da dobi vročino...moj mož pravi, da so njegovi hčeri začeli zobki pri 4ih mesecih. Uporabljali so Calgel, za namazat dlesni.

Hej, Bobek, vse bo okej, ne skrbi user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 20:22:58   
rainbow
Bobek!

jaz ti bom rekla tak:

1. To, da dojenčki tiščijo roke v usta, je čisto normalno, saj se tako začne spoznavanje sveta in  okolice, najprej roke, potem noge, potem igrače in vse, kar pride pod roke; s tem okušajo in spoznavajo stvari in se mi zdi to popolnoma normalno. Glede prstka, moja prva ima prstek, stara je 2 leti, ima lepe zobke. ta druga je tudi že našla prstek približno pri starosti tvojega, ampak potem jo je to minilo, zdaj imamo dudo; vidiš,  sicer pa je kar nekaj minusov za oboje, tako, da se sploh ne sekiram glede obeh.

2. Kar tu pišeš, je vse ok.

3. Mislim, da ni potrebe toliko vode nalivati, moja jo ima samo do pasa, naj pač bo v kopalnici topleje, pa saj ni noter pol ure, ali? verjetno bi tvoj tamalli rad probal vodo, ni nujno da je žejen, morda bi rad samo vedel, kaj to je, in spet so usta tista, preko katerih bo to spoznal.

4. jaz mojo kopam v banjici; morda počakaš, da bo bolje sedel, pa potem v banjico, ali pa kar v kad. Glede avtosedeža, kakšnega pa imate? Moja ima 9 kil, pa je še čisto ok.

5. Kihanje je normalno, kašljanje pa tudi, ponavadi se prej nosek zamaši; ne vem, če strašno kašlja, povprašaj pediatra.

pa lepo boditeuser posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 20:37:46   
taška30
Točki 1. in 2.: naša si je že 2 meseca nazaj tlačila prstek, pa dva prsta, pa celo pest...v usta, tud celo roko s stegnjenimi (!!!) prsti, pa slinila se kot polž slinar, no, pa je minilo in zoba ni nikjer!!! To je pač tako obdobje.
3. Nalij manj vode. Saj če je zrak topel, pa voda tudi, ga ne bo zeblo. Vsake tolk časa mu rame polij z vodo iz čebrička.
lp

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 20:41:14   
mimica
Bobek, upam da ti bom pomagala.
Tudi moj mali si najraje je roko. Sprva sem mislila, da je lačen nato pa sem mu ugotovila, da je ugotovil, daima rokice. Kar opazuj ga včasih kako si jih gleda. Moj si jih gleda tako blizu, da kar škili ! Jaz mu pustim, da ima pest v ustih, ne pustim pa mu prsteka. Daj mu kakšno igračko, da se zamoti in da to da v usta. Tudi moj noče dude! Zgleda, da je rokica sedaj glavna. Počakaj, da na vrsto pridejo nogice !user posted image
Ja, je možno da so zobeki in lahko se muči tudi več kot mesec dni preden ugotoviš, da je zobek vsega kriv. Pri nas zobek otipaš, a še ga ni zunaj. Mi mu namažemo z Calgelom in vsaj za nekaj časa pomaga.
Glede čebrička pa je tako. Mi ga imamo doma, a ga še nismo uporabljali, saj ga raje kopam v banici plastični. Sedaj je začel ful brcat in mu je prav všeč, da vse škropi okrog.Poskusi z banjico, boš videla če mu paše.
Naš kiha non stop, pa kašlja, ker mu slina pride v sapnik. Ni nujno, da je to prehlad.
Aja, moj mali je star 4,5 mesece !

Lep pozdrav ! 

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 21:09:35   
Naja31
Bobek, so ti ze punce zgoraj lepo odgovorile, tako da ne bom dolgovezila.
Samo dodam se nekaj.
Moj fantek tudi noce dude. Je pa tudi ze palec odkril. Kaj naj? Pac ga vlece, Vec kot to, da mu ga vsakic ven povelcem, tudi ne morem.

Glede zobkov pa res ne mores vedeti ali so, dokler ne pridejo ven. Ni pa nujno, da je prezgodaj. Moj je prva dva zobka dobil pri 3eh mesecih in treh tednih. Zdaj pa ravno ven prihajata se zgronja dva. Cez 4 dni bo star 6 mesecev.
Eni prej, drugi kasneje. Vsi pa se na veliko slinijo user posted image

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 21:15:17   
mala maja
Si dobila še veliko odgovorovuser posted image , sam sej veš veliko glav več veuser posted image

1. naš je tud kar naprej tiščal rokice v usta on raziskuje okuša. Moraš vedeti da vidi še vedno bolj slabo. Naš ima vedno vse polinjene rokice od 3m dalje, pa se sploh ne sekiram preveč. Dudo je začel uporabljat pri 6m in sedaj skoraj ne zaspi več brez nje.user posted image Je tud mene sklrbel ker je začel cuzati prstek pa pravijo da to ni dobro.user posted image

2. Kar se tiče slinjenja je sigurno povezano s dobivanjem zobk. Pomagaj si s slinčkom pa čeprav pri tako majhnem. Če v trgovini ne dobiš tako majnih z 3m pa piši privat.user posted image

3.Normalno da ga znima kakšna je vodica. Jaz nmašemu pustim da jo poskusi ker drugače ni miru. Sej je ne pije tisti jeziček notri pomoči pol je pa mir. Spoznava svet okoli sebe 100/h in tako da otipava, poskiskuša, liže.....

4. Glede čebrička nimam izkušen, svetujem pa ti da ne poskušaj rešiti problem s bazenčkom. Smo probal.KATASTROFAuser posted image user posted image user posted image  blo vse mokro pa še skopal se nismo nikol ornk. Probaj dobit kakšen večji čeber za perilo.

5. Lahko da je prehlajen lahko pa da res posnema kašnega v družini ki kašlja. ČE ne bo po 1t nehal pa pokliči pediatra, pa ti bo svetoval ali prideta na pregled ali ne. Glebde na to pa da bosta imela verjetno kmalu 2posvetovalnico in prikico bolje da ga pelješ sploh prej na kontrolo če ne bo nehal kašlat da ga ne bodo prehlajenega-bolanega cepil. Pri nas prav tako cepijo če mal teče iz noskla.

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 21:32:36   
malika
Roke so prvo kar gre v usta, kasneje vse ostalo. Glede prsta pa mu daj mogoče dudo. Jo ima?
Hm, čebriček da bi bil že premajhen? kaj pa shantala? Naš tudi ni nekak majhen za svojo starost pri dveh mescih ima 59 cm in 6500g, pa ima v njej prostor in ga bo še kar imel nekaj časa. Poskusi s tem, ali pa počasi kupite fliper-sedež za v kad in ga prestavite tja.

pri slinjenjeu se spomnim, da je bilo pri nas isto. Sline so tekle v potokih že konec 3 meseca, prvi zob pa je dobil v 7 mesecu. zametki zobkov pa so vidni že pri novorojenčku.Za mazanje dlesni pa lahko v lekarn kupiš Calgel in mu jih s tem mažeš. Hladi in tako niso tako napete in boleče

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 22:15:19   
PBJ
Bom še jaz dodala nekaj besed, čeprav si dobila precej odgovorov.
Naš bo danes teden star 3 mesece in si zadnjih nekaj dni tišči celo pest v usta, čeprav ni lačen. Najprej otorci spoznavajo rokice, kar je čist normalno.Se mi zdi, da se ob tem zelo zabava. Zaenkrat pa še nisem opazila, da bi sesal samo prstek .... Dude pa niti pod razno noče. Na začetku jo je še nekako sesal, če sva mu jo držala, sedaj pa še to noče.

Slini se pa tudi kot pravi polžekuser posted image  in ob slinjenju nastaja polno mehurčkov.
Sem že preverjala, če bi se kje kakšen zobek videl pa zaenkrat še nič ni na obzorju.

Moj je tudi dober teden malo več kihal, pa tudi malce kašljal, sedaj pa se je že uredilo. Sem pa mu med vsakim previjanjem prsni koš namazala z brinjevo mastjo. Nosek še moramo malo bolj pogosto čistiti s fiziološko, a bo že. Sedaj je pač ta prehodni čas.

Držite se.user posted image

lp


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 22:20:03   
bobek05
HVALA, punce..

1. dudo imamo, ampak je ne mara preveč - pride v poštev samo, ko gre ajat (pa še potem jo ven vrže ko zaspi ali pa če je tečen, da se malo pomiri)

2. mala maja, Anej je star 3,5 mesece in je za nami že 3. posvetovalnica

3. malika, kaj je shantala??? user posted image

(odgovor članu malika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 22:35:15   
Jančika_
Shantala je malo večji čebriček, poglej si ga v mojem albumu Vasja - zbrana dela.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
6.10.2005 22:36:07   
N _ B
Pozdravljena.

S sesanjem palčka smo imeli tudi mi težave. In sicer ravno nekje pri štirih mesecih. Nika je zaradi krčev že prej imela dudo, tako, da sem se cca 10 dni borila z njo: prst ven - dudo noter. Pa je na koncu obveljala moja. Jaz sem isto mislila, da bodo zobki. Še pediater je pri cepljenju pri 4 mesecih in pol rekel, da kaže na prvi zobek, pa smo prvega dočakali pri desetih mesecih!

Dudo vzameš in je ni, prst pa ima vedno s seboj...

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
7.10.2005 11:12:30   
Naty*Taja
Ja, ja!Bo držalo, da so naši malčki v začetku oralni tipi, kar pomeni, da vse okrog sebe spoznavajo z usteci! To ni nič narobe, vsi to delajo, ker je to ena od stopenj razvoja. Kar se sesanja prstka tiče - lahko ima velike posledice (krivi zobje, ali pa celo nepravilno oblikovana čeljust), pa še težje ga odvadiš. Baje ne pomaga niti pelin na prstku - se pač privadi novemu okusu, ker je navada močnejša! Baje pa je to tudi dedno (v kar sicer jaz močno dvomim, al pa?) , ker si rekla, da si tudi ti sesala prstek.
Nič naj te ne skrbi preveč - poskušaj vse vzeti, kot del razvoja in dvomi bodo hitro izginili.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
7.10.2005 11:41:34   
Grascakinja
Saj ostalo so ti že povedale, jaz bom pa pristavila svoj piskerček glede banjice in čebrička:

Mi smo najprej kupili banjico. Pa jo zdaj uporabljam samo za "sobotno" kopanje (ko se milimo in umivamo glavico).
Za vsak dan pa sva razmišljala o čebričku, pa prišla do zaključka, da je moj dragi ne bo mogel not skopat (190 cm in 105 kil, ogromne roke, komaj je bilo za njih prostor v čebričku, kaj šele za bebo). In tako sva kupila ličen škaf. Ja, tak za perilo. In uživancija taka, da je jok vsakič, ko gremo ven z njega, prostora za manevriranje pa tudi dost.

Glede rokic in tlačenja v usta:

mi isto počnemo. Če sesa samo palec, ga zamenjam z dudo. Drugače pa ti priporočam, da vzameš kako ropotuljico in podobno igračo in se začneš intenzivno ukvarjat z njim, drži mu jo na dosegu roke, kaži, ropotaj. Počasi se jo bo najprej dotaknil, potem z muko prijel in na koncu držal in začel tlačit v usta. Samo čas rabi. 
Slini se naša enako, pa jezik tudi namaka v vodo. Saj je čista, pa naj uživa!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
7.10.2005 17:48:54   
bobek05
Jančika, naš čebriček je verjetno enako velik.. (ko smo že kupovali smo vzeli ta največjega) user posted image

Pupa25, izgleda, da bomo tudi mi morali nabavit kakšen "škaf" za perilo.. user posted image Aja, kako pa misliš, da je moj mož notri stlačil roke (200cm in 110kg) user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: jaz bi rabla eno par nasvetov, prosim..
7.10.2005 20:02:08   
lex
Hojla!
Mi smo zobke obili izredno hitro (4 mesece). Pred tem si je full drgnil dlesni z rokicami in prsti. Za darilo je dobil grizalo od Lumpija, ki je podobno kot smo jih imeli mi. To mu je bilo najboljše, ker je bilo najlažje za držat (ti mu kar v rokice naštimaj, da bo držal - počasi bo pogruntal kako se kaj drži). Aja pa slinijo se tud full ko dobivajo zobke. Aleks ni nikoli dobil vročine in tudi jokal ni, mogoče je bil malo bolj nataknjen.

Glede ostalega ti pa ne znam svetovat, ker imamo banjico.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?