Talči
|
Vztrajaj pri dojenju, ne bo ti žal. Zdaj, ko je še vse "na sveže", se ti morda zdi fajn, če lahko daš stekleničko, kmalu pa to ne bo več tako. Jaz sem bila prisiljena dodajati, ker sem imela premalo mleka (antibiotiki, mastitis), pa sem zmeraj najprej dojila, potem pa za "ziher" dala še stekleničko. In bila sem zelo srečna, kadar ni hotel jesti po steklenički, ker sem vedela, da je dobil mojega dovolj. No, v enem tednu po tem, ko sva prišla iz bolnice (takrat je bil star 4 tedne), se je stanje normaliziralo in zdaj se spet polno dojiva. V torek bo star 8 tednov. Krči lahko nastanejo, če kaj sumljivega poješ, sicer pa Sab Simplex kapljice kar pomagajo, dobiš jih v lekarni brez recepta (mislim, da so okoli 1300,00 SIT). Mi smo imeli krče izključno takrat, ko smo dodajali. Zdaj, ko se samo dojimo, krčev ni več. In še nekaj: normalno je, da bi kar naprej jedli. Moj je tudi hotel. Pa sem mu dala. To je vzpodbudilo nastanek mleka, da ga je bilo dovolj. Bradavice so sicer bolele kot sto , pa smo jih namazali z Lanolin Multi Mam (lekarna, cca 1700,00 SIT), česar ni bilo treba spirati pred dojenjem, pa se je vse poštimalo. Ti povem,da se mi zdaj, pri 8 tednih dogaja, da zaspim med dojenjem. Nič več ni neprijetno in boleče, oba sva se navadila. ima svoj urnik, jaz pa sem se prilagodila. Malo potrpežljivosti potrebuješ, upam, da sem te vzpodbudila. LP Talči