|
Učiteljice, vzgojiteljice... 2.10.2005 9:53:27
|
|
|
|
Anonimen
|
...kako ste "vašim" otročkom v razredu, v skupini povedale in razložile, da pričakujete dojenčka? Jaz sem kar do 4 meseca bila "modro tiho" . Potem pa mi je trebušček začel rasti in odločila sem se, da jim nekega zimskega jutra razložim, da bom dobila dojenčka. Otrokom ne moreš to kar naravnost reč...počasi in previdno ter skrivnostno sem jih zbrala na preprogi. Rekla sem jim, da imam za njih eno majčkeno skrivnost, ki pa mora biti samo naša in jo moramo čuvati, da ostane samo v našem razredu. To sem seveda rekla samo zato, da bi bila napetost in pričakovanje še večje. Saj veste, kakšni so šestletniki Enega od učencev sem še enkrat poslala preverit, če so vrata učilnice zaprta, da res skrivnost ne bo ušla ven In potem so vsi z napetimi ušesi in učki čakali, kaj jim bom povedala. Povedala sem jim, da bom takrat, ko bodo oni končali prvi razred rodila čisto pravega majhnega dojenčka, ki je zankrat še varno spravljen v mojem trebuščku. Zdaj je še majhen in pridno papa, da bo zrasel in prišel na ta svet tako, kot so prišli oni. Otročkom so se navdušeno iskrile oči in vsi so zaploskali in zakričali: "Jeeeeeeeee!" Natoi so se zagledali v moj trenušček in prvi komentar je bil: "Ja kje ga pa imaš, saj imaš čist normalne hlače oblečene!" Nato so sledili še drugi komentarji. Fantje so seveda navijali za fanta, punce za punčko. NAjbolj prisrčen komentar učenke pa je bil: "Ja Kristina, zdaj se boš pa moral postrič, ker imajo mamice kratke lase!" In da ne boste mislili, da je naša skrivnost kam odšla. Čuvali so jo cele tri dni, nato pa so bile govorilne ure. Si lahko predstavljate, kako so me mamice previdno spraševale in čestitale za naraščaj. Prisrčno, a ne?
|
|
|