|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako pojasniti porod?
28.9.2005 23:01:00   
cmokec
Zanima me, kako ste svojim otročkom pojasnile, kako je dojenček nastal in kako pride s trebuha ven? Jaz samo čakam, da me Sara vpraša? Nebi rada o čebelicah, ampak da se luknjica spremeni v luknjo, to pa tud ne vem, če bi šlo.

Imate kako izkušnjo?

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako pojasniti porod?
28.9.2005 23:19:25   
urška
dobijo se ene otroške knjigice, ki pomagajo otrokom razumeti za kaj gre. ne vem naslova, vem pa da so različne za različne starosti.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2005 23:22:53   
Marogica
Ne vem koliko je tvoja Sara stara. Naš Bor je bil nekje 3.5 let star in sem mu v knjigici za otroke pokazala in obrazložila, kako nastane otrok in se razvija v maminem telesz. Potem pa je imel tudi Cidido temo meseca o dojenčkih, kjer so bile zoper risbice, pa sva to pač nekajkrat v teh mesecih "predelala". Pać da se ati in mami objemata v postelji in cartata, pa tako nastane otroček.
Tudi ko sva se zvečer skupaj tuširala in je vprašal, kje pride dojenček ven, sem mu pokazal. Pa je vprašal, kdaj pa pride ven? Sem pa rekla, da bo po trebuhu potrkal in rekel , da bi rad še l ven.
Mi je pred 3 dnevi rekel, da bi bilo lušno, če bi midva z atijem šla v posteljo in se cartala, ker bi on rad, da dobimo trojčkeuser posted image No ja,to pa bi bilo malo preveč...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.9.2005 9:01:01   
soncicaT
Haha Marogica:-))user posted image  - kar na delo veselo za trojčke..

Pa objemat in cartat...user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.9.2005 9:16:21   
puncica
Hm pri nas je še premajhna za to, ji rečemo kje ma mamica dojenčka, pa sam debel gleda, pol pa ati kaže na moj buši, pa ji nič ni jasnuser posted image Skratka če bo kej spraševala bomo povedal tako kot je, da se imata mami in ati rada zelo in potem nastane pikica v trebuščku, ki raste in raste in se potem ko je čas rodi oz. pride iz maminega trebuščka skozi luliko. No neki na ta način bi ji povedal verjetno. Nič o čebelcah pa ptičkih. Pa zdej se dobijo knjigice, kjer je vse lepo prikazano.user posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.9.2005 9:18:23   
Anonimen
Ja, to kje pride ven, meni ne bi bilo problema razložit. Skozi ritko. O tem, kako nastane, sem pa tudi jaz že premišljevala, in bi rekla, da ko se mami in oči lubčkata in ko se imata zelo, zelo rada. Pa še to lahko dodaš, da je ona nastala takrat, ko sta se tudi imela, zelo, zelo, zelo rada, zato pa imata zdaj njo tako zelo rada.

(odgovor članu soncicaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.9.2005 10:21:13   
Anonimen
men se pa zdi najbolš vrjanta kako knjigico na to temo pribavit in k bo dovolj velika za to, si jo bomo skup ogledal. knjigic na to temo je pa res 100

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2005 14:38:43   
cmokec
Hvala za odgovore. Bom poročala, kako smo speljali. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.9.2005 22:23:56   
janč
pri nas se je to odvijalo takole:
v prvem razredu je pričel nositi domov knjige o nosečnosti, spolnosti ipd.
prvič sploh nisem vedela kaj naj storim in sem v šoli vprašala učiteljici kako in kaj s tem zadevam, da slučajno kaj narobe ne naredim.
Svetovala je naj mu preberm kjnige, vendar na zaključku brez vprašanj, ker se šele tam lahko kaj zaplete.
Naredila sem kot mi je svetovala,prebrala sva 5 knjgic in zadeva je bila zaključena.
Sedaj pa ko pričakujem otročak, on večinoma vse ve in ko ga je mlajši brat vprašal kako nastane dojenček mi je odgovoril:polej luluja so jajčka in v njem "pupki", ko pa ti pridejo ka mamici v trebušček nastane dojenček
Ta obrazložitev mi je bila tako všeč da vem če me bo še kateri otrok kaj spraševal o tem bom odreagirala na isti način
pa srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2005 10:36:14   
cmokec
Danes sem sama sprovocirala pogovor, ker nisem dočakala, da bi dobila vprašanje, kako pride dojenček s trebuščka.

Skupaj sva gledale oddajo Mein Baby na RTL. Pokazalo je CR z epiduralno in sem bila kar vesela, da ni bilo kričanja in polno krvi za videt. Pa sem ji razložila, da ti zdravniki pomagajo, da pokuka ven iz luknjice, kjer lulaš. pa še lep dojenček je prišel, ničkaj krvav ali bel od tiste varovalne snovi. Malo je zajokal in prav lepo poziral. Takoj me je vprašala, če joka, ker ga je bolelo. Pa sem ji povedala, da je samo pozdravil očita in mamico, ker še ne zna govort. Pa mamica se je smejala in ni bilo duha od kakega joka ali bolečin.

Tako, zaenkrat je šlo, pa še realno sliko je vidla, zakaj mora mamica v porodnišnico.

Še enkrat hvala za nasvete.

(odgovor članu janč)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2005 16:11:05   
Anonimen
Ena knjiga o spolnosti in kako nastanejo otroci je Lukec dobi sestrico. Jaz sem jo prebrala od spredaj in od zadaj... Znala sem jo na pamet. Potem sem jo brala tudi moji sestri... Skratka, še danes jo uporabljam pri pouku.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2005 16:16:33   
Marogica
Cmokec, super si to naredila. Najbolj realno in brez nepotebnih razlaganj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?