|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako ste prišle do svojega domeka?
28.9.2005 12:54:31   
Skorpija
Midva sva prišla do svojega doma na račun dveh tragičnih smrti... Podedovano stanovanje, ki sva ga s pomočjo kreditov uredila, potrebno bo še izplačati drugega dediča...

Kaj čmo, imava pa streho nad glavo.

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 26
28.9.2005 13:20:00   
SANDY
Ja midva sva imela veliko srečo. Nama so njegovi dali 3 sobno stanovanja, sama pa sta šla v dvosobno stanovanje(so imeli dva), jest sem imela miljon prišparanega denarja, tako da sva opremila nekaj za ta denar. Spalnico je Blaž že imel.user posted image
Sedaj k pa rihtava še okna, vrata, kopalnico, je pa tud od denarja k je imel Blaž stanovanjsko varčevanje. Tko da najemnine ni, kreditov ni...pa še učas zagusti! user posted image

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.9.2005 13:42:59   
lory05
Midva sva najprej živela pri mojih starših. Nismo se kregali, bilo je kar v redu, pa vendar..........je lepše bit sam. Stari in mladi niso za skup. Jaz sem od vedno imela fiksno idejo, da hočem imet svojo parcelo. Moj dragi je sicer trdil na začetku, da midva ne bova nikoli uspela zgradit hiše z najinimi plačami, jaz pa sem trdila, da bova, samo hotet je treba.
Zdaj vem,da samo to ni dovolj. Potrebno je ogromno odpovedovanja, nič dragih počitnic itd. Nobeden od naju ni imel možnosti,da bi starši kaj pomagali, niti finančno, niti z delom. Ko sva začela gradit, nisva imela nič prišparano, ker vse kar sva imela prej, sva dala za parcelo in dokumentacijo. Živimo na obali, cene nepremičnin so "za past dol", tako da ni bilo lahko.
Po dolgih mukah sva se lani vselila, v majhno pritlično hiško, seveda vse je narejeno s krediti, vendar smo vsi trije fuuuuuuuuul srečni.
In moram povedat, da tisti občutek, da si na svojem, odtehta vsa odrekanja, vsaj pri nas je tako. Se splača potrpet, lahko pa vsekakor ni, odvisno je samo od tega, kaj ti več pomeni.

(odgovor članu SANDY)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
28.9.2005 14:03:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 29
28.9.2005 14:20:32   
Lenny
Ko sem končala faks in pripravništvo, sem s prihranki in kreditom kupila stanovanje, v katerem trenutno še kraljuje naša družinica. Kasneje sva se z dragim odločila, da njegovo stanovanje prodava, ko bova našla parcelo iz sanj, kjer bo enkrat stala hiška. No, parcela je, stanovanje se prodaja, drugo leto se začne gradnja in potem bodo sanje izpolnjene. Seveda se bova zakreditirala, kaj pa drugega, ampak brez tega kljub varčevanju ne bo šlo, oziroma bi se gradnja preveč zavlekla. Komaj čakam!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
28.9.2005 15:24:15   
Anonimen
Mi stanujemo pri nas doma v hiši. Imamo eno nadstropje( včasih je tam živela mama, a je že umrla).  Počasi sobo za sobo sva ga preuredila, a nama manjka še nova kopalnica, no ta za silo bo še.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
28.9.2005 16:30:49   
k1
če si iz mb, pa pojdi še malo ven?? jaz se vozim vsak dan 30km v mb (no sedaj sem v porodniški) pa ni noben problem, 25 min, pa sem doma (tolko rabijo ženske iz tezna v center mesta). pri nas so začeli ful prodajati zemljo - cena se mi zdi fulll ugodna (600 ali 800m2 nekje 1.2 do 2 mio) ne vem točno, bi bilo treba prav povprašat.

sicer midva gradiva v kungoti, kjer so cene zemljišč kar velike. moj je kupil zemljo, še preden sva bila skupaj, sedaj pa skupaj ustvarjava - večino delava sama, nekaj kredita, nekaj sproti, regres itd. zadeva zaenkrat še vedno laufa. v roku 2 let boma vseljena - kar pomeni konec drugega leta. vse gre, samo zorganizirat se je pravilno treba. pa še bebiko smo dobili, pa drug avto nabavili, tudi na morju smo bili.

aja, pa da ne bo kdo mislil, da imama neke bajne plače. moj je nekje v povprečju, jaz pa pod njim. torej??

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.9.2005 16:33:42   
k1
aja pa še to: v rezervi imama lastno stanovanje, ki mi ga je uspelo kupit v zlatih časih, ko si jih lahko kupil za 40% cene - leta 91. tega bova na koncu prodala in imela za notranjo opremo hiše.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 33
28.9.2005 19:17:14   
Anonimen
Evo nekaj podatkov o cenah nepremičnin na obali:
Hrvatini -parcEla495m2 zazidljiva z delnim pogledom na morje z vsem akr pripada zraven 17.000.000,00 SIT.
Ali pa--adaptirana hiša v dveh etažah 240m2,dve kopalnici,pet sob,dva velika balkona,klet,garaža,pomožni objekt,vrt 200m2,pogled na morje 210.000 eurou.

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
28.9.2005 19:56:31   
*GAL*
jana73:

najprej sva bila v najemu, potem sva kupila (ko smo še živeli v MB) eno stanovanje kr ugodno, ga porihtala in čez 2 leti za dost, dost več prodala in kupila čist novo v novem "nadstandardnem" bloku, tega po 2 leti prodala (hvala bogu, da so šle nepremičnine gor user posted image ) in se preselili v LJ, najprej smo vzeli v Medvodah v najem bajto in se vsak dan 1/2 leta vozili v LJ, nakar smo našli stanovanje, ki je v neposredni bližini LJ (2 km od obvoznice, v bistvu na kmetih) in ga kupili (jasno, da smo morali dat še 1x tolk zraven, razlike med cenami nepremičnin med MB in LJ) - tukaj smo sedaj 3 leta in naslednje leto se bomo selili - kam? nekam tu blizu, iščemo parcelo, ki so v našem firtlu cca. 150€ / m2 user posted image (torej nas bo parcela stala tolk kot bajta, če ne še več user posted image ) in spet hvala bogu, da so šle nepremičnine gor, tako da bi lahko za naše stanovanje dobili cca.30% več kot smo zanj dali user posted image
in vse sva sama zaslužila, nihče nama ni nič pomagal, je pač bilo treba delat (no, to je potrebno še sedaj user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
28.9.2005 20:35:57   
Pi-kica 1
Hm, jaz sem imela srečo, da sem lahko odkupila stanovanje po Jazbinškovem zakonu, moj dragi pa je tudi imel svoje stanovanje. Ko sva zaživela skupaj, sva dala njegovo stanovanje v najem, najemnino pa šparala. Ko sva našla hiško, ki nama je bila všeč, sva njegovo stanovanje prodala, moje pa dala v najem, se malo zakreditirala, si malo sposodila in kar nekaj prišparala, pa sva si hiško kupila. In  zdaj smo tukaj z zelo, zelo srečni.

LP

Pi-kica

(odgovor članu *GAL*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
28.9.2005 22:08:15   
Gina
Sončece, saj v Mariboru so cene veliiiiiiiko nižje, kot v Lj. Dobro leto nazaj je moja tašča kupila v Mb garsoniero v centru mesta za 5mio. Že 3 leta pred tem sem jaz dala 13 mio za dvosobno 30km iz Ljubljane. Za istih 13mio bi takrat dobila točno 33 m2 v Ljubljani. Samo jaz Ljubljane ne maram, sem si najbolj na svetu želela ven iz megle. Jaz sem del denarja podedovala po materini smrti. Čeprav se mi je zdel težko prislužen, saj smo vse moje otroštvo odplačevali pufe zaradi lastniškega stanovanja (vsi ostali so imeli družbena in so jih tudi kasneje na pol zastonj dobili in prodali drago). Nekaj sem imela pa prišparanega.

Hotela sem ti povedat, da v Mb lahko komot dobiš stanovanje za toliko denarja, kot ti ga dajo na puf. Vzameš kredit in komot celo stanovanje za tisti kredit kupiš, česar v Lj. ne bi mogla niti pod točko razno. Pa še vreme imaš lepše kot v Lj. Edino služb je pa tam manj.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
28.9.2005 22:14:41   
Anonimen
Petletno šparanje v NSVS, kar visok obrok (začela s 40.000, končala s 57.000), katerega je pomagal plačevati oče, ker sem imela še najemnino, pa recimo tudi, da je imel malo moralne obveze za to, ker je mojemu bratu napisal trisobno stanovanje v LJ, zdaj pa še ubijalski kredit 100.000 na mesec za 15 let, pa imava z možem garsonjero v Dragomlju. K sreči mi je brat toliko priskočil na pomoč, da ima na svojem stanovanju hipoteko, da sem lahko sploh dobila kredit, zdaj pa je še vedno ne morem prenesti na svoje stanovanje. Tisti, ki ste včeraj gledali Tarčo, veste zakaj. Ker nam država ne omogoči uradnega vpisa lastništva. Kriza!

Neposredna povezava do sporočila: 38
29.9.2005 8:31:24   
pupika
No midva sva imela kar veliko srečo. Parcelo sva dobila od staršev mojega moža. Njegovi starši so nama plačali vso dokumentacijo in vse kar je bilo potrebno za elektriko. Midva pa sva letos začela z gradnjo, sedaj imava zazidano klet in čakamo na zidarje, da nam začnejo dalje zidati, enkrat nasednji teden. Seveda bomo tudi sami zraven in pomagali.
Nama je to uspelo s pomočjo njegovih staršev, jaz sem vzela gotovinski kredit in nekaj imava še prišparanega. Ko nama bo pa zmanjkalo denarja, si bo pa še moj vzel kredit in mislim, da bova imela dovolj, da se vselila v najino sanjsko hišo. Midva se praktično skoraj nič nisva odrekala, z izjemo letos, ker nisva šla na morje, drugače pa si skoraj vsak vikend privoščiva in greva s prijatelji na pijačo. Oba pa imava povprečne plače.

Saj na vsake tolko časa se malo zamislila in vidiva da se bova počasi morala tud tistim pijačkam začet odrekat. Zaenkrat pa upava da se bova v roku 2 let vselila v najino hiško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
29.9.2005 9:51:18   
biba77
Ce sta iz Mb in isceta parcelo, potem iscita v smeri proti Kungoti (ali se malo naprej), Sentilju (mogoce v Kanizi) ali Lenartu (no, pred Lenartom).
Midva sva lani dobila KRASNO parcelo po dobrih 13 €/m2, medtem, ko so bile cene parcel v smeri Sl. Bistrice med 30 in 40 €/m2...
Res je razlika!!! user posted image
Razdalja do centra pa prakticno enaka...

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
29.9.2005 12:39:03   
Nataša R.
Midva imava srečo ko prebirava vse to. Njegovi starši so umrli ko je on imel 25 let. Ima še sestro ki je bila že poročena in ima kmetijo tako da je vse pustila njemu in tako danes naša družina živi v hiši. Imamo mace vrta tako da imamo vse kar potrebujemo. In zato sva zelo hvaležna. Samo da bi bili njegovi starši še živi bi bilo še boljše.

Neposredna povezava do sporočila: 41
29.9.2005 21:09:18   
* Mateja *
No, mi trije smo pa bolj na easy prišli do stanovanja. Kupili so nam ga moji starši in stari starši. Situacija je taka, da sem jaz še študent, možek je pa na frišno zalaufal s.p. , tako, da nismo še multi milijonarji. Počasi pa bomo šli v adaptacijo, da gremo na svoje, sedaj smo kar pri meni doma. Imamo samo sobo, sam se krasno razumemo. Sama si še en lep čas nebi mogla privoščit stanovanja, kaj šele hiše,....

Neposredna povezava do sporočila: 42
29.9.2005 21:41:27   
Primoza
Kupili.

Neposredna povezava do sporočila: 43
29.9.2005 22:19:50   
KIRA
Pri nama je bla situacija sledeča: ko sva prišla skup sva spala enkrat pri enem, enkrat ri drugem, ampak to ni nič. pa sem jaz začela mojga spraševat, če bi si stanovanje vzela - je eno obnovljeno blo čist poceni takrat, pa še v pritličju, pa še 3-sobno - ampak moj ni hotu. je reku d av blok ali  večstanovanjsko hišo ne gre.
sem se pol odselila k njemu, sva životarila takorekoč v mansardki, ki je skupaj z wc-jem in precej stopnišča imela med 30-35 m2, kjer sva še sedaj zaenkrat - pri njegovih starših pod streho. zasebnosti nič, poleti vroče ko v peklu, pozimi mrzlo, kopalnica skupna, velika glih toliko, da se lahko obrneš, nič banje...  eh, kaj bom naštevala..
no in ker so moji doma delali silo, naj prideva domov itd... sva se pač strinjala pod 1 pogojem - da ne bova imela samo svoje sobe, ampak si bova uredila stanovanje. in ker je umrl dedek l. 2000, sva se poročila še isto leto - njegova želja je bila, da bo tista stara hiša nekoč moja - podedovana - bajte seveda noben ni več vzdrževal in je začelo vse še bolj propadat in plesnit, kot pa takrat, ko je bil dedek še živ in je še lahko kaj nardil.
v glavnem, z babico smo se zmenili, da ona nardi prepis name, jaz pa del svojemu možu, da je pol lahk ovzel kredit za obnovo. sicer še nisva vedela, v kako slabem stanju je hiša,ampak se sigurno ne bi spuščala v to, če bi to vedela, bi raj kupla kako stanovanje, oz. ga vsaj vzela v najem...
in to smo naredli lani na pomlad, do jeseni sva nameravala bit noter, ampak ker je zgradba res bila v nevzdržnem stanju, popravila in sanacija še potekajo. da ne govorim o dodatnih stroških in izdatkih, ki jih sploh ni bilo v planu: recimo sva obnovila kompletni vodovod, kanalizacijo, centralno ogrevanje (radiatorji...), elektriko - napeljave (ponekod so bili še v zidih kabli zavitiv časopis!), kompletne opaže sva potrgala dol, ker je bilo ČISTO VSE  plesnivo od stropa do tal, obnovila sva tla (beri: temelji so nad zemljo, sva jih zasipala, naredila plošči, izolacijo znotraj, tlak..), popolnova obnovila kopalnico in kuhinjo z vsemi inštalacijami, stene, komplet vse strope, vključno z izolacijo...

v glavnem - med temelji in streho je komplet vse sanirano, dela se sedaj nahajajo v zaključni fazi ( večina prostorov je več ali manj gotovih, polagamo laminat, barvamo stene.. vzpostavit je treba samo še gretje in priključit vodo), edino kar je še večjega je predelava oz. premik stopnišča na drugo mesto, ker ni prehoda iz hiše v kurilnico in bova tud to naredila. dela pa mož vse sam z pomočjo mojega tasta, ki p amorem povedat je res "mojster" za vse, pa nima v bistvu nič posebnih izkušenj na tem področju.
s tem hočem povedat, da sva ogromno prišparala na elavcih, ki jih v bistvu ni, trpi pa družinsko življenje, prosti čas, pa včasih tud se kaj kreše zaradi česarkoli že... poleg tega pa sva vse, kar se je le dalo, kupila ali na razprodajah, akcijah ali s kakimi posebnimi popusti - nisva vsega naenkrat, ampak sva lepo povrsti sproti koristila kje se je kaj dalo in sva več kot 70% materiala dobila na tak način, sva ogromno prihranila. le pri oknih ne - te smo menjali najprej, da ne vleče, so bila pa tudi največji izdatek.

torej: na bajti se dela, popravlja, sanira, gradi, prezidava, predelava...upam, da bo kmalu gotova, ker bi se rada selila čimprej - da se ne bomo tu stiskali 4. tam bova imela neprimerno več prostora, bodo pa na naju prišli tudi nekateri stalni stroški, ki jih tukaj recimo nisva imela, ampak bova že zmogla. še večji čudež je, da to zmoreva nardit z 1 plačo, ker sem jaz od maja 2003 brezposelna.  se pač malo nabirajo položnice in jih plačujeva z zamikom, kredita sva pokrila že 1 leto, ostane jih še nekaj, počasi gre, sprotni izdatki za material nama jpožrejo vsak tolar, tako da sem prisiljena šparat na vseh koncih in krajih, ampak gre. glavno da bomo na svojem in na toplem. vse se da potrpet, sploh če imaš cilj že tako blizu pred očmi..... dolga zgodba, ampak upam, da bo imela srečen konec (vsaj zaenkrat, ker naju drugo leto čaka še izolacija temeljev, izolacija strehe oz. podstrešja, pa del strehe bo treba na novo pokrit, ker zamaka in je trenutna rešitev le začasna in ne dolgoročna)...

LP

Neposredna povezava do sporočila: 44
29.9.2005 22:21:55   
jaz99
JA TKO JE IN ČE DALJE BO SLABŠ

Bodi nasmejan, saj prav lep je ta dan

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 45
29.9.2005 23:26:43   
Anonimen
user posted image  Ti pa nisi glih optimist.

(odgovor članu jaz99)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: no, pa nama je le uspelo!
16.1.2006 21:52:56   
soncece24
Sem šla za nazaj gledat, kak sem bla obupana, pa se mi zdi, da moram malo poročat, kak se je vse skupaj razvilo,  pred 14-imi dnevi sva namreč DOBILA stanovanje. Dobila pravim, ker sva ga res, vse je bilo skoraj kot na lotu, ne morem rečt drugače.

No, pa da povem zgodbo:

Moj ata ima hišo (mama in ata sta ločena), v kateri je v mansardi  delal stanovanje mojemu bratu, ki je 3 leta starejši od mene. Stanovanje je bilo na 3/4 gotovo (manjkajo še malenkosti in pohištvo). No, in pred 14 dnevi se z bratom pogovarjava kdaj bo šel tja in kaj je treba še narediti, pa mi on pravi, da saj v bistvu bi lahko midva z user posted image šla tja, ker on itak je sam, pa še zdaj ne bi šel, pa bo počakal na mamino stanovanje (mama bo šla enkrat v babičino stanovanje). Mene je skoraj kap. No, in potem smo se zmenli vsi vpleteni med sabo, vsi so bili mnenja, da je to najboljša rešitev in tako sva midva kr z nule prišla do svojega stanovanja!
Sedaj sva že kupila kr nekaj opreme, malo so prispevali doma, malo sva mela našparano, nekaj malega kredit in predvidoma bova čez 2 meseca vseljena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image v najinih 180! kvadratov. Čisti luksuz, še zdaj ne morem verjet in večno bom hvaležna mojemu bratecu, ki se je temu v moje dobro odpovedal (očitno bi že rad bil stric počasi user posted image user posted image user posted image )

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?