nogometas
|
Aja, moj porod... travmatična iskušnja. S kolegicami smo šle na dooolg sprehod in mi je med hojo ful otrdeval trebuh... zato smo se veliko ustavljale, počivale, itd.. Ni pomagalo. Naslednji dan me je začel boleti križ in me ni nehal. Čez tri dni sem pa po spolnih odnosih dobila popadke... Bila 5 dni v bolnici, kjer so mi jih uspeli ustaviti in me odpustili domov,ker se ni nič dogajalo. Bila še dva dni doma, nato pa mi je v soboto 27.8. začela odtekati voda. Okrog 18ih so me sprejeli nazajv porodnišnico, preko noči mi je odteklo še kar nekaj vode, v nedeljo pa nič. Ker je bila nedelja,me niso nič pregledovali (niti ctgja mi niso delali !!!), mene pa je vedno bolj bolel križ in spodaj v preponah (beri lažji popadki, ki jih nisem dobro zaznavala). Ko so zjutraj s polurno zamudo prišle merit temperaturo, sem jaz imela že 38,3 vročine. Potem pa panika. Hitro ctg - tamala je imela že 200 utripa!!! Dol v porodno. Vsake kvatre en popadek, voda pa že zelena! Ni blo za čakat. TAkoj na CR in ob 7.37 je bila mala že zunaj, v zelo slabem stanju - tahikardna (previsok utrip) in okužena s streptokokom. Katerim, niso imeli pojma, ker sploh niso vedeli, da mi je Cerar ob prihodu naredil bris na bakterije. O izvidu ne duha ne sluha (našel se je dva dni po porodu, ko bi lahko bilo že prepozno). Zato so dajali tamali poskusno 3 antibiotike, ki naj bi preprečili okužbo (loterija!!!) in imela je srečo, da jo eden izmed teh tudi je preprečil... In potem so popravljali, kar so prej zasrali...in hvalabogu zelo uspešno tudi popravili. Jaz sem potem okrevala tri dni na intenzivi (vsa čast sestram tam, res so carice!) in nato še en teden na oddelku - tudi za zdržat. Edina stvar, ki ni prijetna je, da si v sobi še z dvema puncama in dvema dojenčkoma.... ti maš pa svojga spodaj....pa še ves bogi od CR morš 3X NA DAN letat dol dajat mlek, pa k svoji bebici, ki je tudi še vsa boga, itd... PREŽIVELI SMO. TO JE VAŽNO, čeprav se bom še dolgo spominjala vsega skupaj. LP
|