|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PORODNA IZKUŠNJA
26.9.2005 19:57:23   
nogometas
Aja, moj porod... travmatična iskušnja. S kolegicami smo šle na dooolg sprehod in mi je med hojo ful otrdeval trebuh... zato smo se veliko ustavljale, počivale, itd.. Ni pomagalo. Naslednji dan me je začel boleti križ in me ni nehal. Čez tri dni sem pa po spolnih odnosih dobila popadke... Bila 5 dni v bolnici, kjer so mi jih uspeli ustaviti in me odpustili domov,ker se ni nič dogajalo. Bila še dva dni doma, nato pa mi je v soboto 27.8. začela odtekati voda.

Okrog 18ih so me sprejeli nazajv porodnišnico, preko noči mi je odteklo še kar nekaj vode, v nedeljo pa nič. Ker je bila nedelja,me niso nič pregledovali (niti ctgja mi niso delali !!!), mene pa je vedno bolj bolel križ in spodaj v preponah (beri lažji popadki, ki jih nisem dobro zaznavala).

Ko so zjutraj s polurno zamudo prišle merit temperaturo, sem jaz imela že 38,3 vročine. Potem pa panika. Hitro ctg - tamala je imela že 200 utripa!!! Dol v porodno. Vsake kvatre en popadek, voda pa že zelena! Ni blo za čakat. TAkoj na CR in ob 7.37 je bila mala že zunaj, v zelo slabem stanju - tahikardna (previsok utrip) in okužena s streptokokom. Katerim, niso imeli pojma, ker sploh niso vedeli, da mi je Cerar ob prihodu naredil bris na bakterije. O izvidu ne duha ne sluha (našel se je dva dni po porodu, ko bi lahko bilo že prepozno). Zato so dajali tamali poskusno 3 antibiotike, ki naj bi preprečili okužbo (loterija!!!) in imela je srečo, da jo eden izmed teh tudi je preprečil... In potem so popravljali, kar so prej zasrali...in hvalabogu zelo uspešno tudi popravili.

Jaz sem potem okrevala tri dni na intenzivi (vsa čast sestram tam, res so carice!) in nato še en teden na oddelku - tudi za zdržat. Edina stvar, ki ni prijetna je, da si v sobi še z dvema puncama in dvema dojenčkoma.... ti maš pa svojga spodaj....pa še ves bogi od CR morš 3X NA DAN letat dol dajat mlek, pa k svoji bebici, ki je tudi še vsa boga, itd...

PREŽIVELI SMO. TO JE VAŽNO, čeprav se bom še dolgo spominjala vsega skupaj.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PORODNA IZKUŠNJA
26.9.2005 20:08:54   
Marogica
Kaj naj rečem....Važno, da se je vse dobro izteklo in čestitke, pa dosti cartanja, pa čimmanj nočnega vstajanjauser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nogometas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2005 20:24:09   
ameli
Tudi jaz sem veliko mislila na vaju. Tvoja punčka je bila vsa drobcena, ampak se je takoj videlo, da je prava  borkauser posted image user posted image user posted image . Želim vam obilo družinske sreče in vse naj za malo pupiko.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2005 20:45:04   
cmokec
Čestitke in res lepo, da se je vse srečno končalo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

So pa dolgo čakali, ko ti je že v soboto voda odtekala? user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2005 20:52:28   
Anonimen
Pa kam gre tole naše zdravstvo? Grozljivo. Hvala bogu, da sta se obe izvlekli. Čestitke še enkrat in res v življenju še naprej veliko sreče in zdravja.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2005 21:30:08   
Anonimen
Čestitke!!!!!! Hvala bogu, da se je vse dobro končalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2005 22:03:14   
soncece24
Čestitke!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sta imeli pa res srečo, so vaju angelčki čuvali (prekleti dohtarji nesposobni)

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2005 23:42:13   
Aleksandrin
Berem, da so te malo zasrali... upam, da ti ni bilo preveč hudo.
V glavnem, da je vse OK, verjamem, da boš še dolgo imela grenak priokus.
Vse dobro, lepo, rožnato,... pa čestitke za pogum, obema.
LP

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2005 6:44:32   
CIPRESA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2005 19:13:06   
lina24
Pa dej no. Joj, sm čist razočarana nad slovensko dohtarsko sceno. Da o sestrah niti ne govorim. Se mi zdi, da bi morali vsi kakšne psiho in teste sposobnosti nardit. Pa tud komunikacijo s pacienti mal izboljšat.
Kokrkol, draga mami, hvala bogu da sta zdej o.k.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2005 19:21:28   
smeško
Najprej ti čestitamuser posted image user posted image user posted image .Hvala bogu, da se je vse dobro končalo in da je sedaj vse v redu.user posted image user posted image Želim vam veliko cartanja.

(odgovor članu lina24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.9.2005 14:19:08   
MarijaPo
Katera porodnisnica je bila to?

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2005 21:50:40   
Pupica
Uf...bridka porodna izkušnjauser posted image
Upam, da vam bo odslej naprej šlo vse kot po maslu. Veliko cartanja!!!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
29.9.2005 11:08:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?