ronja
|
Sem pisala objavo na blog, pa sem se spomnila, da bi tu dobila več odgovorov, zato vprašam še tu: Vzgojiteljice, učiteljice, kaj si želite ob koncu leta? Zares želite? Ne politično korektno: jaz si želim samo, da so otroci zadovoljni, da se imamo lepo, da se s starši razumemo itd... Ja, seveda je to najpomembnejše, vendar na drugi strani imamo starše, ki so prepričani, da si želite toplice ali bone za trgovino, da si boste lahko zbrale kaj po svoji izbiri in tiste, ki mislijo, da je to neosebno, pa še tretje, ki mislijo, da so kupljena darila nekak neetična - torej: ali si želite na koncu tudi materialno darilo in kakšno (ali vsaj približna vrednost)... Bi bile vesele bona za spa za 25, 50, 80€, ali bi vas to spravilo v zadrego? So vam všeč boni , ker si lahko izbereš, kar si želiš ali vam je to neosebno in se nikoli ne spomnite, da je to pa nekaj, kar so vam dali vaši mali... Imate poln kufer nerodno izdelanih otroških praholovcev ali so to še stvari, ki vam spravijo solze v oči, ker se je vaš varovanček tako zelo potrudil? Da ne bo pomote: razumem obe strani, ker se sama znajdem na eni in drugi večkrat doma;). Zato se pri obdarovanjih trudim najt način, kako bi te stvari bile vseeno uporabne in včasih uspe:). Ne rečem pa, da je to najboljši način, ker ste vzgojiteljice zelo različne. So vam doma narejene stvari všeč ali bi vseeno rajši kaj kupljenega, ker je dostikrat lepše? Vam je najbolj všeč kombinacija ali se vam zdi, da otroci potem stvar samo uničijo , da je ne morete nikamor nosit? (Vem, da ne smete tako rečt, da otroci uničijo izdelek;), ampak saj veste, kaj mislim: da potem te torbice/majice ne boste nikamor nosile in bo šalčka stala nekje čisto zadaj v kredenci;). Dobite rajši več malih daril od svojih malih ali eno veliko od cele skupine? Si res želite šopek rož in čokolado vsako leto? Ok, za čokolado si lahko predstavljam:D. Bi katera rajši lončnico kot rezano cvetje? (stane približno isto lončnica ali šopek, sem delala v cvetličarni;) Z besedo na dan, sem prepričana, da nisem edina, ki jo to zanima... Starši ne želimo spravljat kogarkoli v zadrego, vem pa, da se to včasih zgodi, ker niste vse enake - nekatere si želijo čim večja darila, drugim je čez 20€ preveč... Kje ste vi? Da dobimo starši malo občutek, koliko bi vam bilo še ok, kaj bi bila zaželena vrednost? Prosim, bodite čim bolj jasne: - "želim si: rože/čokolado/knjigo/bone/kavo/nekaj tretjega, kar si pač želite... v skupni vrednosti od x do y €." Med starši namreč zaradi teh obdarovanj nastajajo prave male vojne in meni se zdi škoda, ker te stvari naj bi skupino povezovale, ne pa razdvajale... Zato lepo prosim, pomagajte, da bomo vedeli, ok?
< Sporočilo je popravil ronja -- 15.6.2016 11:15:27 >