|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tuberkuloza
21.9.2005 21:17:07   
CIPRESA
No danes smo imeli mi prvo posvetovalnico za našega Žiga in najbolj me je zmotil stavek da se sedaj več ne cepi avtomatsko za tuberkulozo kot so to delali prej ampak moraš to sedaj sam izrazit željo ali pa plačat. Avtomatsko cepijo samo tiste ki imajo v družini to bolezen prisotno ali pa so nekje doli iz kosova ali podobno kjer je ta bolezen še prisotna.

Sedaj me pa zanima ali ste ve dale kljub temu otroka cepit???
Mene sedaj malo skrbi ker kaj pa če se ta bolezen zopet pojavi v sloveniji in moj otrok zaradi mene ne bo odporen nanjo in slučajno zboli??? KAJ STE VE NAREDILE???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   tuberkuloza
21.9.2005 22:00:58   
taška30
Jaz je nisem, ne vem, pač zaupam dohtarjem. Neko podlago že morajo imeti za tako odločitev, ne verjamem da gre le za šparanje.
Drugače pa obstajajo tudi zdravila za tuberkulozo.
Lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   tuberkuloza
21.9.2005 22:18:03   
miševi
Pravijo, da naj bi cepivo itak zaščitilo otroka le v prvem letu starosti, takrat, ko je najbolj občutljiv. Po tem jo pa tudi mi, ki smo bili cepljeni, lahko fašemo. Ne vem sicer točno, zakaj so se odločili, da ne bodo več cepili, vem pa, da je v Sloveniji tuberkuloza še vedno prisotna. Lahko, da je v upadu, prisotna je pa še. Na žalost. Jaz bi svojega dala cepit, pa me ni nihče vprašal, jaz sem pa pozabila rečt.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   tuberkuloza
21.9.2005 22:20:01   
PBJ
Jaz sem bila tudi malce začudena glede tega. Potem sem pa še morala tam podpisati, da nihče v družini ni imel tuberkuloze...kaj pa če jo vseeno stakne. Potem si ne bi oprostila

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   tuberkuloza
22.9.2005 7:06:11   
CIPRESA
Ma pojma nimam kaj naj naredim, nihče ti to bolj točno ne obrazloži. Tudi jaz si nebi oprostila PBJ če bi jo staknil.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   tuberkuloza
22.9.2005 10:14:42   
malika
Našega prvega so še avtomatsko cepili(lani januarja), zdaj Tomija ne več, pa se ne obremenjujem s tem

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   tuberkuloza
22.9.2005 10:23:48   
Anonimen
Lucasa so cepili, ker ati ni iz teh krajev. Malemu se itak vidi po polti, da je tako, pa tudi sama sem v porodnišnici izrecno povdarila, prav zaradi cepljenja.
Poznam pa eno punco, katere mož je tudi od daleč, pa sama ni nič povedala v porodnišnici, in male niso cepili.
Cipresa, jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala, verjetno zdravniki vedo, kaj delajo. Če pa te res tako zelo skrbi, pa otročka daj cepit, saj samoplačniško gotovo lahko to zahtevaš, ali ne?

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   tuberkuloza
22.9.2005 10:39:38   
sky
Tudi sama sem podpisala, da se strinjam z "necepljenjem". Zdravnica me je namreč vprašala, če nameravamo z otrokom potovati v roku 1 leta v bolj izpostavljena območja, kar pa ni naš namen, tako da.... .

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   tuberkuloza
22.9.2005 13:08:51   
Vrtnica1
Mene pa sploh nikjer noben ni niti vprašal niti obvestil, da ne cepijo več proti tuberkolozi in tako pač naš Žiga tudi ni cepljen . Hm, upam, da ti dohtarji vejo, zakaj so se tako oldočili.
lp, Vrtnica

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tuberkuloza
24.9.2005 13:25:05   
LARIKA
meni je moja mami,ki je bila babica v lj porodnišnici,rekla da je to totalno blesavo ker jih ne cepijo več, in je moji svakinji rekla da naj reče da otroka cepijo. MAtr nikoli ne veš kje se kaj lahko zgodi

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2005 14:56:33   
tinatona
Haj!

Jaz sem pa rekla da hočem da mojega cepijo - pa ga niso... user posted image

LP Tina

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.9.2005 21:22:22   
lili79
Jaz sem svojega dala cepit, ker nikoli ne veš. Sedaj je to cepljenje samoplačniško, mislim da 3.500 SIT.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.9.2005 11:11:43   
pravljica
a podpisat moreš da se strinjaš z "necepljenjem"?! jaz ne bom nič podpisala, ker se ne strinjam in kaj imajo oni od tega da podpišeš?...naj ga pa cepijo

yeah, thats me ;)

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2005 13:25:50   
ma-ja
Jaz nisem imela možnosti, da jih ne bi cepili. Tjaši se je pa potem še par mesecev grozno gnojila rokica. Kar predstavljajte si kako stiskajo tisto malo rokico (ker so morali očistiti), mala je bila pa že kar plava od bolečin. Tako, da se mi zdi kar prav da tega cepiva več ne uporabljajo. Bolezni pri nas ni več, zato tudi ni možnosti da bi jo kar tako dobili. Tjaši se pa pozna grozna brazgotina, ki ji bo ostala celo življenje.
Drugače pa je moj svak imel tuberkolozo, pa je bil cepljen. Sicer se je zelo dolgo zdravil, ampak nima več nobenih posledic.

(1.3.2006)ITM 23,9, Teža 65,3 kg.
(8.3.2006)ITM 23,2; teža 63,5 kg.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.9.2005 16:30:19   
mml
BCG (cepljenje proti TBC) ne sodi več v obvezni program cepljenja od 01. 01. 2005. Tako so se odločili glede na nizko incidenco TBC v Sloveniji. Kot je bilo že zapisano ščiti to cepljenje samo kratek čas, pa še tu je zaščita bolj slaba. V področjih kjer je veliko TBC, slabe zdravstvene razmere in zato tudi veliko nezdravljenih ali samo delno zdravljenih ljudi s TBC je predvsem pri dojenčkih zelo povečano tveganje za nastanek tuberkuloznega meningitisa in okužb kosti. Do tega pa v državah z normalno razvitim zdravstvenim sistemom praviloma ne prihaja. Poleg tega, da je stopnja zaščite slaba, je po cepljenju tudi veliko stranskih učinkov, zato sedaj cepijo samo novorojenčke, ki prihajajo iz določnih socialno-ekonomskih skupin in novorojenčke, katerih starši prihajajo iz področij, kjer je bistveno več TBC. Sicer pa je večina evropskih držav ukinila cepljenje že pred več kot 10 let in ni nobenih zapletov...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2005 16:08:27   
Nika27
Mene je v porodnišnici vprašala zdravnica, če bi Luketa cepla. Sem rekla, da ja. In sem grozno vesela, kajti nekaj dni nazaj je moral njegov dedek na Golnik, ker je zbolel za tuberkolozo. Res je, da je te bolezni malo, da zboli le 10% ljudi, ki pridejo v stik z virusom, res pa je tudi, da je ta bolezen,če ni zdravljena pravočasno, še vedno smrtna. Tudi Nataša Tič Ralijan jo je imela, precej hudo. Ne vem, meni ni žal, da smo Lukca cepli. 

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.9.2005 13:10:00   
Pia73
ABSOLTNO, DA SEM ZA CEPLJENJE!

Naš user posted image  je bil cepljen v sredo, plačala sem 4.000 SIT. Pa bi plačala 40.000 SIT, če bi bilo potrebno! So mi 3 pediatrinje zagotovile, da bi dale cepiti lastne otroke. Če to ni razlog za cepljenje kaj pa potem je??? Zanašat se, da vedo kaj je dobro ukinit kot obvezno je lari fari,....... Itak to odločajo ljudje, ki nimajo dojenčkov ali pa so njihove koristi večje od tega, da sami plačajo 4.000 SIT... pediatrov pa nihče ni nič vprašal,...
Da se pa otroku zagnoji na mestu vboda pa je samo pokazatelj, da je bilo cepljenje uspešno!

Vsak pa se odloči po svoji vesti. Moja vest je pa čista,....

(odgovor članu Nika27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.5.2009 0:02:50   
Mojčič
Pozdravljeni!

Ali slučajno kdo ve, koliko časa naj bi trajala inkubacijska doba za tuberkulozo? Sem v petem mesecu nosečnosti in sem bila pred tremi tedni v stiku z okuženo osebo. Za odgovor se vnaprej zahvaljujem. Amelie

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.5.2009 9:08:36   
Felicita
inkubacijska doba lahko traja od enega tedna do več let. jest ti svetujem da poveš G ali splošnemu zdravniku, da si bila izpostavljena pa te bosta verjetno poslala na test.
p.s.: 90% ljudi nikoli ne dobi simptomov, majo samo latentno okužbo.

< Sporočilo je popravil Felicita -- 17.5.2009 9:13:22 >

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Mojčič)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.5.2009 14:54:58   
mateyka
Sedaj me pa zanima ali ste ve dale kljub temu otroka cepit???

ja.

na švedskem je to del programa "rizičnih" držav in tam slovenija spada opd rizične. mi pa smo povedali, da bo potovala. je pa bilo zastonj.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 17.5.2009 14:57:26 >

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.5.2009 23:14:59   
yania
Od mojega moža stara mama, naj bi imela tuberkulozo pred dvema letoma. Moja Naja je bila takrat stara 3 leta. In ker smo bili vsi v stiku  z njo, čeprav le enkrat na pol leta, smo šli na tesiranje...in potem reče na pediatriji da moramo tamali dajati ena zdravila preventivno, čeprav je negativno...ma kar nekaj...baje pa so ta zdravila škodila jetrom, pa fuuuul str.učinkov...je prav poudarila, da če postane rumena okrog oči, ali pa lulanje temno...ma pa še kup enih stvari, da moramo takoj prekiniti....
No mi2 z mojim sva se odločila, da ne bomo dajali...in ji ni nič...HB....po pol leta so jo testirali in je bilo še vedno negativno.....

Pa še to: tablete so bile konjske velikosti...še sama bi jo težko dol spravila, kako naj jo 3letnik???? ko bi vsaj kak sirup dali....ma so res smešni....

No in nenazadnje ugotovijo, da je tudi babica ni imela.....kr nekaj....pa cela žlahta je mogla jit teste delat....user posted image

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?