ronja
|
Suhost je danes hecno pojmovana - v teoriji je vse jasno, v praksi pa niti ne... Dejstvo je, da niti predebelo niti presuho večini ljudi ni privlačno, za kar je poskrbela sama narava. Moda je pa drugo in z naravo nima dosti veze... Mogoče bi z ženo lahko sklenila kak kompromis - če ji poveš, da ti je bila strašno všeč njena rit in obline in da jih malo pogrešaš... Saj na spodnji meji se vsaka kila pozna in mogoče če bi ona prišla na 60 kg, bi se še vedno dobro počutila, tebi bi bila pa spet všeč... In ženske smo rade všeč svojim moškim, tako da tvoje mnenje gotovo šteje (sploh ker spita skup;). Drugo vprašanje je ali ona hoče še naprej hujšat in ali ima kakšno motnjo hranjenja. Diete so lahko samo sredstvo za izražanje stiske... Pogovorita se najprej o vsem ostalem, mogoče boš ugotovil, kaj jo teži in ji lahko pomagal in bo šla teža sama v normalo potem. To bi bilo najboljše. Sama sem tudi med suhimi in če me pokosi kaka bolezen ali pride kak hujši stres, padem pod težo, ki je zame še ok (dejansko se tudi pri meni sklada z minimumom BMI - pod 53 kg zgledam grozno za svoje (in tuje) pojme), enostavno imam upadla lica, nič riti in jošk, vse hlače in krila mi dol padajo, vse visi na meni in si nisem všeč (tudi lubiju sem bolj všeč z več kilami), tako da to meni nikoli ni ciljna teža. Na žalost se tvoja žena počuti boljše v tej formi. Mogoče bi vseeno lahko našla eno srednjo pot - če ji poveš, da gre samo za kako kilo več... Dostikrat hujšamo zaradi stresa oz. zato, ker nekaj ni ok, nekateri nenamerno, nekateri pa namerno. Vprašaj jo, kako se počuti, ne takoj glede postave, ampak na splošno. Če sta do zdaj še vse premagala in se trudita, se imata še vedno rada, ni vrag, da ne bi še tega. MOgoče ji manjka samo malo samozavesti (to smo punce pogosto malo trapaste;) - in jo išče tako. Lahko pa je to edini del življenja, ki ga lahko 100% kontrolira. Vzvodov za nezdravo hujšanje je veliko. Ti ji daj predvsem vedet, da jo imaš rad in poizkusi ugotovit, če se sicer počuti dobro (ko se bosta pogovarjala, ji lahko tudi poveš, da te je zaskrbelo zanjo, ker jo imaš rad). Če bo še naprej hujšala, pa se posvetuj z njenim zdravnikom, kaj lahko narediš, ker potem zadeva meji na kako anoreksijo... Je pa res, da brez njene želje ne bo šlo. Vendar si pomemben dejavnik v njenem življenju in jo lahko marsikaj prepričaš;). Vso srečo!