Gina
|
Najprej bravo, nejcko! Potem pa takole, seveda ni prepozno za vzgojo. Vsako vedenje je posledica nekega drugega vedenja in če spodbujamo negativno vedenje, potem se le to utrjuje, cementira. In ta dva starša, pa četudi sta dobra po duši, sta zelo nerazgledana in neosveščena, pa posledično otroka nimata dovolj rada, da bi mu pokazala pravo pot na pravi način. V bistvu jima je tako pomembno, da sta z njim prijatleja, da ju ima kao rad, da vse počepneta. Ni jima pomembno, da otrok odraste v odgovornega človeka, ampak jima je pomemben lasten ego, da čutita zadovoljsvtvo ob "njegovi ljubezni" do njiju, ki pa itak izgine, čim bi on, otrok moral kaj človešega, normalnega naredit. V bistvu ju ravno zaradi tega, ker z njim ne znata delat, ker mu ne postavita mej, ker ga nista naučila odgovornosti, posledično ne spoštuje. Torej pri polni zavesti trdim,. da sta neodgovorna in da ga ne marata in celo, da ju je na smrt strah mu postavit meje. Če bi pa hotela, bi pa še danes lahko nekaj takega naredila. Tudi mati sama. Če bi meni naredil račun za 10.000, bi njegov mobi tisti hip razbit ležal na tleh, če bi vzel moj telefon in na njem zapravljal, bi mi dal nekaj v dvojni vrednosti računa, najprej nekaj njemu zelo pomembnega. Če bi tulil name, bi izgubil vse pravice in ugodnosti, ki jih ima. In ne mi govorit, da mama ne more nič naredit, saj ga živi, vzdržuje, od nje je odvisen. Brez nje sploh živeti ne more. Samo ne upa si (ne mama, niti oče), ne mara ne sebe, ne njega. Žal mi je, ampak tako je.
|