ronja
|
naša ne je NOBENE surove, vse pa v juhi. eni pa bolj surovo - treba sprobat, ni druge. Mi imamo pa ful radi surovo zelenjavo in je včasih to že kar moteče - se namenim naredit neko hrano, umijem recimo paprike in korenček in preden končam, mi že splejejo 3/4 iz krožnika in če nimam res velike zaloge, se lahko poslovim od svojega "recepta", ki sem ga mela v glavi:D. Lubi se še zdaj ni navadil, da je treba umit/ostrgat 3x toliko korenja/paprike/..., kot ga rabiš za recept. Ker toliko ga bojo požrli surovega. Sva pa midva vedno vse jedla, že kot otroka - ni nama bilo vse všeč, vendar sva vse jedla - pri nas ni bilo ravno izbire, ker smo morali probat in drugega pač ni bilo. Pa saj ni neumen, ne vem zakaj bi en snezak pripravil otroka k hrani. To je samo fora, da poskusi! Ker nekateri nočejo probat, ker jim ni všeč videz (recimo, ker je zeleno), ne ker bi jih motil okus, ki ga sploh še ne poznajo. Kar se solate tiče: poskusite s solato brez kisa in olja. Večino otrok moti kis, ne sam oksu solate, ki je precej prazen... Hope, meni se to, da ima otrok za malico sadje ali zelenjavo, ne zdi nobena prisila. Saj imamo tudi mi tako. Zakaj bi bili pa oni kaj drugače? Pri nas vsi vse poskusimo, res pa se za to ni treba nič kregat. Edinkrat, ko sem imela probleme, je bilo, ko smo bili s prijatelji, katerih punci ne jesta nobene zelenjave in je mali začel protestirat, da on tudi ne bo. Še ko so šli, sem ga morala kar nekaj časa prepričevat, da je spet lepo vse poskusil - čim je poskusil, mu je bilo itak všeč in potem hotel še... Tako da vem, da bi se tudi moje dalo komot naredit izbirčne (razen prve, ona je res nenavaden in totalno nepodkupljiv otrok), če bi bili recimo ves čas pri babicah, ki bi jim turile sirove štručke namesto zelenjavne juhe, itd... Ker valjda bo lačen otrok to prej pojedel in ko bo sit, ne bo več hotel juhe. Tudi meni se ne zdi nič narobe, če vsak vse poskusi.