patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbi5 Pozdravljeni! Rabila bi takšen nasvet...mnenje... prosim :) No, doma imamo punčko, ki bo čez 3 mesece stara 3 leta. In že večkrat se nam je zgodilo, da smo bili povabljeni na kakšno zabavo (nevem, 40 let, 50 let ipd.) pozno zvečer. No, vsaj meni pozno in za mojo punčko-ura je bila tam okoli 7 do 7.30... in že skoraj sem danes popenila, ko smo v soboto znova povabljeni na praznovanje roj.dne tam okoli pol 8 do 8 se zbiramo... in da zakaj ne bi prišli? Smo 1x šli, pa smo ob 9h (kar je bila res zgornja meja) ostali, potem pa šli, da je šla mala spati. In potem je od zadaj prišlo, da si midva z možem nekaj namišljujeva, da je mala tako bila budna in podobne fore. Mene to tak jezi, saj ne rečem kakšen večer malo dlje, ampak komaj sem jo navadila, da greva ob 8 do 8.30 zvečer spati! Kakšno pa je vaš mnenje? Meni se zdi, da nihče ne razume, kot da nikoli niso imeli majhnih otrok, potem pa sem jaz najbolj "čudna in zakomplicirana mama" Hvala in pozdravčke!! Meni je jasno, da povabilo ob taki uri brez dileme velja za odrasle in ne za otroke. Že sama ura ti pove, da ne pričakujejo otrok, saj bi v nasprotnem primeru zadevo organizirali bolj zgodaj. Tudi meni bi se zdela malo čudna, če bi prišla na zabavo ob 8 uri in spokala ob 9. Ne vidim smisla, v tem. Mogoče si se ljudem zdela čudna v bistvu zaradi tega, ker si na tako pozno zabavo pripeljala s seboj otroka in ne zato, ker si prej šla. Če sta dosledna glede spanja in če nimata drugega varstva ne vidim smisla zakaj rineta na tako pozne zabave. In to le za eno uro. Bo treba pač še malo počakati , da otroci zrastejo in da bodo lahko z vama ponočevali oz. vaju sami počakali doma, ko bosta to počela vidva. Realni ljudje bodo to brez dileme razumeli. Vidva pa se odločita- ali se bosta šla ponočevanje ali dajala otroka ob normalni uri spat. Dokler nimata nikogar, ki bi starševsko skrb za tisti večer prevzel namesto vaju, mislim, da ni dileme, kaj je potrebno storiti. Meni osebno je ena izmed grozljivih zadev gledati na kakšni zabavi za odrasle, otroke, ki kinkajo na mizi med kozarci, sključeni na stolih ali pa v kakšnem kotu, med tem časom , ko se gredo starši pijanko.