|
En kup novih zadev, vsaj za mene 21.9.2005 0:10:41
|
|
|
|
Jessy
|
Prej sem prala le ob vikendih po 3 stroje (1 bel, 1 pisan, 1 črn). Zdaj, ko imava Nejo pa perem bele na 3-4 dni (ogromno plenic), pisane pa na cca 5 dni, črne isto, kot prej. Aja...pa cunje sem ločeno od najinih prala le ta prvič, potem sem pa vse mešala, le mehčalec je vedno sensitive, pa nimamo zaradi tega prav nobenih problemov. Če bi hotela nabrati en stroj otroških cunjic, potem bi rabila dve omari oblačil zanjo.
Jaz imam tetra plenice in ker se široko povijava, ji vsak dan zamenjam obe plenici, po potrebi tudi 2x, če kaj mimo plenice za enkratno uide. Vsega skupaj imam 30 plenic, pa mi jih včasih še premalo hodi. Jih rabim pa pri hranjenju, za pod glavico (v posteljici, ležalniku, vozičku, na kavču). Mah, kar grejo, no!
Jaz jo v teh hladnejših dnevih oblečem v mako majčko in pajacek z dolgimi rokavi (plišast), če pa je malce topleje, kot danes pa v dva dolga rokava (mako majčka in bombažni bodi in hlačke, ali 2 mako majčki pa pajacek brez rokavov...nekaj v tej kombinaciji), ko pa je bilo toplo pa v en dolg bombažni rokav (ali mako majčka ali bodi z dolgimi).
Sicer pa vidiš, če je otroku prehladno, ko ima mrzle rokice. Če mu je prevroče, je pa poten za vratom.
Previjam jo pa čisto po potrebi. Ponoči je ne previjem nikoli, pa tudi če se pokaka (pa nima zaradi tega nikoli vnete ritke).
Čez dan smo prvi mesec porabili cca 7 plenic (3-6 kg), včasih kakšno več, drugič manj. Zdaj, ko imamo večje (4-9 kg )pleničke pa cca 5 na dan.
|
|
|