josephine27
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 Zanima me kaj naredijo v takem primeru kot je avtorica, da nista poročena in da uradno tud ne živita skupaj. Socialna jih še vedno šteje kot družina. Vsaj glede na odgovore, ki so tukaj. Čez čas dobi ta moški otroka z drugo žensko s katero tud ni poročen in ne živi na istem naslovu. Kaj zdaj? Mal mi je čudno to k pišete, da te avtomatsko štejejo kot družina pa čeprav ne živita skupaj. Seveda se avtomatično šteje kot družina, ko dobita otroka (in se uredi očetovstvo), četudi ne živiš skupaj. Ta del je menda jasen. In seveda se zadeve malo zakomplicirajo, če čmrlj leta s cveta na cvet. Ker mnogoženstvo uradno ni mogoče, je (predvsem) na ženskah, da uredijo status zase in svoje otroke. Kot že napisano, je možnosti več: - obe mami pri svojih otrocih ne urejata očetovstva - kakšne so posledice takšne odločitve neureditve očetovstva, pravzaprav ne vem - ena mama uredi očetovstvo (in se smatrajo kot družina ali se dogovorita za preživnino), druga pa ne (kakšna je ureditev za to drugo mamo, spet ne vem), - obe mami uredita očetovstvo, nato pa ali obe rešita zadevo še s preživnino ali pa ena s preživnino, druga pa z očetom tvori družino, postopki, če ne gredo sporazumno, se verjetno rešujejo preko sodišča in CSD; in v primerih, ko obe mami uredita očetovstvo, bi seveda znalo prihajati do največjih težav; verjetno pa se jih rešuje v praksi, ko je treba dokazovati, kdo je dejansko skupaj s kom in kdo ne - torej, ko npr. ena mama da vlogo za OD, nato pa še druga in zadeva več ne gre skozi sistem - verjetno mora druga mama dokazovati svoj prav verjetno pa so takšni primeri vseeno precej redki Saj verjamem, da s redki. Jaz poznam en tak primer samo, da ena ženska živi tu, ena pa v Bosni. Kako imajo to rešeno ne vem.