Gina
|
Hmm, miška, to je pa resnično zoprna situacija. Najprej ne razumem, kako učitelji tega ne znajo rešit. Jaz sem že imela kakšnega posebnega otroka, pa morda ni bil poseben navzven, ampak tudi navznoter, pa sem stvari pripeljala tja, kjer morajo biti, pa je bilo zelo težko. In letos imam otroka, ki je skoraj čisto gluh, pa če misliš, da se ne obregajo vanj, ker so njegovi glasovi včasih zelo slebo ali sploh neartikulirani, se motiš. Ampak jaz vse, kar se sploh dogaja v razredu tisti hip ustavim in naredimo razredno uro, ker tega se mi pa ne bodo šli, ker njim slučajno sluh ne fali. Bomo videli, kako bo, ampak zaenkrat so nehali. Jaz bi pa na tvojem mestu najprej povedala tvoji deklici, da si mora predstavljat, da jim en kos možganov manjka, da se ne bi toliko sekirala. Potem pa bi ji rekla, da mora tisti hip, ko kdo to naredi, namreč vrže svinčnik vanjo, vstati in nesti učiteljici na mizo svinčnik, ne glede na to, ali so sredi matematike ali sredi angleščine in povedati da je dobila svinčnik v glavo in da ima tega dovolj. Takoj naj zahteva od učiteljice, ki je tisti hip v razredu, da se postavi zanjo in zahteva naj kazen za tistega učenca. Torej naj vpraša učiteljico, kaj namerava storiti. Reče naj tudi, da to, da temu učencu reče, naj neha, ni dovolj, in da naj se postavi zanjo, ker je to dolžna naredit. In to na zelo konkreten način, da zahteva ona opomin ali pa gre ta hip do ravnatelja in klicat starše, naj obvestijo še koga naprej.Isti dan moraš ti v šolo in vprašat, kaj so naredili + na govorilne ure vsakega učitelja, pri katerem se to dogaja (stavit grem, da ne pri vseh) vprašat, kaj bo storil naslednjič, ko se to zgodi. Razloži mu, da je to nasilje nad otrokom in da je on dolžan zagotovit pri svoji uri nenasilje in da tega ne boš več tolerirala in da se boš natančno pozanimala, kaj vse lahko storiš, tudi na inšpekciji. Še ekrat ga vprašaj, kako namerava zagotoviti varnost tvojemu otroku in kako namerava naslednjič odreagirat. Povej da zahtevaš, da kliče starše tistega otroka v šolo in da zahtevaš, da ti sporoči, kaj so se zmenili. V vsakem primeru naredi cirkus. Če bi se tvoji punčki to zgodilo na hodniku, ji reči, da MORA otroku nekaj nazaj vreči, da ni dovolj, da mu pove, da mogoče ona nima odprtega očesa, njemu pa manjkajo možgani in da oko ona lahko dobi, možganov pa on nikoli (to naj mu tudi pove), ampak se mora tudi fizično branit. Nikoli ne pusti nikomur, da se spravi nate, četudi si še toliko proti fizičnemu obračunavanju. Ne moreš se branit s perjem, če te kdo napade z vilami. Naj mu zabriše stol v glavo, mogoče jo bo potem resno jemal, pa učitelji tudi - seveda to v skrajnem primeru, če bi se to dogajalo še naprej, kljub tvojemu in dekličinemu urgiranju v šoli. Ampak ona mora nujno tisto v šoli naredit, mislim iti do učitelji9ce tisti hip, ko se to zgodi in zahtevati, da prekine uro in da se sploh začne ukvarjat s tem problemom, ki se mu izogiba. Pa ti moraš tudi nujno v šolo znoret, kaj se pa to reče, da se delajo, kot da ni nič.
|