alea_si
|
Morda pa se poleg človeških mladičkov, s katerimi se tako ali tako ukvarjamo vse tukaj, katera ukvarja še z mačjimi in mi lahko ponudi kakšen nasvet :) Pred dobrim tednom smo posvojili pritepeno odraslo mačko, za katero se je čez dva dni izkazalo, da ima tudi mladička. Ker so nam na veterinarski kliniki zagotovili, da jo lahko kljub mladički pripeljemo na sterilizacijo, smo to v izogib novim mačkicam, želeli opraviti čim prej. Žal se zgodba za našo posvojenko ni iztekla veselo in muca posega zaradi prejšnjih poškodb ni preživela. Če bi zanje vedeli prej, je ne bi peljali na poseg, ampak niti slučajno ni nič kazalo, da je z muco kaj narobe. Še veterinarka je rekla, da je bila videti povsem OK. Hudo pa mi je bilo tako, kot da bi bila vsaj 10 let pri nas :( Zdaj imamo novo težavo. S to mačko smo namreč dobili tudi njenega mladička, ki sicer sam je, ampak mu je videti, da je zdaj, ko je ostal sam, malce zgubljen, predvsem pa na smrt prestrašen. Ima kdo kakšen nasvet, kako pridobiti njegovo zaupanje? Ga redno hranimo, zaenkrat trikrat na dan, ampak po enem tednu se ne približa dlje kot na 15 metrov oz. takoj ko zagleda človeka, steče in ga potem naslednjo uro ali pa še več ni na spregled. Če poskušam počakat v bližini hrane, sploh ne pride blizu. Mi je sicer jasno, da se bo sčasoma navadil, ampak je takšen drobižek, da bi ga res rada dala nekam na toplo in varno, da se malo okrepi. Ker zdaj mu hrano v končni fazi pač pustim pred vrati, ampak se bojim, da jo vsaj v polovici primerov pojedo sosedove odrasle mačke, ki so itak ves čas pomalem na preži za priboljški. Pa še na morje gremo za 2 tedna in ga bo hranila soseda, ki tudi ne more cel dan počasi paziti posodic s hrano.
|