Kerensa
|
IZVIRNO SPOROČILO: caramel ampak prijateljici so obračunali 12 regresov in referentka na CSDju je rekla, da nič ne more, ker je tako pač po zakonu. Referentka je tvojo prijateljico prav pošteno nalagala (zna biti, da celo nenamerno, kajti referentk, ki nimajo pojma, kaj delajo, je malo morje, sploh pa takih, ki verjamejo, da program pa zagotovo pravilno izračuna). Če bi bila jaz na mestu tvoje prijateljice, bi tej referentki rekla, naj mi pokaže ta zakon, za katerega trdi, da obstaja. Tako ali tako pa za vsako odločbo obstaja možnost pritožbe, vendar zaradi velike količine pritožb (ja, še danes) zadeva enostavno traja krepko čez zakonsko dovoljene roke. Meni so leta 2012, ko so začeli uporabljati ta famozni program (ob spremenjeni zakonodaji) narobe izračunali otroški dodatek. Povezave z drugimi evidencami so bile tako, milo rečeno, nikakve, da je bilo v odločbi navedeno kup stvari, ki jih sploh nimamo, niti jih nikoli nismo imeli (no, izjema je bil Golf 1, ki ga je imel moj g. Mož pred 15-imi leti, socialna delavka je pa trdila, da ga imamo še danes) in posledično je bil otroški dodatek krepko nižji od tistega, ki mi je dejansko pripadal, poleg tega pa so celo tako zašuštrali, da so nam za 1 leto nazaj šteli dohodke, ki jih sploh nismo imeli in posledično so nam naredili poračun, češ, da smo ne-vem-koliko mesecev prejemali previsok otroški dodatek. Zato seveda nekaj mesecev niso nič nakazovali. Jaz sem oddala pritožbo. Program takrat sploh še ni imel funkcije reševanja pritožb, tako, da so morali na ministrstvu vse delati ročno. Dve ženski na ministrstvu sem dnevno gnjavila po telefonu in to tako zelo (nič kaj prijazna nisem bila, priznam), da so takrat, ko sem jim zagrozila s prijavo molka organa, mojo pritožbo od nekod izbrskali in jo rešili isti dan, do konca tedna pa sem imela popravljeno že v svojem nabiralniku. In isti mesec nakazilo za vse za nazaj.