petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Liliana, sj zato sprašujem, ker sem si mislila, da ni kar tako.... Konkretno ta oseba je nadomeščena s ''''''''polovičko'''''''', tako da ja, mi je jasno, da mora biti delodajalec za. Zanima me samo, kje je ta člen v zakonu. --- Spraševala si med drugim ali gre za samostojno odločitev zaposlenega ali se mora tudi delodajalec strinjati...... Točno to, da bi moral biti delodajalec za v "tvojem" dotičnem primeru verjetno v zakonu ne boš našla.....boš pa našla, da se mora podpisati nova pogodba o zaposlitvi s krajšim delovnim časom....torej morata biti za tako delodajalec in delojemalec...... po mojem je to, kar išče, tisto, kar je podčrtano v spodaj navedenem členu ZDR: ''8. Sprememba ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi zaradi spremenjenih okoliščin 49. člen (splošno) (1) Spremembo pogodbe o zaposlitvi ali sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi lahko predlaga katerakoli stranka. (2) Če se spremenijo pogoji iz tretje, četrte, pete ali šeste alineje prvega odstavka 31. člena ter v primerih iz 91. člena tega zakona, se sklene nova pogodba o zaposlitvi, razen v primerih, ko gre za spremembe, ki so posledica uveljavitve pravice do dela s krajšim delovnim časom v skladu s predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali predpisi o starševskem varstvu. (3) Pogodba se spremeni oziroma nova pogodba velja, če na to pristane tudi nasprotna stranka. (4) Če se sklene pogodba o zaposlitvi za določen čas v primerih iz prve, druge, tretje, pete, šeste, osme, enajste, dvanajste in štirinajste alineje prvega odstavka 54. člena tega zakona z delavcem, ki je že zaposlen pri delodajalcu za nedoločen čas, v času opravljanja dela po pogodbi o zaposlitvi za določen čas mirujejo pravice, obveznosti in odgovornosti iz pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.''
< Sporočilo je popravil petea -- 24.9.2014 0:27:52 >
|