petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: end1 Zakaj bi nekoga obremenjevala z pošiljanjem moje pošte, če lahko to naredi JU. Pravzaprav ni naloga uradnice v JU, da zadržuje pošto do nekega datuma. Kaj pa, če bi zbolela in bi tvoja vloga obležala v predalu, ti pa brez (pravočasnega) uveljavljanja pravic, za katere si prosila? Kdo bi pa bil potem obremenjen s tvojo vlogo? Takšno zanašanje na dobro voljo neke uradnice se meni zdi precej tvega na igra. Razen seveda, če ima od tega še kakšno korist? Še vedno lahko, da ne obremenjuješ ne domačih ne koga drugega, zadevo čisto sprejemljivo in brez uslug urediš z e-vlogo. IZVIRNO SPOROČILO: end1 Glede štempiljke sem napisala, da sem vlogo dala predhodno, torej ni dileme. Pravzaprav nisi tega napisala, zato je bil tvoj zapis zelo pomanjkljiv in kot tak neverodostojen. Šele po nadaljnjem pojasnilu se je izkazalo, da si se predhodno dogovorila z uradnico na CSD, da ti bo zadržala vlogo do določenega datuma, ne pa, da je to 'normalni' postopek oddaje vloge s prirejenim datumom na želenega. Kajti pisala si o tvojem napisanem datumu, ne o dnevu štemplanja. Citiram: 'le datum sem napisala 1.8. - torej takrat ko je nastala'. Kot že opisano, je pomembna razlika med tema dvema datumoma. IZVIRNO SPOROČILO: end1 CSD v manjših krajih ima manj dela kot v velikih - logično. Tudi tega nisi napisala, ampak si navajala, da ti živiš v majhnem kraju. Citiram: 'HB, da živim v manjšem kraju'. Je razlika, ali ti živiš v manjšem kraju ali tvoj CSD pokriva majhno območje. Kot že zapisano, jaz živim v zaselku, pa to na hitrost reševanja vlog na našem CSD nima nobenega vpliva. IZVIRNO SPOROČILO: end1 Vem zelo veliko o molku organa in poznam veliko njih, pa tudi mediji so poročali o tem, da o odgovoru ni bilo ne duha ne sluha. Saj ga ne rabi biti. Zato pa se imenuje 'molk organa'. Vedeti pa je treba, kako postopati v takšnem primeru in kaj to pomeni za stranko oz. kaj lahko v takšnem primeru stori. IZVIRNO SPOROČILO: end1 Govorim o prijazni strokovni delavki na pristojnem CSD-ju, ki ve zakaj se je tam zaposlila. To vem tudi jaz: zaposlila se je, da dobiva plačo. Zagotovo ne dela brez plačila, kajne?
|