HuAnita
|
Ob tem ubogem fantku se mi poraja obsceno vprašanje - kaj če bi šlo za otroka kake bolj znanega Slovenca/Slovenke, morda celo otroka politikov? Kaj mislite, da bi tule klikali po 1 eur? V bistvu me je sram, kako se obnaša moja država. Vsako leto več je solidarnosti preloženo na 'obične' ljudi, ki se že tako težko pretolčejo iz meseca v mesec... Tega je res nenormalno veliko, država ne da, ker kao nima, pa potrka na našo zavest. In seveda obična raja daruje, če in kolikor lahko... Se pa ob tem resnično sprašujem, ali so tudi naši elitiranci radodarni. Recimo, gospod, ki mu mora banka izplačati 1,3 mio evrov iztožene oškodnine, bi rešil... neznam prešteti nogic, rokic, srčec in še česa. Res me zanima, če kdaj te izbrance zamika, da bi se odrekli delčku nagrebenega (in pogosto moralno vprašljivega izvora) ali podedovanega premoženja in pomagali Reneju in drugim. A verjetno brž zamahnejo z roko; vsak je svoje usode krojač, ne? Tako da se ni zanašati na sočutje in malo zdrave pameti s strani države in kao elit, bomo pa spet mamice in očki, babice in dedki, ki nam ni vseeno za male nogice, stopili skupaj, je takoooo?
|