ronja
|
mini, po pol leta boš že brez bergel, najverjetneje - ali pa boš imela samo eno, kar pa sploh ni več tak problem, ker lahko že z drugo roko kaj/koga nosiš:). Bila sem na berglah pol leta, ko sem mela zlomljeno stegnjenico, not vijake in eno veliko železno reč (ni bila samo pliščica, ampak neka kombinacija vijaka in plošče, skratka zgleda precej impresivno (so mi dali za spomin, ko so čez eno leto ven vzeli:D). Nisem smela stopit na nogo (niti mogla, bolelo ko hudič), tako da te zelo razumem, kako je. Pa ker sem zgubila precej krvi, sem kasneje rabila transfuzijo (super zadeva, sem bila kot nova, priporočam:D). Skratka - če rabiš izkušnje iz prve roke, here I am:D. Res pa takrat nisem mela otrok, tako da mi ni bil tak problem. Ampak za kako vzpodbudno besedo, bo tudi izkušja brez otrok ok;). Torej: z berglami se da naredit svašta, boš videla! Jaz sem bila najprej 14 dni v bolnici in potem 14 dni v toplicah, od tam sem šibala direkt na terenske vaje, potem izpiti in potem sem šla na absolventski izlet (križarjenje z eno mini ladjico - bilo je super:). Tako da: boš videla, z berglami lahko delaš svašta! POčivat moraš prvih 14 dni, potem pa lahko šibaš okoli kolikor ti paše:). Še všeč jim je, če šibaš okoli, ker se hitreje vse pozdravi, če si aktivna. - najdi si kako močno platneno vrečo, da jo boš obesila na bergle, da boš lahko karkoli nesla - ker to je res "pain in the ass", ko ne moreš ničesar nikamor odnest - stopnice - uf, veš, kako boš hitra! Ma, jaz sem bila z berglami hitrejša kot brez, ker greš po par stopnic naenkrat dol - daš bergle na par stopnic nižje in se zagugaš - je prav zabavno! Gor pa tudi lahko greš po dve, ko že znaš. Gor traja dlje, ampak dol greš pa ko šus! - če imaš strah z berglami, vprašaj v bolnici /zdju, kjer maš pač preglede, da ti pokažejo, kako. Gre ful izi, ko veš, kako. Na stopnico ti ni treba skočit, saj maš bergle - nasloniš se nanje in daš nogo na drugo stopnico, pa je:). Boš videla, to res ni taka reč! Seveda boš nabildala roke:D. mi smo takrat živeli v bajti, kjer je bila moja spalnica zgoraj in sem ves čas šibala gor pa dol, se navadiš, da si ful hitra, brez skrbi! Kdo jih bo rihtal,kdo hodil v vrtec,peljal okoli,se igral z njima..tok sem žalostna da se mi trga srce.. Igrala se boš lahko z njima, brez skrbi - pač bo bolj sedeče, ampak bo šlo. Ko sem bila noseča z L., nisem smela nič, v principu niti vstat, pa sva se z R. precej preigrali, ker sem jo mela pač doma (itak je iz vrtca ne bi mogla prinest po stopnicah domov, pa itak še ni šla v vrtec). Otroci se prilagodijo! Vrtec - ne vem, kako daleča ga imaš. Ko boš enkrat lahko samo na 1 bergli, boš lahko hodila tudi naslonjena na voziček in bo to čisto dovolj opore, tako da čez par mesecev ne bo problem. Do takrat ne vem - če je vrtec daleč in tvoji otroci še ne hodijo dobro, bi znal bit problem in moraš dobit kako pomoč. Če pa je vrtec do 500 m, pa bo tudi šestnajstmesečnica, če že lepo hodi, verjetno zmogla. Njiva - tudi če ostane eno leto neobdelana, ne bo taka kriza. Če ostali ne bojo zmogli, pa naj posejejo deteljo, da napolni zemljo z dušikom in bo drugo leto manj gnojenja. Zdravje prvo, kot pravi ankica:). Rože - tačas jih daj v najem prijateljem, čez par mesecev boš pa komot zalivala - obesiš kantico (ki se zapre) na berglo in hajdi:) pospravljanje: sprejmi, da tačas NE BO po tvojih standardih. Če nimaš zelo pedantnega moža z neomejeno energije, ne bo. Ker ko sta dva, se delo razporedi in ker imajo oni nemalokrat malo nižje standarde. Mi smo živeli en čas v precej svinjskem, ker enostavno nisem smela, on pa še ni imel glih teh navad . Tako pač bo tačas. Kasneje boš pa že lahko kaj. Boš videla, da bo šlo! In bergle na stopnicah niso noben baubau, to ti samo pomaga in za dol so res majka - greš lahko po veliko stopnic naenkrat, več kot bi si jih upala preskočit, hehe. Daš bergle 4-5 stopnic nižje in se zanihaš še dlje - ful zabavno, res!