*zvezdica zaspanka*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kakadoo Čudn da nismo mi starši vsi pohabljeni ko nas pa nobeden ni hendlal in pravilno prijemal hja, preden mi je fizioterapevtka razložila bistvo handlinga, sem tudi sama dostikrat rekla, da je vse skupaj "modna muha", še posebej, ker ima vsak - od babic v porodnišnici do pediatra v ra in fizioterapevtke na pediatrični kliniki - eno svojo teorijo. in ker me je vse skupaj že zelo jezilo, da vsak nekaj pravi, sem vprašala, zakaj je vse to tako noro pomembno, saj našim staršem niso težili s tem, marsikdo tega ne pozna ... pa je z otroki vseeno vse ok. in mi je razložila s preprostim stavkom: zato pa je vse več 30/40-letnikov, ki imajo težave s hrbtenico. tako da ni vse tako brez veze, kot se sprva morda zdi. ja, eni pač nimajo težav in jih ne bodo imeli, pri drugih pa takšni ali drugačni dejavniki (sam razvoj v maternici, lega v maternici, porod, nepravilna drža in drugi) delajo preglavice. na srečo pa je na voljo rno, s katero malčki super napredujejo in zakaj tega ne bi izkoristili če lahko zavedam se, da vas je veliko, ki tako mislite, lahko rečem, da sem tudi sama sprva ... žal pa ravno takšna mnenja in ravnanja škodijo tistim, ki imamo težave. seveda ne pričakujem, da bodo tisti, ki nimajo težav, razumeli, vseeno pa pričakujem, da bodo z mojim otrokom ravnali tako, kot jih prosim, da ravnajo.
|