mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Teya D. Včasih razmišljam zakaj...So vzrok prijatelji? Vendar imamo jih vsi in če veš kaj v živlljenju želiš ti ne more glave oprat noben človek. To da svoje mnenje izrazijo, me ne moti, moti me zgolj to da se nas potem vse meče v en koš. Res sem vztrajna in trmasta, ne dam se kar tako. Povrhu ga imam pa zelo rada kljub napakam. Tudi jaz jih imam. O pa še kako lahko opere glavo, sploh pod vplivom alkohola. Pred časom sem gledala en dokumentarec, ko se je tajni agent pridružil nacistični skupini, da bi razkrinkali umore. Rekel je, da je komaj obdržal trezno glavo, da so bili trenutki, ko je verjel nacističnim prepričanjem. Res je to drastični primer, pa vseeno....tvoj mož je v družbi, ki očitno ne pozna pomena in odgovornosti do družine in od njih pametnega nasveta, ko imata težave, ne dobi, pač pa ga še podpihujejo. Zraven ga še pijejo in tvoj dobi moč, ki je pogubna za vaju oz. vas kot družino. Ti k temu znoriš in je krog prepirov sklenjen, tako da ne moreta ven. Znebi se tajfunov in orkanov in nehaj kričat. Če je treba, pred tem vzami persen in se z njim pogovarjaj mirno. Če se bo hotel petelinit in bit glasen, ga pomiri in nadaljujta pogovor. Samo tako ne boš več njegova 'sovražnica'. Šele takrat bosta lahko slišala drug drugega, kaj si želita povedat. Pri nama je počilo pred 4imi leti, s tem da sem jaz bila vedno mirna in ni bilo urnebesa, takrat pa se mi je utrgalo do nebes in nazaj....moj se je boril z vsemi štirimi, da ostaneva skupaj, tako da sva rešila zakon. Hočem povedat, da moraš spremenit način komuniciranja, sicer jaz ne norim več -po kakšnem letu sem se umirila. Mene je moj slišal, ko sem znorela, ker tega pač prej nisem. Tebe pa tvoj ne sliši, ker vedno noriš. Podoben primer tvojemu, je imela kolegica, ki je tud skoz norela in sem ji isto povedala, kot tebi. Sama ni mogla verjet, da ji je 'sledil' in sta rešila zvezo na miren način in tudi kriči več ne.
|