Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 25.9.2013 17:41:01
|
|
|
|
patrino
|
Samo o medvedu mi zdajle nobena ne pade na pamet razen tista Prišla je miška iz mišnice..., kje poleg ostalih živalic nastopa v njej tudi medved.
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 25.9.2013 18:38:59
|
|
|
|
matkica
|
A ni ena pesem brunda gunda,samo ne vem točnega naslova?
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 25.9.2013 19:55:49
|
|
|
|
pomlad08
|
Če imaš v mislih "Brunda gunda, brunda gunda, meda polna skleda ...", te moram razočarati, ker ta ni ljudska. Ali si mislila kaj drugega? Trenutno se nobene ljudske ne spomnim, če mi kaj pade na glavo, ti pa sporočim. Omenjen je sicer večkrat, poleg tiste "Miška iz mišnice" tudi v "Zajček bi se ženil rad", pa v "Jager gre na jaga", ampak nima glavne vloge :)
< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 25.9.2013 20:00:26 >
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 25.9.2013 19:59:29
|
|
|
|
nejcko
|
Moj medvedek Jaka v gozd je odhlačal - samo ta ne vem, če je ravno ljudska. Prav tako ne vem, če je ljudska una Ura je ena, medved še spi. Drugače pa medved nastopa še v pesmi Ježek teka teka.
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 25.9.2013 20:04:21
|
|
|
|
pomlad08
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Moj medvedek Jaka v gozd je odhlačal - samo ta ne vem, če je ravno ljudska. Prav tako ne vem, če je ljudska una Ura je ena, medved še spi. Drugače pa medved nastopa še v pesmi Ježek teka teka. Ja, bravo! Ura je ena, medved še spi - ta je ljudska. Ostali 2 pa ne.
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 9:03:23
|
|
|
|
nestea
|
Pleši, medo, pleši, medo, medo godrnjavček...
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 9:20:45
|
|
|
|
pomlad08
|
IZVIRNO SPOROČILO: nestea Pleši, medo, pleši, medo, medo godrnjavček... by J. Bitenc :)
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 14:09:49
|
|
|
|
nejcko
|
Pa tale, v koroškem narečju: Gospud je zašafu medvejda wen (Gospod je nagnal medveda ven)
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 14:11:05
|
|
|
|
Julija08
|
Ko medvedek gre v gozdiček, mora čez lesen mostiček, čez mostiček nad vodo, v njej srebrne ribe so. Na mostičku se ustavi in drobtinice pripravi. meče v bistro jih vodo, ribice jih pojedo. Zadovoljen odkoraka, v gozd, kjer jagoda ga čaka. Sladka, rdeča jagoda, ki medvedka okrepča.
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 16:14:44
|
|
|
|
Vijoličarka
|
Tele pesmice se spomnim iz zelo mladih dni. Mogoče sem pri besedilu kaj zamešala, kaj pozabila - a jo kdo pozna? Takole nekako gre: Mamičin sine je v gozdu stal, nosek od jagod je ves bil krvav, sit je že bil, pa je siten postal, kdo se bo, kdo se bo z mano igral? Tam v grmovju poglej žival, to bo pa kužek - je sine dejal. Sila kosmat je, a kdo bi se bal, ta se bo, ta se bo z mano igral. Sine je znanca krepko trepljal, jagod mu je iz košarice dal. Ta pa požrešen je vse pohlastal, čakaj no, čakaj no, to pa ni prav. Sine je jokal, na glas kričal, medved je jezno v gozd odhlačal la-la-la- (pri najboljši volji se ne morem spomniti te vrstice) kdo se pa zdaj bo z mano igral? Po moje ni ljudska, je pa o medvedu.
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 19:20:20
|
|
|
|
Pilar
|
Najlepša hvala vsem.
|
|
|
|
RE: ljudska pesem o medvedu 26.9.2013 21:25:16
|
|
|
|
Colt
|
Medo ni preživel. Davki na ples v Zloveniji na medote so enostavno preveč eskalirali in je šel raje v večna medvedja lovišča!
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?